Türev mi, İntegral mi Daha Kolay?

Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    17

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,994
Puanı
1,061
kalk%C3%BCl%C3%BCs-temel-teoremi.png

Bugün otobüste aklıma takıldı, biliyorum karşılaştırmalı anket yasak ama bunu sormam gerekiyor. Çünkü genelde integral zordur denilmesinin aksine bana integral daha kolay gelmiştir gerçi iki konu da birbiriyle bağlantılı ama metodlarda farklılık var. Size hangi konu daha basit geliyor, sizce hangisi daha kolay, türev mi integral mi?

İntegral daha kolay demek imkansız. Türevde katlı türev ve çözümü integrale göre daha basit. Ama integralde katlı integrale girildiğinde içinden çıkılmayacak problemlere girilir. 2 3 sayfa çözümü olur. Sözün özü genel bakıldığında türev integralden daha kolaydır ötesi yoktur. :A

İntegral daha kolay demek imkansız. Türevde katlı türev ve çözümü integrale göre daha basit. Ama integralde katlı integrale girildiğinde içinden çıkılmayacak problemlere girilir. 2 3 sayfa çözümü olur. Sözün özü genel bakıldığında türev integralden daha kolaydır ötesi yoktur. :A
Sen bilen bir abiye benziyorsun. :A Ankete de işaretleyelim. :A

Integral biraz daha düsünme gerektiriyor. Türevde ise fazal düsünmeden cevabi yapistirabiliyorsun.
Ama benim icin ikiside ayni sonucta türevi cözdügün zaman bir nevi integrali de yapmis oluyorsun.

Türev yapamadan İntegral yapamazsın. Türev açık ara daha basit, aklıma geldi de üstteki sayıyı başa falan atıp üsttekini azaltıyorduk. :D

İntegralın işareti bile bunalım. :A

Bu konularda zorlandım hep türev biraz daha anlaşılır konu integral daha karışık matematikte hep zorlanırım:A:A:A

Tıpı matematik sayesinde kazanmıştım :A Türev çok daha basitti...

Türev tabii ki. Biri bilinenden daha bilinene gitmek, öteki bilinenden bilinmeyene gitmek gibi :D