2015 Southpaw / Son Şans | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1798684.jpg

Son Şans - Southpaw (2015)

Türü: Drama, Spor, Aksiyon
Yönetmen: Antonie Faqua
Senaryo: Kurt Sutter

Oyuncular:
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Forest Whitaker
50 Cent
Naomie Harris

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Bir boksör kariyerinde en yükseğe çıkmak için var gücüyle çalışır ama bir süre sorna hayatının ellerinden kayıp gittiğini fark edecektir. Yönetmenliğini Antoine Fuqua'nın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise Kurt Sutter'a ait. Filmin yıldız oyuncu kadrosunda ise Rachel McAdams, 50 Cent, Jake Gyllenhaal, Naomie Harris, Forest Whitaker ve Rita Ora başı çeken isimler...

Filmin Fragmanı

Muhteşem olamayan güzel bir filmdi.:D

İleri derecede basit bir senaryosu var filmin ve fragmanda ne gördüysek onu filmde izledik. Hiç uğraşılmamış ve onlarca benzerinin bulanabileği bir senaryo ve kurgusu vardı. Bu nedenle kınıyorum Kurt Sutter'ı.:D

Yani filmi açık ara götüren oyunculardı. Rachel, Forest hatta Jake'ydi.
Jake'yi normalde sevmem ama fragmanı izledikten sonra sevebileceğimi düşündüm. Çünkü Prisoners'da çok kötüydü sonrasında ki polisiye filmini izlemedim zaten. Senaryolar falan iyi olabilir ama ben yakıştıramıyorum o rollere kendisini. Burada daha sahici ve gerçek bir kişiydi. Öyle soğuk rollerin adamı değil bence. Bu filmde dediğim gibi çok yakışmış role ve ciddi bir emek vermiş ben bunu baya baya gördüm. Filmde hop oturup hop kaldırabilecek bir performası vardı ama dediğim gibi senaryo o kadar zayıftı ki hiç heyecan yapamadım o performansa rağmen.:D

Rachel'a zaten herkes gibi bende hayranım. Burada erken ayrıldı filmden ama olsun. Olduğu sahnelerde çok heyecan vericiydi.:love1:
Forest'ide beğendim. Etkileyici bir oyunculuğu var.

Onun dışında filmin Eminem gibi bir sürprizi vardı. Şarkı büyük coşturdu filmi.:Z Bayıldım parçasına. 50 Cent'de ilk sahnede bir göründü ama neden vardılar çözemedim.

İyi oyuncular ve keyif verebilecek bir film. 7.5/10

Muhteşem olamayan güzel bir filmdi.:D

İleri derecede basit bir senaryosu var filmin ve fragmanda ne gördüysek onu filmde izledik. Hiç uğraşılmamış ve onlarca benzerinin bulanabileği bir senaryo ve kurgusu vardı. Bu nedenle kınıyorum Kurt Sutter'ı.:D

Yani filmi açık ara götüren oyunculardı. Rachel, Forest hatta Jake'ydi.
Jake'yi normalde sevmem ama fragmanı izledikten sonra sevebileceğimi düşündüm. Çünkü Prisoners'da çok kötüydü sonrasında ki polisiye filmini izlemedim zaten. Senaryolar falan iyi olabilir ama ben yakıştıramıyorum o rollere kendisini. Burada daha sahici ve gerçek bir kişiydi. Öyle soğuk rollerin adamı değil bence. Bu filmde dediğim gibi çok yakışmış role ve ciddi bir emek vermiş ben bunu baya baya gördüm. Filmde hop oturup hop kaldırabilecek bir performası vardı ama dediğim gibi senaryo o kadar zayıftı ki hiç heyecan yapamadım o performansa rağmen.:D

Rachel'a zaten herkes gibi bende hayranım. Burada erken ayrıldı filmden ama olsun. Olduğu sahnelerde çok heyecan vericiydi.:love1:
Forest'ide beğendim. Etkileyici bir oyunculuğu var.

Onun dışında filmin Eminem gibi bir sürprizi vardı. Şarkı büyük coşturdu filmi.:Z Bayıldım parçasına. 50 Cent'de ilk sahnede bir göründü ama neden vardılar çözemedim.

