The Judge (2014)
Ödül filmlerinden izlemek istediklerimin başında geliyordu, Robert yüzünden sırf, çünkü tek başına filmi taşıyabilen ender oyunculardan. Filmin konusunu bilmiyordum aslında başlarken film başlığı ile ilgili eğlenceli birşeyler izleriz diye umuyorum ki o isteğim olmadı ama yine sağlam bir film hazzı aldık.
Filmin bölümlerine gelirsek, ilk bölüm rezalet gibi geldi bana çünkü ne olduğunu anlamamıştım ve beklediğim bir konu yoktu ve roberte yakıştıramamıştım rolü ama sonra 2. bölümde olaylar şekillenmeye başlayınca işler gerçekten güzelleşmeye başladı. Ben açıkcası aksiyonel şeyleri daha çok severim, filme film olarak değil daha çok bana verdiği istek duygusuna göre gaza geldik değiminide kullanabiliriz. Duygu ve verdiği hazları daha çok önemserim kısacası. Ama gel görki bu filmin diyalogları okadar güzeldi ki oyunculuklar. Bu filmde gerçekten sıkılmam gerekiyordu ama bu adamlar gerçekten film yapmayı biliyorlar diye düşünüyorum.
Kadroda kanıdık oyuncularda vardı öylesine geçiş rolünde ki insanlarda ama ortak bir noktada birleşiyor bu iki grup, iki grupta rollerinin hakkını verdi, ıska yoktu bence. Bizi filme çekmeyi başardılar. Robert'i bu tarz bir filmde izlememiştim ama yinede içten içe aynıydı, bildiğimiz reyis rolündeydi adeta.
Son paragrafta filmin son bölümünden ayrıca bahsetmek istiyorum, o bölüme illa ki klişe diyen olacaktır bu söyleme katılmak istemiyorum, ben böyle bir oyunculuk kısmı ve gerçekcilik görmedim arkadaşl. Ben buna klişe diyemem diyenide ayıplarım. Böyle bir duygu vermeyi başardılarsa bunu klişeden ayırmak lazım.
Vera hakkında bahsetmeden olmaz, neredeyse başka filmleri izleye izleye kendisinin tüm filmlerini izlemiş bulunmuş olabilirim, çok ön planda değildi ama kendisini görmek güzeldi. Kızı rölünde ki "Leighton" ı ilk defa gördüm, güzellik abidesi diyelim ve geçelim orayıda. Robert(Yaşlı Kurt) kendisini ilk defa izlemiş olabilirim, hatıralayamadım ama bir geçmişi vardır kesinlikle adam muazzam oynadı. Küçük kız gerçekten çok şirindi, roberte öyle bir kız yakışırdı, çılgın çılgın takıldılar.
IMDb Puanı:
7.5
Sinemalar.com:
8.1