Herkesin beğendiği filmi elemek neyin nesi. Tabii biz kimiz ki?
Sen değilde Tom Hanks kim ki.
Gerçekten itici buluyorum zaten az vaktim oluyor onuda bununla kaybedemem.
Herkesin beğendiği filmi elemek neyin nesi. Tabii biz kimiz ki?
Flight'a kaç vermiştin, merak ettim? (Ben 9) Bence de Flight daha iyi bir filmdi ama aslında aynı konu üzerinde çok farklı şeyler anlatan filmler. İkisi de kendi içinde çok başarılı.Yapım aşamasından beri çoğu kişide ilgi ve merak uyandıran bir filmdi. Bunda Clint Eastwood-Tom Hanks ikilisinin payı çok büyük tabi. Benim aklıma, film ilk gündeme girdiğinden beri istemez Flight geldi. İki filmi mukayese edersek bence Flight'ın net bir üstünlüğü var. Çünkü, hem daha iyi bir konusu ve malzemesi var, hem de buna bağlı olarak filmin verdiği mesaj ve verdiği his daha etkileyici.
Sully'e gelirsek başarılı bir film olduğu su götürmez bir durum. Belki çok iyi bir konudan beslenmiyor ama süresi ve kurgusu çok iyi ayarlanarak bir solukta izlenebilecek bir film yapılmış. Burada efsane sinema adamı Clint Eastwood'u bir kez daha tebrik etmek gerekiyor. Kendisi yaşına rağmen sinemanın en üretken isimlerinden biri ve her filminde başarı sağlamaya devam ediyor.
Sully karakteri çok iyi yansıtılmış. Hem kendinden emin tavırları hem de yaşadığı kazanın şoku ve soruşturmayla birlikte yaşadığı kafa karışıklığı filme çok güzel yedirilmiş. Tom Hanks her zaman yaptığı gibi filmi sırtlamış.
Kaza sahneleri de başarıyla çekilmiş. Ayrıca sahnenin merak uyandırması da iyi sağlanmış.
Mükemmel düzeyde bir film diyemem ama eldeki malzemeyle eli yüzü düzgün bir film ortaya çıkarmışlar.
7/10
8.5 verdim. Anlatılanlar farklı ama ikisinde de kaza sonrası soruşturma var. Flight'ı öne çıkaran kendi içinde çeşitlilik göstermesi oldu biraz. Hem bağımlılık, hem soruşturma hem de vicdan gibi konular içinde film kendi içinde çeşitleniyordu.Flight'a kaç vermiştin, merak ettim? (Ben 9) Bence de Flight daha iyi bir filmdi ama aslında aynı konu üzerinde çok farklı şeyler anlatan filmler. İkisi de kendi içinde çok başarılı.
Bence de öyle çok aşırı iyi bir performansı yok ama film boyunca karakterin duygularını sade bir oyunculukla iyi yansıtıyor. Başka bir yıl olsa adaylık alması zaten çok mümkün değildi ama bu yıl erkek oyuncu dalı epey zayıf. Bir de Captain Phillips'le hakkı yendi 2-3 yıl önce. Oradaki bir sahnesi direkt Oscar hak eden bir sahneydi ama her türlü ödüle aday olmasına rağmen Oscar'a aday olamadı. Onun için bir adaylık borçluydu Akademi, ödemedi.Tom Hanks gayet iyiydi, ama (sanırım @OzaN bu kısma katılmayacaktır) Oscar'a aday olmaması yerinde olmuş. Yani öyle ağızları açık bıraktıran bir performansı yok, yine de Denzel ve Andrew'dan daha çok hak ediyormuş ilk 5'e girmeyi. Aaron Eckhart da yardımcı pilot olarak ondan aşağı kalmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?