Türkan (2010-2011)

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
22
Puanı
260
Yorumlarınızı yazın.

Türkan 2010 yapımı televizyon dizisidir. Yapımcılığını Ata Türkoğlu, senaryo görevini ise Oya Yüce üstlenmektedir. Başrollerini de Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik paylaşmaktadır.
Dizi Hakkında [değiştir]

İlk dört bölümün yönetmenliğini Türkan Derya, sonraki bölümlerin yönetmenliğini Cemal Şan üstlenmiştir. Dizi 23 Eylül 2010 - 14 Nisan 2011 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanmıştır. Dizi 26 bölümü ile ekranlara veda etmiştir.
Dizinin Konusu [değiştir]

18 Mayıs 2009 tarihinde ölen Türkan Saylan'ın hayatını anlatan bir dizidir. Dizi, Ayşe Kulin'in Tek ve Tek Başına Türkan adlı eserinden esinlenilerek yaratılmıştır.
Oyuncu Kadrosu [değiştir]

Aktör/Aktris Rol
Pınar Öğün Türkan
Saygın Soysal Ali
Özgürcan Çevik Orhan
Nesrin Kazankaya Leyla
Murat Göksu Fasih
Damla Sönmez Turhan
Bora Cengiz Tuğrul
Ozan Osmanpaşaoğlu Turgut
Kerem Açarsöz Gündüz
Rüzgar Aksoy Haydar
İdil Yener Sevinç

Bence de. Ama birtakım siyasal,sosyal ve ekonomik nedenlerle bitirildi. Şimdi filmi var. Bakalım nasıl? Filminin vizyona girmesine 3-4 gün kaldı.

t%C3%BCrkan-dizisi.jpg

Atatürk'çü, milletini seven ve korumak isteyen bir insanın hayatını anlatan çok güzel bir diziydi. Fakat ülkemizde Atatürk'çü diziler nedense 10 bölüme bitiyor. İyi bile dayandı.

10 bölümde değil 26 bölümde bitti. Normalde 39 ya da 52 bölümlük anlaşma vardı. 26 bölümde bitti. Zaten bu sezon sonunda bitmesi planlanıyordu.

10 bölümde değil 26 bölümde bitti. Normalde 39 ya da 52 bölümlük anlaşma vardı. 26 bölümde bitti. Zaten bu sezon sonunda bitmesi planlanıyordu.
Ben 10. bölümde bittiğini söylemedim zaten. ''Bu tür diziler 10 bölümde biter. İyi bile dayandı.'' dedim. Bunun anlamını kavrayabiliyor musun?

Evet Türkan A/B grubunda 8 reytingi geçti. İlk başladığı zamanlarda A/B grubunda 6-8 arası alıyordu. Fakat gün değişiklikleri, diziyi izleyici kitlesinden uzaklaştırdı. Bence çok kaliteli bir yapımdı. Koliba Film ve Kanal D'ye teşekkür ediyorum. Böyle insanların dizilerini bitirmeden önce iki kere hatta üç kere düşünmek gerekiyor. Perşembe'leri PT2'ye dönünce Üsküdar'a Giderken kadar reyting alıyordu zaten. Neden ? diyebiliyorum böyle bir yapımı neden ekranlardan uzaklaştırdınız ? Sezon sonu bu iş olmuyor muydu?

Türkan'ın 8 reytinge ulaştığı tek hafta
7 Ekim 2010 Perşembe (A/B Grubu)
Program Adı
FATMAGUL'UN SUCU NE 16,3|42,0
2KURTLAR VADISI PUSU11,2|30,1
3FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET)9,0|25,2
4TURKAN 8,2|28,3
5KURTLAR VADISI PUSU (OZET) 6,2|16,9

Son düzenleme:
Türkan Saylan'ın yaşamından kesitleri içeren "Türkan" filminin galası yapıldı.
19.05.2011 12:20:00

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Türkan dizisi sinema filmi oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Cüzzamla Savaş derneklerinin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitleri içeren "Türkan" filminin galası yapıldı.

GALAYA BÜYÜK İLGİ!

Filmin galası Star Tv Süper Starlife ekibi tarafından görüntülendi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki galaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, filmin yönetmeni Cemal Şan, oyuncu ve teknik ekip kadrosunun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKAN VİZYONDA!

Rüçhan Çalışkur, Ragıp Savaş, Tardu Flordun, Beyza Şekerci, Ahmet Saraçoğlu, Altan Erkekli, Begüm Birgören, Bekir Çiçekdemir, Binnur Kaya, Burak Altay gibi ünlü oyuncuların oynadığı Türkan filmi bugün vizyona girdi. (Ayakligazete.com)