TİAK'tan Reyting Paneline Güncelleme!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,159
Puanı
1,060
thumbs_b2_f00bb000caacb5171a78a92855aae401.jpg

2012'den beri reyting ölçümü yapan TİAK reyting paneline güncelleme getirdi.

1 Kasım 2025 itibariyle geçerli olan verilere göre İzleyici Panel Evreni'nin büyüklüğü, 2018'den 2024'e yaşanan doğal nüfus artışı ve 41 ildeki verilerin eklenmesiyle beraber 58.367.000’den 79.034.000 kişiye (%35.4 artış) çıktı.

AB kitlesi 2018'e göre %4.25 oranında yükselirken C2 kitlesinde %5.22'lik düşüş yaşandı. Öte yandan 55+ yaş grubunun paneldeki temsiliyeti ve 1-2 kişilik hanelerin paneldeki varlığı da eskisine göre yükseliş gösterdi.

Bu değişikliklerin ardından dün ölçülen ilk reytinglerde AB grubundaki yükselişler dikkat çekti. 'Güller ve Günahlar' (Kanal D) 1.43, 'Gönül Dağı' (TRT 1) 1.24, 'Ben Leman' (NOW) ise 1.14 oranında artış yakaladı.

Verilere göre izleyici gruplarındaki değişimler:
Ekran görüntüsü 2025-11-02 154030.png

Kaynak: https://tiak.com.tr/duyurular/tiak-...buyuklugu-ve-evren-degerleri-guncellendi&no=1

Son düzenleme:
Cihaz sayısında artış yok görünse de verilerin 81 ili kapsamaya başlaması önemli bir gelişme. AB kitlesinin payının az olduğuna dair yıllardır sitem ettikten sonra (hala Total'in gerisinde olsa da) önemli artışa gidilmesi sevindirici ama 55+ kitlenin de artıp orta yaş gruplarının biraz azaltılması kafamda soru işareti yarattı (mesela daha çok orta yaş ve üstünün izlediği Güller ve Günahlar'la Gönül Dağı'na reyting veren AB'yle genç-orta yaşa yönelik Ben Leman'a reyting veren AB'nin aynı olduğunu sanmıyorum). Neyse umarım Ben Leman gibi, Kıskanmak gibi safkan AB işleri bu değişiklikten olumlu yönde nasibini alır umarım.

Cihaz sayısında artış yok görünse de verilerin 81 ili kapsamaya başlaması önemli bir gelişme. AB kitlesinin payının az olduğuna dair yıllardır sitem ettikten sonra (hala Total'in gerisinde olsa da) önemli artışa gidilmesi sevindirici ama 55+ kitlenin de artıp orta yaş gruplarının biraz azaltılması kafamda soru işareti yarattı (mesela daha çok orta yaş ve üstünün izlediği Güller ve Günahlar'la Gönül Dağı'na reyting veren AB'yle genç-orta yaşa yönelik Ben Leman'a reyting veren AB'nin aynı olduğunu sanmıyorum). Neyse umarım Ben Leman gibi, Kıskanmak gibi safkan AB işleri bu değişiklikten olumlu yönde nasibini alır umarım.
40 ilde cihaz varken nasıl 81 ili kapsayacak.. örneğin doğu anadoluda 2 ilde cihaz varsa tüm doğu anadoluyu kapsıyor diyorlar. sadece cihazların çok azının yeri değişmiş. halen istenilen seviyede değil.

Cihaz sayısı artmadığı sürece suni veriler olarak kalmaya devam edecek.

Anladığım şimdi sadece kapsayan iller genişlemiş ve bazı gruplardaki insanların sayısı değişmiş toplam insan sayısında değişiklik yok.
------

AGB'ye dönülsün yoksa bunlar bir halta yaramaz.
Onlar mahkemelik olmamış mıydı ondan Tns gelmemiş miydi

Baktılar internetin yanında geride kalıyor hamle yaptılar. Daha da iyi olur umarım ve gerçekçi veriler olur.
55+ Yaş izleyici oranı artmış. 25-34 ve 35-44 Yaş izleyici oranı ise azalmış. Bu şekilde dijital medyayı yakalayamazlar.

Ha bir de...15+ Çalışan izleyici oranı %2,13 azalırken, 15+ Çalışmayan izleyici oranı %5,85 artmış. Bu da orta yaş ve emekli insanların izleme tercihlerinin sonuçlara daha çok yansıyacağı ihtimalini akıllara getiriyor.

Yine de AB grubunun oranının az da olsa artması iyi olmuş.

55+ Yaş izleyici oranı artmış. 25-34 ve 35-44 Yaş izleyici oranı ise azalmış. Bu şekilde dijital medyayı yakalayamazlar.

Ha bir de...15+ Çalışan izleyici oranı %2,13 azalırken, 15+ Çalışmayan izleyici oranı %5,85 artmış. Bu da orta yaş ve emekli insanların izleme tercihlerinin sonuçlara daha çok yansıyacağı ihtimalini akıllara getiriyor.

Yine de AB grubunun oranının az da olsa artması iyi olmuş.
İyi oldu Total teyzeler artacak yani. :D

Hep merak etmişimdir, 4000 küsür değil de bütün evlerde cihaz olsa mesela. Nasıl bir sonuçla karşılaşırdık acaba. 2025 yılında, günümüzün imkanlarıyla sağlanamayacak bir şey değil be bu.
Koca sektör 4000 kişinin keyfine kalmış durumda. Ülkede 86 milyon insan(!) yaşıyor. Ve emin olun ezici çoğunluğu televizyon izliyor...
Şu AB grubu meselesine gelince, bizim bildiğimiz AB grubu mu bu? Ya da ne kadar AB? sırf AB grubu kitleyi hedefleyen, özellikle onlar için üretilen diziler Uzak Şehir'in AB'de aldığı reytingin yarısını alamıyorlar. Bilmeyenler için kısaca özetleyeyim diziyi: Mardin,konak, töre , sert bakışlı otoriter ana, berdel gereği kardeşinin karısıyla evlenen adam ve daha fazlası. Yani ezcümle AB grubuna tamamen ters. Uzak şehir çok başarılı bir iş. Ki AB grubu bunu izliyor. Yani mesele iyi iş yapmakta. Sen iyi, çok iyi iş yaparsan AB'ye bile töre izletirsin...

• Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Forum İstatistikleri

Konular
176,084
Üyeler
8,555
Son Üye
Stoimargsor