Türkiye Müzik Ödülleri - Denizz19 Özel İnceleme

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Merhaba arkadaşlar.Bugünkü yazımda Türkiye Müzik Ödülleri'ni ele almak istedim.Programın ismi değişti ancak kalitesi hala yerlerde öncelikle bunu söyleyebilirim.

Sözü çok fazla uzatmadan ödül alanları ve alamayanları ve yaşanan aksaklıklarla beraber gerçekten ödülü kimin hakettiğini belirteceğim bu yazımda.

İlk olarak ses düzeni vs gibi konular yine vasattı diyebilirim.En iyi albüm incelemesiyle başlamak istiyorum.Adaylarımız Sıla,Mustafa Ceceli,Göksel,Demet Akalın ve Ebru Gündeş.Ödülü alan Mustafa Ceceli - Es oldu.Bu ödülü sonuna dek hakettiğini düşünüyorum.Ebru Gündeş'in bu dalda adaylığının koyulması bile saçmaydı zaten.Kesinlikle onun yerine Ziynet Sali olmalıydı adaylarda.

Gelelim en iyi şarkıya.Burada ki adaylarımız Demet Akalın,Mustafa Ceceli,Emre Aydın,Göksel ve Rafet El Roman.Kazanan kim oldu Demet Akalın.Bu ödülün sahibi kesinlikle Demet Akalın olmamalıydı.Benim beklentim Göksel ve Rafet El Roman arasındaydı ancak hiç alakasız bir isme gitti ödül.Ayrıca kategoriler o kadar sınırlı ki daha iyi şarkılar listede yoktu.Bakınız Bir Güzellik Yapsana.

En iyi kadın sanatçı da hakeden kazandı diyebilirim.Gönlüm elbette Sıla'dan yanaydı ancak Göksel bu sene çok daha başarılıydı tartışmasız.En iyi kadın sanatçı da Hande Yener yerine Ziynet Sali'yi görmek isterdim.

En iyi erkek sanatçı hiç kuşkusuz Murat Dalkılıç olmalıydı ama yine Mustafa Ceceli aldı ödülü.Kesinlikle beklemediğim bir sonuçtu bu ki zaten Murat Dalkılıç'ın şarkıları daha iyiydi bu sene.Bir Güzellik Yapsana rekora gitmişti resmen.

En iyi grup dalında hakeden grubun aldığını düşünmüyorum ben nedense.
Gripin ve ya Kolpa daha ağır basıyordu bu sene bence.

En iyi klip kategorisinde tek isim vardı zaten kazanmayı hakeden o da kazandı zaten.Tebrikler
Ziynet Sali diyebiliyorum ve klibin yönetmenine tabiki.

Sevdiğim şarkıcıya değinmek istiyorum.Malumunuz Sıla.Kendisi
Vaveyla albümüyle bu sene sevenlerinin karşısına çıktı ve bu albümüyle de sevenlerinden tam puan almayı başardı.Ancak ödül törenindeki en büyük fiyasko Sıla'nın en iyi albüm ve en iyi kadın şarkıcı kategorisinde yanlış şarkı klibi gösteriliyordu.Bu benim için tam bir hayal kırıklığıydı ve bir kez daha anladım ki Kral Tv kalitesizliğini bir kez daha konuşturdu.Ödül almasını bekliyordum Sıla'nın.Mesela en iyi şarkı adaylığında Sıla'nın yer almaması benim için katlanılamaz bir durum.Demet Akalın bu ödülü alınca sinirim iki kat daha zıpladı diyebilirim.Radyolarda en çok çalınan şarkıcı aman ne büyük ödül Sıla için.

Diyeceğim o ki her sene bir umut bu töreni izliyorum ancak her sene aynı durumu yaşıyorum.Samsun Demir ödülleri sahiplerini buldu diyorum sadece.Yapılan ve verilen bunca emeğe yazık diyorum.Kategoriler yine aynı kişilerle dolup taşmıştı ve ödül alanlar da aynı kişilerdi.Sıla'yı ödül töreni'nde göremedim ancak iyi ki de gelmemiş diyorum sadece.

Bu sene gerçekten ödül almayı hakeden isimleri de saymak istiyorum.Bunlar
Murat Dalkılıç,Ziynet Sali,Sıla,Rafet El Roman. Almadıkları içinde acayip sinirliyim.Neyse bir daha ki Samsun Demir ödülleri'nde görüşmek üzere diyerek cümlemi sonlandırıyorum.

Sıla gerçekten ödül almayı hakediyordu..

Sıla ödül alsın almasın ama adaylık da en azından en iyi şarkı da bulunması şarttı.

Ben büyük ölçüde katılmıyorum yazıya çoğu ödül hakedenlere gitti. Sadece en iyi şarkının Türkan olması biraz hayal kırıklığı oldu.

Murat Dalkılıç'ı ben de bekliyordum en iyi erkek sanatçı için ama Mustafa Ceceli'nin de başarısı inkar edilemez. Alakasız bir isme gitseydi haksızlık yapıldı derdim ama Mustafa Ceceli haketti ödülü, çok iyi bir albüm yaptı geçtiğimiz yıl.

