2020 The Gentleman - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,710
Reaksiyon puanı
9,684
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
The Gentleman.jpg


The Gentleman (2020)

Tür:
Suç, Aksiyon
Senaryo: Guy Ritchie
Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular:
Matthew McConaughey
Charlie Hunnam
Henry Golding
Michelle Dockery
Jeremy Strong
Eddie Marsan
Colin Farrell
Hugh Grant

Filmin Özeti:
Mickey Pearson, Londra’da kurduğu dev suç imparatorluğunu bırakıp ailesiyle birlikte Amerika’ya dönmeye kararlıdır. İşlerini devretmek için ünlü milyarder Matthew ile anlaşmayı planlarken, bir yandan da gözü gibi baktığı arazilerini Coach ve çetesinden korumaya çalışır. Attığı her adımı takip eden özel dedektif Fletcher ise Mickey’nin çevirdiği dolapları ortaya çıkarma peşindedir. Bu sonu gelmeyen entrikalar ağında, Mickey hayal ettiği gibi işin içinden sıyrılabilecek midir?

Filmin Fragmanı:
 

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,710
Reaksiyon puanı
9,684
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Guy Ritchie biraz kendini tekrar ediyor gibi geldi bana. Film biraz fazla hızlıydı. Geçişler beni biraz yordu. Hafif bir Snatch havası var filmde. Diyalogları takip etmek beni çok yordu. Bazı karakterlere sırf sevdiğim kişiler oynuyor diye katlandım. Filmde bazı alakasız karakterlerde vardı. Hikayeye hiç katkıları olmadı.

Filmin müzikleri güzeldi. Soygun sahnesi müziği ile daha da eğlenceli oldu. Film biraz yorucuydu ama sonda güzel toparlamışlar. Muhtemelen bir devam filmi de gelir.

Colin Farrell'in karakterini çok beğendim. Uzun zaman sonra ilk kez Farrell izlerken keyif aldım. Karakteri tam bir İngiliz olmuş. Onun sahnelerini izlemek güzeldi.

Oyuncular ve yönetmenin hatrına benden en fazla bu kadar puan çıkar.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: phoebebuffay

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,886
Reaksiyon puanı
5,803
Puanı
559
Karışık bir kurgusu olan ve izlemesi biraz yorucu bir suç-kara mizah filmiydi. Özellikle ilk yarısındaki diyaloglar ve sahne geçişlerinin karışık olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen yine de sıkmadan izletti film kendini. Temposu yüksekti. Müzik kullanımı, atmosferi, oyuncu kadrosu vs oldukça iyiydi. Senaryo olarak ise çok beğenmesem de fena olmayan bir seviyedeydi.

7/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,126
Reaksiyon puanı
49,792
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ben bu filme nasıl yorum yapmayı unutmuşum. :A

Guy Ritchie'nin tarzından nefret ediyorum maalesef. Mizah anlayışı bana zerre hitap etmiyor. Birbirine benzer şekilde hazırladığı olay örgüleri beni hiç bağlayamıyor. Eğer bu kadar sevilen bir film olmasaydı izlemezdim, izlemeye başlasam da bitirmezdim. Keşke sevmeseydiniz bu kadar. :A


3/10
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,633
Reaksiyon puanı
63,331
Puanı
1,060
Filmin anlatım tarzı biraz karışık olsa da kötü bir film değildi. Keşke karışık anlatım yerine dümdüz anlatsalar ne çıkar yani. Sıradan bir senaryoyu karmaşık bir hale getirip dikkat çekmek istemişler gibi.

Coach karakteri filme sonradan giriş yaptı ama damga vurdu diyebilirim o ve ekibi için. Fletcher'ın son sahnesinde yaptığı da güldürdü, adamın aklına ne gelmiş. :F Charlie Hunnam aşırı karizmatik ve çekiciydi, rolüne çok yakıştırdım.

7/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Filmi ilk çıktığı zaman sinemada izlemiştim. Tabii o zamanlar pandemi yoktu... Hatırımda kaldığı kadarıyla konuşacak olursam sinemada filmden epey keyif aldığımı söyleyebilirim. Zaten Ritchie filmleri herkese hitap etmez, ben hitap ettiği kesimdenim daha çok. Bu film de Lock Stock ve Snatch havası olan ve bu tadı sonuna kadar hissettiren oldukça başarılı bir film olmuş. Karışık kurgulu filmleri çok seven biri olarak, filmi izlerken beni zorlamasını ve düşündürmesini çok seven biri olarak bu filmi bu kurgu yüzünden daha çok sevdim. Bir Ritchie klasiği olmasını ayrıyeten etkileyici mizahından da anlayabiliriz. Aynı yukarıda saydığım filmlerde olduğu gibi bir çok sahnede fazla güldüğümü hatırlıyorum. Mizahı aksiyona ve gizeme çok iyi yedirmiş adam her zamanki gibi...

Filmde baştan sona bir gizem öğesi hakimdi. Bu gizemi iyi korudular ve finalde de hikayeyi güzel bağladıkları için oldukça sevilesi bir film oldu benim için. Senaryo ve çıkış fikri kendince orjinal bir işleyişle ilerleyip etkili bir finalle minik de bir twistle filme noktayı koymuş Ritchie... Teknik olarak, yönetmenlik olarak, oyunculuk olarak zaten her şey dozunda. Kullanılan ilginç müzikler de bir Ritchie filminde olması gerektiği gibi...

McConaughey'i böyle kaliteli filmlerde izlemeyi özlemişim. Baya etkili bir karakteri epey kaliteli oynamış... Aynı şekilde Farrell da yer aldığı her sahneyi ilgi çekici kılmış diyebilirim. Charlie Hunham da iyi iş çıkarmış, değişik bir karaktere bürünmüş. Fazla karakterin olduğu ve hikayenin kompleks yapısını iyi kullandığı ilgi çekici bir filmdi. Yılın en başında çıkmasına rağmen yılın en iyileri arasında yerini aldı...

8.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,699
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Genel olarak Guy Ritchie kurgusunu, mizahını ve filmlerini seven biri olarak bu filmi de beğendim. Evet, biraz karışık ve izlemesi zor ama bence yine de izlemesi oldukça keyifli bir filmdi.

Normalde direkt değindiğim bir şey değildir ancak buradaki müzik kullanımı gerçekten çok başarılıydı, kullanılan müzikler hem kulağa hoş geliyordu hem de filmin ritmine çok uyum sağlamıştı. Bu yüzden öncelikle filmin bu yönüne değinmek istedim. Bunun dışında senaryo, kurgu -biraz zor ve karışık denilebilir- ve yönetmenlik zaten girişte de dediğim gibi başarılıydı.

Matthew McConaughey'i böyle oyunculuğunu sergileyebileceği bir rolde izlemeyi özlemiştim, bence çok iyi bir oyuncu ama son film tercihleri çok kötüydü maalesef. Burada bu şanssızlığın kırmayı başarmış bence. Onun dışında antrenör olarak izlediğimiz Colin Farrell ve karakteri çok eğlenceliydi, hemen her sahnesinde güldüm kendisinin. Filmin mizahına çok olumlu katkı yapmış, zaten sevdiğim de bir oyuncu.

Puan: 8/10
 
  • Beğendim
Reactions: phoebebuffay