- Reaksiyon puanı
- 51,288
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Bütün sıkıcı filmleri 2015'te En İyi Film dalında özenle toplamışlar sanırsın. Ne vasat bir yılmış be! Nerede o 2014'ün ihtişamlı filmleri! Aradan yıllar geçince sadece THH ve SW'ı hatırlayacağım bir yıl geride kaldı.
Bir kez daha anladım ki meğersem ben filmde konudan ziyade işlenişe önem veriyormuşum. Bir roman yahut hikaye okurken bu metinlerde genelde konudan ziyade dilin yetkinliğine bakılır. Sinema açısından da bu kural geçerli bence.
Filmin hikayesine, çıkarttığı doğrulara, din adamlarının iğrençliklerini halka duyurmada vb. Diyecek söz yok, helal olsun adamlara. Fakat kardeşim, lütfen şöyle filmleri Sinema Filmi kategorisinde göstermeyin, bir de adamlar En İyi Film kategorisine aday etmiş sırf konusundan ötürü. Bu filmin adaylık alabileceği katagorisi Belgeseldir! İkidir belgeselimsi filmleri izlemek zorunda kalıyoruz, klasik sinema adına hiçbir şey vaat etmeyen filmler. Sinematik açıdan vasatın altında yapımlar.
Filmin sinema filmi olmamasından ziyade, yine tıpkı Big Short gibi ne oyunculuk ne yönetmen ne müzik adına etkileyici hiçbir şey göremedik! Birdman'ın donuk bakışları, Mark Ruffalo'un olağan halleri, True Detective'deki kadının saçları...
Big Short mu daha sıkıcı bu mu tam emin değilim. Fakat ne Acopolyse Now ne Full Metal Jacket ne de The Deer Hunter konuları alakasız bu filmler genelde çok sıkıcı görülür. Keza öyle olsa bile kesinlikle o filmler ne Big Short ne de Spotlight ile yarışamaz sıkıcılık konusunda. Hatta iddia ediyorum, 2001 A Spacetime Odyssey bile, onun gerek ilk 25-30 dakikalık full sessiz kısmı, gerekse devamı; benim için Spotlight ve Big Short'tan kesinlikle daha az sıkıcı, daha çok sürükleyici.
Mesele sadece sıkıcılık değil; filmin dili, işleyişi başarısız. Konunun ana fikrinden başka hiçbir şey yok. Belgesel-Sinema birleşiminin tipik vasat örneği. Böyle filmleri Oscar'da niye Belgesel kategorisinde yarıştırmazlar onu da bilmem.
Sadece konunun hatrına
3.8/10
Offf ne sıkıldım!!! Bildiğin 2 saatimi çaldılar. Ben bu konuya benzer en güzel diziyi izliyorum zaten! O dizinin oyuncusu da burda oynuyor. Liev Schreiber. Bu filmi izleyeceğinize mis gibi Ray Donavan'ı izleyin.
Bizim hacılar hocalar namus derdinlerde bu hristiyanların hacıları hocalar küçücük cocukların derdindeler.
Filmin işlenişi beni etkilemedi. Vay be ne gazeteciler var, gazetecilik budur diyemedim. Hele Mark Ruffolo denen adamın abartı oyunculugu ufunetler geçirmeme sebep oldu. Filmde tek odaklanabildiğim yer mağdurların hikayeleriydi. Orda da kara mizah mı yapmışlar nedir bilememedim ama gay mağdura güldüm. Beni suçlamazsınız heralde? Adamın taciz edilmesi koymamış istediği gibi istediği biri ile yapamadiği için ağladı.Gazeteci kıza en son sözü böyle bişey olmuştu.
Filmde bi heycan bekledim. Mahkeme filan ama direkt haberi yayınladılar ve bitti. Hiç iyi değildi. Aldığı Oscar'ı hak etmiyordu. The Big Short'u izlemedim. Ona da forumca sıkıcı diyorsunuz size güveniyorum ve izlemicem
Bu filme 5/10
Offf ne sıkıldım!!! Bildiğin 2 saatimi çaldılar. Ben bu konuya benzer en güzel diziyi izliyorum zaten! O dizinin oyuncusu da burda oynuyor. Liev Schreiber. Bu filmi izleyeceğinize mis gibi Ray Donavan'ı izleyin.
Bizim hacılar hocalar namus derdinlerde bu hristiyanların hacıları hocalar küçücük cocukların derdindeler.
Filmin işlenişi beni etkilemedi. Vay be ne gazeteciler var, gazetecilik budur diyemedim. Hele Mark Ruffolo denen adamın abartı oyunculugu ufunetler geçirmeme sebep oldu. Filmde tek odaklanabildiğim yer mağdurların hikayeleriydi. Orda da kara mizah mı yapmışlar nedir bilememedim ama gay mağdura güldüm. Beni suçlamazsınız heralde? Adamın taciz edilmesi koymamış istediği gibi istediği biri ile yapamadiği için ağladı.Gazeteci kıza en son sözü böyle bişey olmuştu.
Filmde bi heycan bekledim. Mahkeme filan ama direkt haberi yayınladılar ve bitti. Hiç iyi değildi. Aldığı Oscar'ı hak etmiyordu. The Big Short'u izlemedim. Ona da forumca sıkıcı diyorsunuz size güveniyorum ve izlemicem
Bu filme 5/10
Ekonomi mi? Wall Street de ekonomiydi ondan daha mı iyi?@destere 'ye güvenme bence az ekonomi ile ilgin varsa izle.
Ekonomi mi? Wall Street de ekonomiydi ondan daha mı iyi?
O film de mi eğlenceliydi? Şu aralar izlemem de yazın boşlukta bakarım madem eğlenceliKurusu krizi anlatıyor işte. Eğlenceli bir sunum ile.