2015 Steve Jobs - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,848
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2080374.jpg

Steve Jobs (2015)

Türü: Biyografi, Dram
Yönetmen: Danny Boyle
Senaryo: Aaron Sorkin (screenplay), Walter Isaacson (book)

Oyuncular:
Michael Fassbender
Kate Winslet
Seth Rogen
Jeff Daniels
Michael Stuhlbarg

IMDb Sayfası

Oscar Adaylıkları (2)

- En İyi Erkek Oyuncu (Michael Fassbender)
- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kate Winslet)

Filmin Özeti
Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20yy.'ın deha isimlerinden olan Steve Jobs'un yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaracak filmin yönetmenliğini Oscarlı isim Danny Boyle' üstleniyor, senaryoyu ise yine Oscar ödüllü Aaron Sorkin.

Apple’ın öncü kurucusu Steve Jobs’u Michael Fassbender, Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’ı ise Kate Winslet canlandırıyor. Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak’ı Seth Rogen canlandırırken, Jeff Daniels ise Apple’ın eski CEO’su John Sculley rolünde.

Filmin Fragmanı

Beklediğim tarzdan uzak bir film oldu. Akıcı bir filmdi ama pek bilgi verici bir film değil. Steve Jobs'un hayatıyla veya Apple ile ilgili çok bir bilgi yok. Genel olarak Steve Jobs'un kariyeri için önemli olan 3 prömiyer öncesi gerçekleşen kulis konuşmalarına odaklanıyor. Jobs sürekli birileriyle tartışıyor film de buna odaklanmış. Danny Boyle farklı bir tarz uygulamış.

Film bence senaryo olarak çok zayıf. Hani ben böyle bir filmden bir şeyler anlatmasını isterdim. Ama bence bu film hiçbir şey anlatmıyor. Sadece yönetmenlik başarısıyla sıkmadan izletiyor.

Michael Fassbender'ı fragmanda Jobs'a çok benzetmiştim ama hiç benzemiyor. Oyunculuğu iyiydi ama bence Steve Jobs'a benzeyen bir aktör oynamalıydı. Kate Winslet adaylığı hak etmiş ama Oscar alacak kadar değil. Seth Rogen, Jeff Daniels da iyi oynamış. İkisinin de iyi oyunculuk gösterdiği sahne var. İki karakterin ayrı ayrı Steve Jobs'la tartıştığı sahneler çok iyiydi.

İzlenebilir bir film sıkıcı değil ama film bana biraz boş geldi. Bu arada Apple logosu ve iPod ile ilgili göndermeler güzeldi. LISA muhabbeti de iyiydi.

6.5/10

Bu filmi izleyen yok mu? Yorumlarınızı merak ediyorum. @OzaN @Tolstoyevski @gundix123 @destere @sürgünüm
Türkçe altyazıyla izlemek istiyorum diyalog filmi olduğundan. (Aaron Sorkin'i The Newsroom'dan iyi biliyorum. :)) Altyazı çıksaydı bu haftasonu izleyecektim. Film izleme siteleriyle uğraşmak istemiyorum hem bu hafta bluray olarak düşme ihtimali var, gelecek hafta hem altyazılı hem bluray olarak izlerim diye umuyorum. :):)

Ben de izleyeceğimi sanmıyorum zaten içimiz dışını biyografi olmuş hele kapitalizmin yükselişini övgüyle anlatacak bir yapımı izlemesem de olur sanırım. Geçen sene en iyi erkek oyuncu Oscar'ını alan adam da biyografik karakter canlandırmıştı ve o kazanmıştı. Fakat bu yıl evliliğin ABD'de serbest kalması dolayısıyla The Danish Girl'deki adam ya da kadın en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanacak, olur da Fesbender kazanırsa o zaman izlerim. :) Gerçi geçen yılki Hawking'in filmini de henüz izleyemedim. :)

