2016 The Handmaiden / Hizmetçi - Film Yorumları

Yaktınn bizi bee sürekli şey sahneleri varmış nasıl izlenecek bu filmm
hogatha film mükemmel diye sana izletmemek istiyor sen onun dediklerini dikkate alma benim dediğim gibi film mükemmel sakın kaçırma peregrine ide izle

hhahaha aa insan önce bir teşekkür eder ayoll senin hatrına işimi erteleyip sapık filmine zaman ayırdım

hhahaha aa insan önce bir teşekkür eder ayoll senin hatrına işimi erteleyip sapık filmine zaman ayırdım
harika yapmışsın ama puan verirken 1 puan verip hogathalığını göstermişsin o yüzden sana teşekür falan yok
hem senin teşekür etmen lazım sayemde son 20 yılın en güzel filmini izledin

harika yapmışsın ama puan verirken 1 puan verip hogathalığını göstermişsin o yüzden sana teşekür falan yok
hem senin teşekür etmen lazım sayemde son 20 yılın en güzel filmini izledin
hhahaha o puaıda senin hatrına verdim ayoll

lezbiyen konusunda hiç haz etmesemde yabancı dizilerden alıştık ama bu filmde sen ufa tefek demişsinde filmin ana konusu gibiydi ayoll çok gereksiz yere uzatmışlar bir ara kendimi filmdeğilde şey izliyor gibi hisettim seninde kulağını çınlattım tabikide

Bence hiç de fena olmayan güzel bir filmdi, akıl oyunlarıyla dolu ortalama üstü bir uzakdoğu yapımı. Yönetmenin her filmi olay zaten..

Evet cinsellik kısmı gereğinden biraz daha fazlaydı, hani o sahneler olmasa filmden ne eksilir diye sorsak hemen hemen hiçbir şey. Fakat şunu fark ettim kadınların kendi aralarında yaptığı o olay çok ilginçtir ki aile ortamı olmadığı sürece rahatsızlık hissetmedim, gayet göze hitap eden ilginç bir sanatsal deneme idi

Ancak aynı tür sahneler erkek erkeğe olsa iğrenir ve filmi yarıda kapatırdım büyük ihtimalle, çünkü erkek erkeğe olan şey iğrenç bir görüntü. Kadın kadına olunca neden iğrenç gelmiyor onu da anlamış değilim işin uzmanı @destere ye sormak gerek.

Filmin en önemli ve akılda kalacak diğer artısı oyun içinde oyun dönmesi, gerçekten o birbirlerine oynadıkları oyun kısmı çok iyiydi. İlk tımarhane sahnesinde ters köşe olduk, flashback ile bir daha ters köşe olduk.

Ayrıca usta bir yönetmenlik ve başarılı oyuncular da filmin kalitesini arttırmış.

7.5/10

Son düzenleme:

kızların sevişme sahneleri iğrenç gelmez çünkü aradığımız herşey iki taraftada var
aynı sahneler bize harika gelirken hogathagillere berbat gelmesinide anlıyorum yani
)

@Çiğdem- hırsından kızlara oklavayla dalmış

Bu kadar beğeneceğimi beklemiyordum. İzlediğim en iyi uzakdoğu filmiydi.
Özellikle hanımın adamla işbirliği yapmasını hiçbir şekilde tahmin edemedim. Zaten akıl hastanesi sahnesinde ilk şoku atlamadan iki kadın iş birliğine girişti. Yani senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk bakımında çok ustaca bir filmdi.

10 puan vermeme sebebim bu tür aldatmacı hikayeye birkaç yıl önce The Best Offer'da görmüştük çünkü.

@OzaN uzun yorumunda karikatürize edilmiş abartılı sahneler demişsin ama daha çok sevdiğin Oldboy da öyle değil miydi sence? Hatta Oldboy'da sonlara doğru adam köpek taklidi vs. yapıyordu diye hatırlıyorum?

@Tolstoyevski iki kadının sevişmesi daha çok hoşuna gidebilir heteroseksüel bir erkek olarak ama umarım bu ayrımı eşcinsel hakları için de yapmıyorsundur?

9/10

Çok hatırlamıyorum Oldboy'u ama olabilir. Muhtemelen ona da çok bayılmama sebeplerindendir.

Çok hatırlamıyorum Oldboy'u ama olabilir. Muhtemelen ona da çok bayılmama sebeplerindendir.

Ben de sevmem uzakdoğunun abartılı sahnelerini ama bu filmde öyle bir sahne hatırlamıyorum pek. Neyi sevmedin?

Güzel bir senaryo nasıl heba edilir görmüş olduk. Ah şu senaryo David Fincher'ın elinde olacaktı var ya...

Filmin süresi çok uzun. Aslında sahneler gerekliyse film 4 saat de olur ama yarım saati falan lezbiyen sevişmesi zaten. Hiçbir katkısı yok.

Diyaloglar soğuk, karakterler soğuk, Korece itici... 2 tane sağlam twisti var ama film soğuk ve ağır olduğu için, izleyeni içine almadığı için çok çarpıcı olmadı. Sadece iyi yazılmış.

Görüntü yönetmenliği ve prodüksiyonu iyiydi. Oyunculuklar fena değil. Müzikler de iyiydi.

Uzak Doğu sinemasını gerçekten izlemek çok zor. Beğendiğim filmi çok az.

5.5/10

sen bu harika filmi unutmaya çalıştın ama biz hatırlatırız hogatha
)

@Forumdash @MasacRE- @MEnes gördüğünüz gibi hogatha bu muhteşem filmede bir puan vermiş
)

Senin hatrına foruma gelme sürem yerine izlemişim ve senin hatırna 0 vermemişim insan utanır ayoll
benim hatrıma biraz puanıda yükseltseydin keşke
bu film hiç call me gibi dandik bir filmmiki her ikisine aynı puanı verdin ?

benim hatrıma biraz puanıda yükseltseydin keşke
bu film hiç call me gibi dandik bir filmmiki her ikisine aynı puanı verdin ?
Şu oliverli olanı sende sevmedin ama bunu sevdin yanı erkek erkeğe olan işine gelmiyor kız kıza olanı hemen tutmuşsun
@Forumdash