Bu yoruma katılmamın mümkünatı yok.Katılmıyorum, hele Geniş Aile genel kalite olarak Leyla ile Mecnun’un tırnağının karekökü bile olamaz, hiç abartmıyorum birbirilerinin seviyesi diziler değiller. Fakat dediğin gibi sadece “Güldürü” anlamında bakacak olursak zaten Leyla ile Mecnun o tür bir dizi değil, Geniş Aile’nin türevi Avrupa Yakası ve Tatlı Hayat gibi tek boyutlu diziler. Leyla ile Mecnun ise çok boyutlu ve ferah bir dizi, komedi olduğu kadar arkaplanında dram da var.
Tabi ki hangisinin daha çok güldürdüğü kişiden kişiye değişir ona bir şey diyemem, bana göre Leyla ile Mecnun güldürme konusunda da hepsinden kat kat üstün ama bu biraz da zevk meselesi. Fakat kalite objektiftir ve objektif olmak gerekirse Leyla ile Mecnun fersah fersah öndedir Geniş Aile’den de Avrupa Yakası’nda da.
Popüler kültürü iyi kullanan bir diziydi fakat aradan zaman geçti. Belki de Leyla ile Mecnun'un en çok fanının bulunduğu platform ekşi sözlük. Orda bile Geniş Aile vs Leyla ile Mecnun başlığında 10 kişiden 6-7'si Geniş Aile diyor