Ben de izleyeceğimi sanmıyorum zaten içimiz dışını biyografi olmuş hele kapitalizmin yükselişini övgüyle anlatacak bir yapımı izlemesem de olur sanırım. Geçen sene en iyi erkek oyuncu Oscar'ını alan adam da biyografik karakter canlandırmıştı ve o kazanmıştı. Fakat bu yıl evliliğin ABD'de serbest kalması dolayısıyla The Danish Girl'deki adam ya da kadın en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanacak, olur da Fesbender kazanırsa o zaman izlerim. :) Gerçi geçen yılki Hawking'in filmini de henüz izleyemedim. :)
Kapitalizme neden bu kadar düşmansın, kim bilir kendin de iPhone veya türevi bir telefon kullanıyorsundur.:)

2015 Oscar fimlerinin 13.sünüde izledim sonunda.:D Beklentim çok yoktu teknoloji üzerine kurulu ve biyografi olması sebebi ile sıkıntıdan patlayacagim bir film olacağını tahmin etmiştim ancak konuyu yanlış tahmin etmişim o sebeple tahminimden çok farklı bir film izledim.

Filmde Steve Jobs'un özel yaşamı ve karakteri üzerinde durulmuş. Kahramanlaştirma beklediğim bir filmden tam tersi bir anlatım çıkınca şaşırdım tabi. Kızı ile, arkadaşları ile olan sorunlu hallerini izledik bence bu güzeldi ama çok diyalog oluşu gerçekten bu filmde bayılmak serbest hissi uyandırdı.:( Her an bir diyalog çok baş ağrıtıyor bir süre sonra. Bu kesinlikle eksi puan. Konu olarak güzel olsada Senaryo işleyişi olarak sınıfta kalan bir iş olmuş.

Micheal Fassbender döktürmüş bence. 4-5 tane Fassbender gördük filmde ve en sonda 98 yılında ki Steve Jobs ile birebirdi . Çok benzettim ben. Tabi ilk 84'lü yıllar alakasızdi ve Jobs ile ilgisi yoktu. Oyunculuk olarak çok etkili değildi ama güzeldi. Duygusuz bir karakter olduğu için Pek tad vermedi oyunculuğu ama rolün hakkı buydu sonuçta. :D Hakkını vermiş.

Kate'de ise daha doyurucu bir oyunculuk izledik rol sebebi ile. Sonlarda ki sahneleri pek olmamış olsada güzeldi. 98 yılında ki halleri 84'den daha genç durmuş filmde o sebeple az yadirgama oldu bende.
Kesinlikle oscar adaylığı haketti. Aslında Alicia bu yıl almalı ama Leo alırsa ikisini bir arada Oscarlı görmek istediğim için bu yıl bu ortalama rol ile Kate'in kazanmasindan yana gönlüm.:D

Hee filmin son sahnesi çok karizmatik olmuş.:D Ne babalar varmış bee:D Unutamayacagim bir baba kız sahnesi olmuş.

Sorunlu Steve Jobs'u izlediğim filmde sorunlar olsada zevk aldım diyebilirim izlerken. 6.5/10 yeter bu filme.:)

Tam yorum: http://izleryazar.com/steve-jobs-2015/

Beklentim epey düşüktü aslında filmle ilgili ama beklediğimden çok daha iyi çıktı. Özellikle ilk kısmı çok iyi ve sürükleyiciydi. Hep diyalog şeklinde geçiyor ama diyalogları soluksuz izletiyor. İzlerken bir şey için durdurup kalkmam gerekiyor mesela ha şurası bitsin, ha burası bitsin derken bakıyorum 10 dakika geçmiş. :)

@Danger UA! yönetmen başarısı demiş ama bence tam tersi senarist başarısı film. Yönetmen pek bir şey yapmamış senaryonun akıcılığı filmi taşımış.

Ha senaryo kusursuz mu? Elbette değil, kendi içerisinde sürükleyici olsa da ana konu iyi ele alınmamış. Tam bir biyografi gibi değil bilgi verici yönü daha iyi olabilirmiş ve ayrıca sonlara doğru giderek zayıfladı. Sonu da bence çok vasattı.

