2016 Swiss Army Man - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4034354.jpg


Swiss Army Man (2016)

Türü:
Macera, Komedi, Dram, Fantastik
Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Senaryo: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular:
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Mary Elizabeth Winstead
Timothy Eulich
Richard Gross

IMDb Sayfası


Filmin Fragmanı

 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059


Aşırı derecede absürt ama bir o kadar da derin bir filmdi. Osuruk vb. iğrençliklerle ilerleyen bir komedi filmiyken devamında bambaşka birşeye dönüştü. Aslında bunlar hep devam etti ama Hank-Manny arasında bir bağ oluşmasıyla ve yalnızlık teması üzerine eğilen bir drama filmi halini almasıyla birlikte film farklı bir yöne gitti. Özellikle de son kısımları çok iyiydi.

Manny'nin gerçekten var oluşu da ayrı bir mutlu etti beni. Çünkü Hank'in hayali arkadaşı olabilir gibi düşündürtmüşlerdi.

Paul Dano - Daniel Radcliffe ikisi de sevdiğim isimler. İyi oynamışlar filmde. Özellikle Daniel Radcliffe'in rolü herkesin oynamak istemeyeceği tarzda bir roldü ve bunu başarıyla yerine getirmiş kendisi.

Yönetmen ikilisi de değişik, özgün bir iş çıkartmış ortaya. Böyle farklı tarzda filmlere kapımız her zaman açık :)

7/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/swiss-army-man-2016/

Yılın en farklı kafasının filmiydi.

Çoğu kişi ya çok beğeniyor ya nefret ediyor benimkisi ortalama bir yerdeydi. Konuyu daha iyi değerlendirebilirlerdi bence ama bazı kısımları çok hoştu. Bazı kısımları da iğrenç tabii. Paul Dano ve Daniel Radcliffe performansları enfes tabii. :)

6/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Kafa dağıtmalık gülüp eğlenmek için filmin başına otursam da umduğumu bulamadım. Tek bir güldüğüm sahneyi hatırlamıyorum, daha çok absürt fantastik drama yönü ağır basmış.

Öncelikle konusu gerçekten çok değişik bir film. Bir şizofreni hastasının yaşamı mı anlatılmış yoksa yanlızlıktan kafayı yiyen bir düşkün mü? Hank'in kocaman bir hayal dünyası var ne ayak tam çözemedim. :) Kurgu ve diyaloglar hayatı sorgulatan, insan ilişkilerine, sosyal hayattaki ahlak anlayışına kadar birçok konuya eleştirel yaklaşılmış gerçekten çok tuhaf ve enteresan bir eser.

Manny rolünü kolay kolay herkes canlandıramaz. Daniel Radcliffe çok büyük risk almış olsa da üstesinden gelmesini bilmiş. Paul Dano'nun oyunculuğu da çok başarılıydı.


Orta halli bir film 6/10