2019 The Irishman - Film Yorumları

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Vallaha şaşırdım arkadaşlar :D Ben filmi izledim ve benim için çok büyük bir esprisi yoktu. Oyuncu kadrosu harika oyunculuklar güzel fakat hem hikayenin işlenişi hem de hikaye öyle çok ahım şahım şaheser denilecek düzeyde değil. Benim bu filme verebileceğim en fazla puan 6.5 olur o da sırf oyuncular için.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Gerek puanı gerek yeni neslin bakışı gerekse de son Altın Küre rezaleti olsun kesinlikle 2010’ların en underrated, en değeri bilinmeyen yapıtı oldu. İzleyeli aylar geçmesine rağmen tadı halen damağımda kaldı, Oscar’dan önce bir kez daha izleyeceğim fırsat bulunca.

Tabi filmin hakkını öylesine yediler ki Oscar’da bırak kazanmayı, sıfır çekmesi hatta çoğu dala aday olamaması bile şaşırtmaz artık. Gerçi ortada bir de Netflix alerjisi var bunların, Marriage Story ya da The Two Popes’ın bile görmezden gelindiği bir ortamda, hele ki Marvel düzenine savaş açmış Scorsese’e hiç acımaz bu lobi.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,598
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film bence hikaye olarak çok iyi değildi ancak oyunculuklar muhteşemdi. Film beni oyunculukları ile sonuna kadar tuttu.

Görsel Efekt dalında bana göre Endgame ile kapışırlar. O kadar adamı genç göstermek kolay bir iş değildir. Filmde giyilen kostümler çok güzeldi zaten. Film zaten başlı başına bir görsel şölendi.

Yardımcı Oyuncu kategorisinde kim alırsa alsın hak edecek zaten ama Pacino bir adım önde bence. De Niro'nun hiç adaylık alamaması ise beni üzdü. Resmen De Niro, Pacino ve Pesci'ye emeklilik ikramiyesi vurmuş gibi bir filmdi. Bu üçlüyü bir arada görmek gerçekten güzel oldu.

8/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Filmin 3 buçuk saatlik olduğunu duyduğumdan beri çekindim ve hep erteledim izlemeyi ve ama nihayet izlemeyi bugün gerçekleştirdim. Süresi ve karanlık çekim benim hoşuma gitmedi ama onun haricinde özellikle ilk 1 saati ve son 1 saatini sıkılmadan izledim. Oyunculuklar mükemmeldi, zaten böyle bir kadrodan aksi düşünülmezdi. BB oyuncusuda varmış filmde :D

Filmde aynı anlatımda 4 farklı zaman dilimine gidiyoruz, ilk başta Frank şuanki yaşlı haliyle olayları anlatmaya başlıyor, düğün için yola çıktıkları zamanı anlatıyor ve yoldayken bukez daha geçmişe gidip Rusell ile tanıştıkları zamanı anlatıyor ve Rusell ile konuşurken de askerlikteki anısını anlatıyor. Frankın 4 halini görüyoruz ilk anlatımlarında. Frank'ı et olayında kurtaran avukatı görünce sevindim. Küçüklüğümde onun komedi dizisini az izlemedim.
Mahkeme sahneleri şu sendika durumları, işte o kısımlarda sıkıldım.

Frank'ın Jimmy'i öldürmesine şaşırdım, bir şekilde vazgeçer sandım ama çaresizdi. Köstebek filmimdeki gibide burdaki herkes kafasından vurularak öldürüldü. Galiba sağ kalınma riskini ortadan kaldırmak için kesin öldürülüş şekli.