Oyunculardan en çok az süre almasına rağmen Katherine Waterston'u beğendim. Geçen yıl Inherent Vice ile kendisine hayran olmaya başlamıştım, burada hayranlığım kesinleşti. Daha iyi projelerde daha önemli rollerde görürüz umarım. :)

Fassbender iyi ama sıradan Oscarlık bir yanı yok. Kate Winslet da berbat gözlüklerinin altında iyi iş çıkarmış. Tabii ödülü alma konusunda iddialı bir durumu yok. Rachel McAdams'tan sonraki en zayıf aday. Altın Küre'de Jennifer Jason Leigh'i yenmesi enteresan. Herkesin sevdiği bir oyuncu olduğundan olsa gerek. :)

7.5/10

Tam yorum: http://izleryazar.com/steve-jobs-2015/

Beklentim epey düşüktü aslında filmle ilgili ama beklediğimden çok daha iyi çıktı. Özellikle ilk kısmı çok iyi ve sürükleyiciydi. Hep diyalog şeklinde geçiyor ama diyalogları soluksuz izletiyor. İzlerken bir şey için durdurup kalkmam gerekiyor mesela ha şurası bitsin, ha burası bitsin derken bakıyorum 10 dakika geçmiş. :)

@Danger UA! yönetmen başarısı demiş ama bence tam tersi senarist başarısı film. Yönetmen pek bir şey yapmamış senaryonun akıcılığı filmi taşımış.

Ha senaryo kusursuz mu? Elbette değil, kendi içerisinde sürükleyici olsa da ana konu iyi ele alınmamış. Tam bir biyografi gibi değil bilgi verici yönü daha iyi olabilirmiş ve ayrıca sonlara doğru giderek zayıfladı. Sonu da bence çok vasattı.

Oyunculardan en çok az süre almasına rağmen Katherine Waterston'u beğendim. Geçen yıl Inherent Vice ile kendisine hayran olmaya başlamıştım, burada hayranlığım kesinleşti. Daha iyi projelerde daha önemli rollerde görürüz umarım. :)

Fassbender iyi ama sıradan Oscarlık bir yanı yok. Kate Winslet da berbat gözlüklerinin altında iyi iş çıkarmış. Tabii ödülü alma konusunda iddialı bir durumu yok. Rachel McAdams'tan sonraki en zayıf aday. Altın Küre'de Jennifer Jason Leigh'i yenmesi enteresan. Herkesin sevdiği bir oyuncu olduğundan olsa gerek. :)

7.5/10

Katherine Waterston konusunda katılıyorum hatta filmi izlerken Kate'i başrol Katherine'yı yardımcı kadın olarak aday yapsalar kimse yadırganmazdı diyorum.:D En etkileyici performans ondaydı. Sarı perugu ile de süper görüyordu.:D

Açıkçası filmi izleyeli uzun zaman oldu. Fakat okul durumu biraz işlerimi sekteye uğrattı o yüzden yorumu şimdi yapmak mecburiyetinde kaldım.

Film benim için hayal kırıklığı oldu. Filmi gece yarısı izledim belki ondan da kaynaklı olabilir ama izlerken baya sıkıldım. Tabi iyi yerleri de vardı ama genel olarak senaryo bence de zayıftı. Sorun benden de kaynaklı olabilir ama diyalogların beni sardığını söyleyemeyeceğim.

Filmi izlemeden önce ben de Steve Jobs'un hayatını detaylı bir şekilde anlatacak bir film bekliyordum ama bu olmadı. Bu da benim için hayal kırıklıklarından birisiydi filmle ilgili. Çünkü gerçekten kendisini yakından tanımak istediğim kişilerden birisi. Belki bunun için belgesel izlemem gerektiğini düşünenler de olabilir ama ben bunu sinematik bir bakış açısıyla izlemek isterdim. Hadi onu geçtim bari Steve Jobs'un konuşma yaptığı kısımları es geçmek yerine gösterselermiş. En azından kulis olaylarının sonucunda yapılan konuşmayı ve konuşma sonrası yaşanan gelişmeleri "tam manasıyla" öğrenebilirdik. O yüzden bir anda yapılan zaman atlamalarını da beğenmedim.

Yorumlarda sıkıldığını belirten pek olmamış. Bilmiyorum ama bana kalırsa gerçekten sıkıcıydı. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir film olmayacak. :D

Puanım: 5/10