STSL'de 26. Haftanın Ardından

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,628
Reaksiyon puanı
9,609
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
besiktas_gb_1.jpg


STSL'nin 26. haftasının açılış Manisa'da oldu. Ligde zor durumlar geçiren ve hoca değişikliğine giden Akhisar Belediyespor evinde liderin takipçisi Medipol Başakşehir'i onlardan kiraladığı Sokol Cikalleshi'nin 90+'da attığı golle 2-1 mağlup etti ve birazda olsun nefes aldı. Başakşehir ise liderlik mücadelesinde büyük bir yara aldı.

Günün ikinci maçında alt sıralardan kurtulmaya uğraşan Aytemiz Alanyaspor evinde Avrupa mücadelesi veren Kasımpaşa'yı 3-1 ile geçti ve kendini biraz daha sağlama aldı.

Günün son maçları aynı anda Karabük ve Antalya'da başladı. Karabükte'ki maçta Fenerbahçe 85. dakikada van Persie'nin attığı golle Karabük'ten galibiyetle ayrıldı ve Avrupa yarışında tutundu. Aynı saatte oynanan bir diğer maçta ise Antalyaspor ve Kayserispor karşılaştı. İki ekipte maçı 10 kişi tamamladı. Antalyaspor El Kebir'in 90+2'de attığı golle Kayserispor'u mağlup ederek Avrupa yarışına devam etti. Kayserispor ise bu sonuçla ateş hattında kalmaya devam etti.

Pazar gününün açılışı ise Karadeniz Derbisi ile oldu. Ligin 2. devresinin flaş takımı Trabzonspor deplasmanda küme düşme hattında bulunan komşunu 1-0 ile geçerek çıkışını sürdürdü ve Avrupa yarışına hız kesmeden devam etti. Rizespor ise bu sonuçla ligin dibine demir attı.

Günün ikinci maçında alt sıralardan kurtulmak isteyen Gaziantepspor deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 yenerek kümede kalma umutlarını yeşertti. Hamza Hamzaoğlu ise yeni takımıyla çıktığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Günün son maçları ise Konyaspor-Bursaspor ile Beşiktaş-Gençlerbirliği arasında oldu. Konyaspor evinde Bursaspor'u 2-0 ile geçerek üst sıralara biraz daha yaklaştı.

Lider Beşiktaş ise evinde Gençlerbirliği'ni 3-0 ile geçerek takipçisinin puan kaybetmesini fırsat bildi ve puan farkı 5'e çıktı.

Haftanın kapanış maçında Galatasaray evinde Adanaspor'u 4-0 yenerek Avrupa kupaları mücadelesini devam ettirdi. Adanaspor ise kümeden kurtulma mücadelesinde yara aldı.

Gelecek hafta ligde birbirinden zorlu maçlar var. Küme hattında Gaziantep-Alanyaspor, Kayserispor-Osmanlıspor ve Adanaspor-Ç.Rizespor mücadeleleri olacak. Zirve mücadelesinde ve Avrupa kupaları yarışında ise Trabzonspor-Beşiktaş ve Başakşehir-Galatasaray mücadeleleri olacak.​