İlk cümlen yanlıııııış. İtalya'da 3-4 maçla şampiyon olan takımlaaar var
6-7 maçlık fikstür yanlıııııııııııış. Önce kendi ilinin liginde şampiyon olup sonrasında turnuvaya katılıyordu takımlar. Yani nasıl 11-12'de Galatasaray 6 maçla şampiyon olmadıysa Fener'in de böyle bir şampiyonluğu yok
1959'da Fenerbahçe-Galatasaray final oynadığı zaman ikisi de sadece 12'şer maça çıkmıştı bu arada
Futbol sürekli değişiyor ve bu sebeple
30 maçlık 5 şampiyonluk = 1 yıldız
6-7 maçlık 5 şampiyonluk = 1 yıldız gibi bir mantığı kabul etmek yanlış ki ortada böyle bir şey de yok. 2050'de futbol kuralları değişince, hakemler yerine robotlar olunca da o zaman 2050 sonrasını sayalım diyelim
Tüm dünyada nasıl uygulanıyorsa bizde de öyle uygulanması lazım ama ümidim az Türk futbolunda ne doğru ki bu doğru olsun. Avrupa Liglerinde bizim kafamızda bir tane lig bile yok
Ortada yıldız sistemini uygulayan 3 ülke var. İtalya, Fransa ve Almanya. İtalya, Fransa'da amatör dönem profesyonel dönem ayrımı yok. Almanya'da 1962 öncesi kabul ediliyor ama yıldız sistemine dahil değil. Ben Fenerbahçe için en iyi ihtimalle Almanya sisteminin kabul edileceğini düşünüyorum. Yani diyecekler ki Fenerbahçe 28 kez şampiyon oldu ama yıldız sistemi 1959 sonrası için geçerli. O zaman da Beşiktaş'ın yıldızının gitmesi lazım ama neyse
Bu ihtimal %40
Aynı şekilde devam ihtimali %50
Fenerbahçe 5 yıldız ihtimali %10