Seksendört, "Dokunma" ile çok ses getirdi onlarca şarkıcının yer aldığı Orhan Gencebay albümünde öne çıkan oldu Seksendört; ayrıca Hande Yener ile yaptıkları "Rüya" düeti de başarılı oldu. Son albümleri de çok iyiydi ama geçen sene Model'in büyük çıkışı nedeniyle alamamıştılar, şimdi almış oldular. Diğer adaylar ise Seksendört'ün yanına yaklaşacak kadar değildi.

Ebru Gündeş albümü başarılıydı çünkü fantezi müzik sanatçısı olarak pop albüm yaptı ve bu albümle Powertürk dahil pop müzik çalan radyoların radarına girmeyi başardı bu önemli bir başarı. Satış rakamları falan da çok iyiydi bildiğim kadarıyla. Ziynet Sali'nin albümü bence de iyi bir albümdü ama "Her Şey Güzel Olacak" dışındaki şarkıları pek tutmadı ne yazık ki. O nedenle aday olmasını hiç beklemiyordum.

Sıla'nın adaylık bir durumu yoktu bu yıl, "Vaveyla" albümü iyi bir albümdü ama tam anlamıyla patlayan bir şarkısı olmadı maalesef.

En iyi erkek sanatçı hiç kuşkusuz Murat Dalkılıç olmalıydı ama yine Mustafa Ceceli aldı ödülü.Kesinlikle beklemediğim bir sonuçtu bu ki zaten Murat Dalkılıç'ın şarkıları daha iyiydi bu sene.Bir Güzellik Yapsana rekora gitmişti resmen.

Mustafa Ceceli de süperdi bu sene burasını abartmışsın biraz. :D

Yazdıklarını sonuna kadar okudum Ozan ancak aynı şeyleri düşünmüyoruz ne yazık ki.İlk diolarak Ebru Gündeş'in albümünde gündemde olan tek şarkı vardı o da Yaparım Bilirsin.Dolayısıyla en iyi albüm yerine en iyi şarkı da yer alabilirdi.Ayrıca Ziynet Sali bence bu sene gayet iyiydi.Kaldı ki Alışkın Değiliz,Her şey Güzel Olacak gayet başarılıydı.Seksendört'ün Rüya parçası çok iyi değildi bence ki Gripin çok daha iyiydi ve tabiki Kolpa.En iyi erkek sanatçı ödülü Murat Dalkılıç'ın olmalıydı çünkü her çıkan parçası tam anlamıyla hit olmuştu.Sıla zaten ödül almalıydı almamalıydı demiyorum ben.Sıla Konuşmadığımız Şeyler Var albümüyle ödül alamadı bu ödül töreninden bu albümüyle mi alacaktı komik olurdu.Zaten Tam da Bugün şarkısını koymaları bile fiyaskoyu gösterdi tabi ödül alamayacağını da. @OzaN

- - - Ekleme - - -

Mustafa Ceceli ödül haketmedi demiyorum elbette hakkediyordu ama erkek sanatçı ödülü Murat Dalkılıç'ın hakkıydı.

Ben de katılmıyorum genel olarak.

Türkan saçmalıktı ona diyecek sözüm yok.

Albüm ödülünü ise Göksel almalıydı. Fakat Mustafa Ceceli de çok kötü değildi.

En iyi erkek sanatçıda ben de Murat Dalkılıç olur diye bekliyordum fakat olmadı. Mustafa Ceceli'nin de alma ihtimali vardı zaten.

Bence de Ebru Gündeş'in aday olmasına gerek yoktu. Vaveyla'da patlayan şarkı yoktu da 13,5'ta çok mu vardı? Sadece bir şarkı vardı patlayan o da eskiydi zaten. :) @OzaN
Not: Zaten albüm ödülleri neden patlayan şarkılara göre verilir ki, kaliteye gör verilmeli. :)

Rafet El Roman geçen yıl ne yaptı ki? :)

Sıla'nın ödül almamasını gayet normal karşılamak gerek, Vaveyla seneye de aday olabilir.
@denizz19

- - - Ekleme - - -

84 de kesinlikle ödülünü hak etti. Kolpa'nın şarkıları 84 kadar iyi değil. Gripin ise bir şarkı yaptı sadece.

Katılmıyorum.

Ödüller çok doğru yerlere gitti.

Sürekli de Sıla deyip durmayın bence. Sıla'nın son albümü patlamadı. Modası geçiyor...

Beni en sevindiren de en iyi kadın sanatçının Göksel seçilmesiydi. Göksel çok iyi şarkılar, klipler yapıyor ama değerini bilen olmadı. Kesinlikle hakediyordu.

Seksendört de çok iyi projeler yaptı. Kolpa Pis Yedili'de reklam yapıpı durdu sadece. :D

Türkan'ın ödül alması da genel açıdan mantıklı. Şarkı çok sevildi. Türkan Şoray söz konusu olunca herkes ona oy vermiştir. :D Şarkı kötü değil zaten...

