Suskunlara buyuk darbe!

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Orhan Atasoy'un 'Gemiler'inden, Tarkan'ın 'Kış Güneşi'ne, Mirkelam'ın 'her gece'sinden Kenan Doğulu'nun 'Çakkıdısı'na kadar Türkiye'deki birçok başarılı klibi yöneten, bine yakın çektiği reklam filmi ile reklamcılık sektöründe aranan bir isim olan Umur Turagay, Marketing Türkiye TV'ye konuştu.

Son dönemin iddialı yapımlarından biri olan Suskunlar dizisinin ilk bölümünü çekerek gündeme yeniden oturan Turagay, neden Suskunlar'ı çekmekten vazgeçtiğini ilk kez açıkladı.

DOĞRUDAN YÖNETMEN OLDUM

"Hiçkimsenin yanında çalışmadım, direk film çektim. Kamerayı da ben kullandım, yönetmenliği de ben yaptım, prodüksiyonu da ben yaptım. Kurguyu da ben yaptım..." diyen Turagay şöyle devam etti:

"Dizi çekmenin koşulları bana çok uygun gelmiyor. Biz ilk bölümü 22 günde çektik. Ondan sonraki bölümler daha kısa sürede çekilmeye başlandı. İkinci bölüm 10 günde, sonraki 110 dakikalık bölümleri ise 5 günde bitiriyorlar.

Benim böyle bir yeteneğim yok. Ayrıca yetenek bir yana 5 günde çekilen bir filmde yönetmenin ne işe yaradığını hala kestiremedim. Mizansan, montaj, müzik için vakit ayıramıyorsunuz. O zaman da yönetmene vakit kalmıyor."

Moderatörün son düzenlenenleri:
Beyazsoy yine konuda boyut hatası vardı, değiştirdim. :)

Konuya gelirsek benim Suskunlar'ı izlememe nedenim bu işte. Ben ilk bölümü iyi, sonraki bölümleri kalitesiz bir işi izlemem.

Dizi her bölümüyle başarılı olmalı, TİMS'i de kınıyorum.

Beyazsoy yine konuda boyut hatası vardı, değiştirdim. :)

Konuya gelirsek benim Suskunlar'ı izlememe nedenim bu işte. Ben ilk bölümü iyi, sonraki bölümleri kalitesiz bir işi izlemem.

Dizi her bölümüyle başarılı olmalı, TİMS'i de kınıyorum.

Evet haklisin ilk bolumlerde sinema kalitesi acisindan cocuk oyuncularin oyunculuk acısında cok iyiydi. sonra bu kalite duserse dizi cok sey kaybeder cunku senaryo ezeldeki gerileyecegi acik

Son düzenleme:
Suskunlar dizisinin işlediği konu bile izlememe yeter de artar. Gerisi teferruat. Tims'i tebrik ediyorum.

Bence kalitesinden hiç bir şey kaybetmedi Suskunlar, hala insanı kalbinden etkiliyor, hala oyuncular harika. Açıklamasına katılmıyorum. :D

İlk bölümlerde çok belli olmaz, sezon sonuna doğru durum değişebilir.

22 günde çekilen bir bölümle 5 günde çekilen bir bölümü bir tutmak imkansız gibi.

İlk bölümlerde çok belli olmaz, sezon sonuna doğru durum değişebilir.

22 günde çekilen bir bölümle 5 günde çekilen bir bölümü bir tutmak imkansız gibi.

Bence bu çekim olayı dizi oyuncularıyla alakalı, uzun uğraşlar gerektirmez bu oyuncular hepsinin sayısız deneyimi var. Ayrıca bu dizi bir bilim kurgu dizisi falan değil ki böyle pc'den ayarlamalar gerektirmez, muhteşem yüzyıl gibi anlayacağım, muhteşem yüzyıl'n bile hazırlanması o kadar sürmüyor, 22 gün abartı bence. :GDG:

Bence bu çekim olayı dizi oyuncularıyla alakalı, uzun uğraşlar gerektirmez bu oyuncular hepsinin sayısız deneyimi var. Ayrıca bu dizi bir bilim kurgu dizisi falan değil ki böyle pc'den ayarlamalar gerektirmez, muhteşem yüzyıl gibi anlayacağım, muhteşem yüzyıl'n bile hazırlanması o kadar sürmüyor, 22 gün abartı bence. :GDG:

Bir filmin 2-3 ayda çekildiğini ve sonra 2-3 ayda montajlandığını düşünürsek sence 5 gün az değil mi ? İkisi de 90 dakikalık videolar :)

bu dizide ezelde oldugu gibi senaryo sapması ve kurgu hataları olacaktır. 5 günde o diziyi çekmek ister istemez özenszilikler getirilecek hızlı senaryo hazırlanacak defolar ortaya çıkcak . engame mim dediği gibi ilk bölümlerde bu hatalar çıkmaz ama ilerdikçe hatalar ortaya çıkacak

Bence kalitesinden hiç bir şey kaybetmedi Suskunlar, hala insanı kalbinden etkiliyor, hala oyuncular harika. Açıklamasına katılmıyorum. :D

bu nasıl bi cümle ya sanki 100 bölüm oynamış gibi konuşuyon :d daha 4-5 bölümlük bi dizi :D diziyi hiç izlemedim ama kaliteli olduğunu düşünüyorum ilerleyen zamanlarda kalite olarak düşüş yaşayacağı kesin bence