Türk Dizileri Arap Ülkelerinden Kaldırılıyor!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,619
Reaksiyon puanı
62,941
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Aserat yeni bir haber konusu açtı

Türk Dizileri Arap Ülkelerinden Kaldırılıyor!

vatanım-sensin-1024x576.jpg


Suudi Arabistan'ın en büyük kanallarından biri olan MBC'den şok karar!

Dubai merkezli Arap yayıncı MBC, kendisine bağlı olan tüm kanallardan Türk içeriklerini yayından kaldırılmasını istedi. Grup sözcüsü Mazen Hayek, bununla ilgili yaptığı açıklamada "Türk dizilerinin çoğu Arap ülkesinde yayından kaldırılması MBC dahil birçok medya şirketini ilgilendiren bir karardır. Karar Suudi Arabistan saatiyle 2 Mart 01.00'de alınmıştır" ifadelerini kullandı.

MBC'nin resmi açıklamasına göre kararın alınma gerekçesi yerel içerik kalitesini yükseltmek, bu sayede daha kaliteli Arap dizileri üretme fırsatı yakalayarak sektörü desteklemek.

Bu sürpriz karar, başta 84. bölümde kalmış olan ve MBC ortaklığında kurulmuş olan O3 Medya'nın imzasını taşıyan 'Vatanım Sensin' (Anta Watani) ile henüz 6. bölümü yayınlanmış olan 'İçerde' (Al Dakheel) olmak üzere tam 6 diziyi etkilerken aynı bölgede yayın yapan Dubai TV'nin yakın akışında ise halen 'Muhteşem Yüzyıl: Kösem'in yer alması dikkat çekiyor.

İşin perde arkasında yaşananlar olayın önemini iyice gözler önüne seriyor. Türkiye'nin en büyük içerik satışı firmalarından birinin yetkilisine göre dizilerin yayından kaldırılacağı haberi DISCOP fuarı sırasında duyuruldu ve bu fuar esnasında pek çok dizinin satış sözleşmesi iptal edildi.

2008'de yayınlanan 'Gümüş' ile Arap dünyasında yükselişe geçen Türk dizilerinin bu yasaktan daha ne kadar etkileneceği ise belirsiz.

Kaynak: Ranini.tv
Orijinal formatta oku
 
Son düzenleme:

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Siyasi karar tabi ki bu, orada burada herkesle kavga edersek sonuç bu olacaktı. Umarım bu yanlış karardan vazgeçerler, Türk piyasasını da etkileyecek hamle.
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Siyasi bi karar kesinlikle... Bizim kanallarda azcık gurur varsa o3 ile çalişmaz :A mbc değilmidi ortak bu şirketle? @xemrexxx nin rezalet yapımcısı :A
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@Aserat konu başlığını düzelttim sadece bir ülkede değil birden fazla Arap ülkesinde yayınlanmayacak. Tabi kararın arkasında Arabistan'ın etkisi varmış.
Arapça yayın yapan, dünyanın önde gelen medya gruplarından biri olan Dubai merkezli MBC, bünyesindeki tüm kanallarda Türk dizilerinin gösterimini durdurmaya başladı.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan İngilizce gazete The National'ın haberine göre, MBC, bünyesindeki tüm kanallara talimat göndererek ikinci bir emre kadar Türk dizilerini yayından kaldırmalarını istedi.
Hayek, "MBC de dahil olmak üzere birçok Arap ülkesinde Türk dizilerinin yayından kaldırılmasına yönelik bazı medya gruplarını ilgilendiren bir karar alındı" dedi.