Finalin tek kötü yanı Vecna ve Mind Flayer'ın sonunun biraz alelacele ve zayıf bir olay örgüsüyle bitirilmesiydi. 5 sezonluk hikayenin kökü Mind Flayer'a bağlandıktan sonra ondan kurtuluş bu kadar kolay ve hızlı olmamalıydı. Daha heybetli ve çetrefilli bir savaş bekliyordum, bu kısım tatmin etmedi maalesef.
Bölümün başındaki aksiyon ve heyecan, olayların iç içe geçmesi ve tabii ki de epilogue kısmı ise finalin iyi yanlarıydı. Zaman atlamasıyla karakterlerin sonraki yaşamlarına uzunca bir zaman dilimi ayrılması tercihini çok sevdim. Bunca yıldır izlediğimiz ve artık bağ oluşturduğumuz karakterlerin hayatlarına nasıl, ne şekilde ve nerede devam ettiğini göstererek güzel bir veda yaptılar.
Millet özellikle de bizim Türk kitlesi kan, savaş, ölüm, mutsuz son diye yanıp tutuşuyordu ama böyle bir final yapmamalarına sevindim açıkçası. Hayat zaten zor, bir de dizilerle dertlenmeyelim. Tabii bu tercihi ben biraz da gelecekteki olası devam serileri için hiçbir karakterin harcanmamak istememesi olarak yorumluyorum.
Mike'ın teorisiyle Eleven'ın sonuna açık kapı bırakmaları da hoşuma gitti. İnanmak ya da inanmamak, seçimi bize bırakmışlar. I believe açıkçası.
Will'in sorcerer sahneleri, Max'in gerçek dünyaya dönüşü ve Vecna'nın anı evreninden kurtulmaya çalıştığı sahneler sezonun top noktalarıydı benim için.