İyi oyuncular ve keyif verebilecek bir film. 7.5/10

Sinemadan mı izledın internete mi düştü? Ben torrentte bulamadım.

Son düzenleme:
Antoine Fuqua belli bir kalitenin altına düşmeyen ama yüksek bir seviyeye de gelemeyen bir yönetmen. Klişe senaryoları izlemeye değer kılıyor. Bunu tabii çok kayda değer senaryosu olmasa da Training Day'i ayırarak söylüyorum. Her neyse, bu da o tarz bir film. Film iyi miydi derseniz evet izlenebilir bir film ama izleyip geçeceğiniz bir film. İzlerken keyif alıyorsunuz.

Ama bu kadar da basit senaryo olmaz ki. Oturup kendinizin yazabileceği bir senaryo yani.

İyi yönlerine gelirsek oyunculuklar mükemmeldi. Hele Jake Gyllenhaal bu film için baya çalışmış. Filmden önce boks torbasına bile vurmamış ama filme hazırlanırken baya antrenman yapmış. Bu tarz fiziksel şeylerin dışında karakterin duygusunu da çok iyi vermiş. Ama bu filmle hiçbir ödüle aday olamaz. Forest Whitaker da baştan aşağı klişe bir karakteri canlandırıyor ama oyunculuğu çok iyi. Rachel McAdams göründüğü süre zarfında göz kamaştırdı. 50 Cent berbat bir oyuncu hatta oyuncu bile değil zaten ama az gözüktü zaten.

Müzikler süperdi. Eminem'in sürpriz şarkısı süper hava kattı filme.

Ortalama bir film. Rocky ve Million Dollar Baby'i geçtim son dönem dövüş filmlerinden Warrior'ın bile altında. Bu demek değil ki kötü bir film aksine zevkli bir film.

6/10

Son düzenleme:
Tam yorum: http://izleryazar.com/southpaw-2015/

Boks filmlerini genellikle severim ki bunu da sevdim. Yalnız çok orijinal, harika bir film olduğunu söylemek zor. Yine de sürükleyiciydi ve yer yer etkileyiciydi. Oyunculuk performansları da işin sosu.

Jake Gyllenhaal iyi bir oyuncu. @sokak sanati bile beğenmişse burada gerçekten iyi oynamış demektir. :D (Jake Gyllenhaal olan bir filmi nasıl sinemada izledi hala aklım almadı orasını ama neyse :D) Oscar adaylığı alsa kimsenin itiraz edemeyeceği performans ama işte film çok iyi olmadığından unutulur gider. (Not: Bence burada Nightcrawler'dan da daha iyiydi)

Rachel McAdams'a zaten hayranım, çok iyiydi gözüktüğü kısımlarda. Aynı şekilde Forest Whitaker da iyi oynamış, daha doğrusu onu izlemekten keyif alıyorum. :)

Yetersiz sayılabilecek senaryosuna rağmen filmi sevdim ve yüksek puan vereceğim. 7 ile 7.5 arasında kaldım ama:

7/10

Son düzenleme:
Tam yorum: http://izleryazar.com/southpaw-2015/

Boks filmlerini genellikle severim ki bunu da sevdim. Yalnız çok orijinal, harika bir film olduğunu söylemek zor. Yine de sürükleyiciydi ve yer yer etkileyiciydi. Oyunculuk performansları da işin sosu.

Jake Gyllenhaal iyi bir oyuncu. @sokak sanati bile beğenmişse burada gerçekten iyi oynamış demektir. :D (Jake Gyllenhaal olan bir filmi nasıl sinemada izledi hala aklım almadı orasını ama neyse :D) Oscar adaylığı alsa kimsenin itiraz edemeyeceği performans ama işte film çok iyi olmadığından unutulur gider. (Not: Bence burada Nightcrawler'dan da daha iyiydi)

Rachel McAdams'a zaten hayranım, çok iyiydi gözüktüğü kısımlarda. Aynı şekilde Forest Whitaker da iyi oynamış, daha doğrusu onu izlemekten keyif alıyorum. :)

Yetersiz sayılabilecek senaryosuna rağmen filmi sevdim ve yüksek puan vereceğim. 7 ile 7.5 arasında kaldım ama:

