(Tartışma Konusu) - Evin Reisi Erkektir Sözüne Katılıyor musunuz?

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Yüzyıllardır süre gelen bir anlayıştır bu aslında,evin reisi erkektir.Toplumumuz da bilindiği üzere ataerkil bir yaşam tarzı var ve genelde evde son söz babanın gibi bir düşünce oluşmuştur.Peki günümüze geldiğimizde bu düşüncenin kimi insanlar tarafından reddedildiği de bir gerçek.Peki bu konu hakkında siz neler düşünüyorsunuz.Tartışalım bakalım.

Ailenin reisi kavramini dogru bulmuyorum. Ama eger Ailenin reisi olarak ailesi icin kendini ortaya koymasi gereken kisiyi soruyorsaniz Erkek'tir.

Ailemin reisi benim. :D Şaka bir yana.Dediğim gibi ataerkil bir toplumuz ve şartların gerektirdiği üzere reislik kavramı babaya hitap edilmiştir.Doğruluğu tartışılır ama bende aile reisi babadır diye düşünüyorum.Bunu reislik olarak ele almasam da aileyi koruyup gözetenin baba olduğunu ele alırsak bu ihtimal biraz daha yükseliyor gibi.

%90 katılırım. Erkeğin kafası böyle işlere daha çok basar.

erkektir evin reisi ama kadının da sözü geçer her ailede bu böyledir

Evdeki her işten kadın sorumludur evin idaresini bütçesini vs. kadın elinde bulundurur. Ne için ne kadar harcanacak onu belirleyip en ucuz ve kaliteliyi arayacak, çocukları okula gönderip dersleriyle gelişimleriyle ilgilenecek, aşçı, ütücü, temizlikçi, bulaşıkçı, bakıcı kadın olacak ve tüm bunları yaparken günümüz şartlarında bir de işe gidip çalışacak. Ama erkek mi reis olacak?
Bu tamamen bunların hepsini yapamadım ama kendimi ondan daha üstün görmeliyim düşüncesiyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Eve para getirmekle iş bitmiyor hele günümüzde eve para getiren tek erkek olmadığı için hiç bir erkek ortada ben evin reisiyim son karar benden çıkar diyerek kendini kandırmasın. :)

Reis erkektir. :D Okulun nasıl müdürü, hastanenin başhekimi varsa evin de erkek reyizi olacak tabii. :)