Türkan şarkısının seçilmesine neden haksız deniliyor, anlamıyorum açıkcası. Her yere giden her yerde hemen hemen Türkan şarkısı var. Avrupa'da bile Türk kafe vs. hep Türkan var. Bence sonuna kadar hakediyor bu ödülü.

Katılmıyorum.

Ödüller çok doğru yerlere gitti.

Sürekli de Sıla deyip durmayın bence. Sıla'nın son albümü patlamadı. Modası geçiyor...

Beni en sevindiren de en iyi kadın sanatçının Göksel seçilmesiydi. Göksel çok iyi şarkılar, klipler yapıyor ama değerini bilen olmadı. Kesinlikle hakediyordu.

Seksendört de çok iyi projeler yaptı. Kolpa Pis Yedili'de reklam yapıpı durdu sadece. :D

Türkan'ın ödül alması da genel açıdan mantıklı. Şarkı çok sevildi. Türkan Şoray söz konusu olunca herkes ona oy vermiştir. :D Şarkı kötü değil zaten...
Sıla'nın modası geçmez emin ol.Bir Vur Kadehi Ustam hala dillerdeyse bu kaliteyi gösterir.Zaten konumuz Sıla'nın ödül alıp almaması da değil.Konu yazarı ben olduğuma göre Sıla'yı vurgulamak da serbestim :)

Bence de Ebru Gündeş'in aday olmasına gerek yoktu. Vaveyla'da patlayan şarkı yoktu da 13,5'ta çok mu vardı? Sadece bir şarkı vardı patlayan o da eskiydi zaten. :) @OzaN

Albüm genel olarak sevildi, iyi eleştiriler aldı. "Seni İstiyorum" ve "Sen Yoluna Ben Yoluma" gibi şarkıları da hit oldu. Albüm zaten proje albümdü eski şarkıların toplandığı ve eski şarkılarla bu kadar başarı yakalamak da kolay değil, yorum farkı getirdi bunu. Vaveyla zaten aday oldu ki tıpkı 13,5 gibi. Ben olsam 5 aday arasına almazdım 13,5 albümünü ama neden alındı diye eleştirmek de yersiz başarılı bir albümdü çünkü.
@denizz19 satış rakamları ve halk oylaması da değerlendiriliyor. Ziynet Sali'nin albümü az satmıştı diye hatırlıyorum zaten fan desteği de azdır, normal bence ilk 5 içerisine girememesi. Eğer girseydi de itirazımız olmazdı tabii. :)

Albüm genel olarak sevildi, iyi eleştiriler aldı. "Seni İstiyorum" ve "Sen Yoluna Ben Yoluma" gibi şarkıları da hit oldu. Albüm zaten proje albümdü eski şarkıların toplandığı ve eski şarkılarla bu kadar başarı yakalamak da kolay değil, yorum farkı getirdi bunu. Vaveyla zaten aday oldu ki tıpkı 13,5 gibi. Ben olsam 5 aday arasına almazdım 13,5 albümünü ama neden alındı diye eleştirmek de yersiz başarılı bir albümdü çünkü.
@denizz19 satış rakamları ve halk oylaması da değerlendiriliyor. Ziynet Sali'nin albümü az satmıştı diye hatırlıyorum zaten fan desteği de azdır, normal bence ilk 5 içerisine girememesi. Eğer girseydi de itirazımız olmazdı tabii. :)
Sıla'nın fan desteği de çok ama kazanamadı buna ne diyeceksin :) Aslında anlatmak istediğim kategorilere farklı farklı sanatçıların yerleştirilmesi.Ve mümkünse ödülleri de hep aynı kişilerin almaması.

Sıla'nın fan desteği de çok ama kazanamadı buna ne diyeceksin :) Aslında anlatmak istediğim kategorilere farklı farklı sanatçıların yerleştirilmesi.Ve mümkünse ödülleri de hep aynı kişilerin almaması.

Adaylığı kazanmış işte. :)

Mustafa Ceceli ve Göksel ile yarışması zordu. Mustafa Ceceli'nin fan desteği de rahatlıkla yarışır Sıla'nın fanlarıyla ve albüm satış rakamlarında da Mustafa Ceceli önde diye biliyorum.

Adaylığı kazanmış işte. :)

Mustafa Ceceli ve Göksel ile yarışması zordu. Mustafa Ceceli'nin fan desteği de rahatlıkla yarışır Sıla'nın fanlarıyla ve albüm satış rakamlarında da Mustafa Ceceli önde diye biliyorum.
Bitmiş bir tören arkasından konuşurum ama sanırım boşa konuşuyorum gerek yok.Zaten Sıla törende değildi sanırım,yayınladıkları Sıla şarkısı bile albüm şarkısı değildi.Neyse Sıla alamadığı için değil gerçekten ödül törenini beğenmediğim için fiyaskoydu.Powerturk müzik ödüllerini bekliyorum ben.