Bir başka beğendiğim kısımda Frank'ın yaşlılık ve genç hallerinde baya fark vardı. İyi iş çıkarmışlar.
8.5/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Ben de filmi beğendim ama daha kısa ve vurucu olsa tepkim daha pozitif olurdu. Evet bir daha bir araya gelmeyecek oyuncular karşılıklı oynamış, evet hikaye çok geniş bir zaman dilimini kapsıyor, senaryo da iyi ama o kadar çok konuya giriyor ve bunlardan bazılarını o kadar uzatıyor ki bir yerden sonra takibi zorlaşabiliyor. Gerçi hakkını vermek lazım filmin büyük kısmı sıkıcı değil. Süresi gerçekten çok büyük bir handikap olsa da bunun negatif tarafları olabildiğince yontulmaya çalışılmış ve akıcılık konusunda fena olmayan bir iş çıkmış. Martin Scorsese'nin taş gibi yönetmenliği, setler, müzikler, görüntüler, kostümler derken teknik açıdan da göz alıcı bir yapım. Ama sürekli her yerden birilerinin çıkması ve olacağı bariz şeyleri görmek (malum büyük gelişme) için bile uzun süre laf kalabalığıyla bekletilmemiz tempoya zarar veriyor. 140-150 dakikayla daha dinamik ve heyecan verici bir film olabilirmiş.

Ama tüm bu kusurlara rağmen oyunculuklar öyle kaliteli ki filmi birkaç gömlek üste çıkarıyor. Robert De Niro ve Al Pacino zaten kendilerini çoktan ispat etmiş ödüllü ve usta isimler. Burada da harika performanslar çıkarmışlar. Frank zaten hikayenin tek sevilebilir (ve detaylandırılmış) karakteri olduğu için De Niro'nun kendini göstermesi zor olmuyor. Yardımcı erkek adaylarından Joe Pesci de gayet iyiydi ama favorim Al Pacino. Karakterinin canlılığı filmin üstündeki ölü toprağını atmasını sağlıyor ve birlikte oynadığı isimleri de yükseltiyor. Brad Pitt'in sıradan performansına kurban gidecek olması üzücü. :(

Sonuç olarak yılın çizgi üstü yapımlarından biri ama bu kadar adaylık almasa izler miydim emin değilim. Herkese göre bir yapım olmadığı da kesin. Gerçi filmin amacı karakterlerini sevdirmek değil bu tarz filmlerin tutkunları için veda niteliğinde son bir iş yapıp geçmişe selam çakmak. Yine de verilen emek için bile izlenmeyi hak ediyor.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Çüş, yuh, yok artık. Bu filme nasıl bu kadar yuksek puan vermenizi sormayı geçtim, nasıl bu kadar uzun yorumlayabildiniz???

Etkinliğin en içe bayık filmi. Tam 3 günde böle böle izledim filmi. Yoksa filmleri tek oturuşa ara vermeden izleyen birisiyim. Oyunculara ve oyunculuklardan ayırın filmi. Sonuç gereksiz bir filmi. Bu kadar övgü kesinlikle oyuncular için yapılıyor bence. Ustalara saygıyı geçip genel olarak yorumlasanız sadece?

Uzun yorumlarınız beni benden aldiği için +1 ekleyip 5/10 kendimi sorguluyorum sayenizde:X
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Filmle ilgili haberler, fragmanlar geldikçe heyecanla beklemeye koyuldum. Sonuçta Scorsese ustanın eski mafya filmlerinin babalarını toplayıp çektiği bu türe bir veda filmi bir nevi. Al Pacino, De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel gibi birbirinden iyi ve bu türde ustalaşmış oyuncular...

Filmin çok beğendiğim kısımları da oldu, beğenmediğim bölümler de. Fazla uzun bir süreye sahip bol diyaloglu bir film olduğundan oluşturulan hikayenin her anının seni içine çekmesi gerekiyor. Burada bazı yerler benim için öyle değildi. Film Frank Sheeran karakteri üzerinden Amerika'nın çok uzun bir dönemini anlattığı için çok fazla konuya değiniyor. Yer yer politika, sendikalarla ilgili şeyler öne çıkıyor ve oralarda yer yer soğuttuğu kısımlar oldu beni.

Ama Frank'in Hoffa'yı öldürmesi ve sonrası, en büyük mafya babalarının bile yalnızlık içinde hayata veda ettiğininin anlatıldığı kısımlar nefisti.

Film bu yıl en baştaki favorilerimden olamasa da Oscar'da sıfır çekmesine de üzüldüm. Özellikle yardımcı erkek oyuncu dalında iki tane çok güçlü performans ile girmişlerdi yarışa. Oralardan veya en azından ufak tefek kostümdür, prodüksiyondur oralardan bir şeyler almalıydı mutlaka bu yapım.

8/10