7.5/10

Hep çocuk filmi vardı mecbur girdim.:F Aslında o kadar da kötü biri değilmiş oyuncu olarak ama demiştim daha önce soğuk polisiye dizilerine yakışmıyor bence burada çok iyiydi.:D

Hep çocuk filmi vardı mecbur girdim.:F Aslında o kadar da kötü biri değilmiş oyuncu olarak ama demiştim daha önce soğuk polisiye dizilerine yakışmıyor bence burada çok iyiydi.:D
Özünde iyi insan ya sen yanlış filme denk gelmişsin. :D Prisoners'ta göz efekti itici gelmiştir. :D

Özünde iyi insan ya sen yanlış filme denk gelmişsin. :D Prisoners'ta göz efekti itici gelmiştir. :D

Daha önce de bahsetmiştim sinir bir tanıdığıma benziyor oda sarı saçlı yeşil gözlü ve aynı bu biraz kısa boylusu. Ona benzediği için sinir oluyordum bunada.:F Yoksa başka bir şey yok.
Ama şimdi düşünüyorum Prisoners'ı bir daha izlesem yine sevmezdim. Hugh Jackman'ın çok gölgesinde kalmıştı o filmde.:D

Aradan zaman geçtikten sonra bende etkisi azaldı filmin. Zaten burada da 7 ile 7.5 arasında kalıp 7.5 vermişim, 7 olarak güncelliyorum puanımı. :)

Hayata tekrar tutunmaya çalışan bir boksörün, kızı için zorluklara karşı mücadelesi samimi ve harika biçimde anlatılmış.

Evet konu her ne kadar bilindik olsa da, konunun işlenişi, yönetmenlik dokunuşu, müzikler ve oyunculuklar bir o kadar güzeldi bence. Jake Gyllenhaal harika bir iş çıkarmış, Hope karakterinin çaresizliğini, üzüntüsünü ve yalnızlığını hisedebildim.

Çocuk esirgeme kurumunda kızıyla yaşadığı diyalogdaki "Annem yerine sen ölmeliydin." repliği beni bitirdi.

Rachel McAdams güzelliği her zaman olduğu gibi tadı damağımda kaldı. Forest Whitaker'ı da es geçmemek lazım. 50 cent ise gereksiz olmuş.

So olarak Eminem & Gwen Stefani'nin birlikte seslendirdiği Kings Never Die şarkısı müthişti.

7.5/10

Southpaw

İzleyeli epey zaman geçti, aklımda kaldığı kadar birşeyler yazayım konuyu görmüşken.

Creed konusunda karşılaştırdığım film buydu öncelikle. Ben şahsen bir boksör hayatını tamı tamına seyirciye geçirdiğini düşünüyorum. Tabi bunu yaparken, en uç noktada duyguları kullanmışlar. Belki konuda ki arkadaşların sevmeme sebebi budur.

İlk önce beyne alınan hasarların sonucu aktarılmaya çalışmış. Daha sonra tüm insanlığın yıkılış sebebi EGO tam anlamıyla bize geçirildiğini söyleyebilirim. En sonda da o çaresizlik sahneleri gerçekten diziyi tavana vurduran andı bence, ders niteliğinde olabillir oyuncular için. Ardında da mutlu son, sıfırdan alınıp tekrar zafere koşuş ile yine güzel bir final izledik.
Jake Gyllenhaal'i ilk başlarda sevmezdim aslında ama üst üste güzel oyuncular görüyoruz, iyi oyuncular kısmında yeri kesinleşti bence,

50 Cent tam 'tip' bir oyuncu, bazı hareketleri gülmeme sebep oldu iyi anlamda söylüyorum tabiki, tam şerefsiz diyeceğimiz bir rolde bence kısa süresinde iyi oynadı. :D

Rachel, ismi yeter zaten,

Küçük kızda gerçekten sevimliydi, role uydu denilebilir. Genel olarak yorumum böyle,

9,8.5 arasında kaldım, şimdilik;

8.5/10

Ben bu tarz filmleri zaten seviyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Film bana çok dokundu. Sık sık ağlayasım geldi. Bir an kendimi yerine koydum da düşünemedim. Kaldıramazdım o kadar acıyı.

Film beni hiç sıkmadı aksine gaza bile getirdi. Ama sonunda rahatladım. Belki o herifi hepten gebertse daha da rahatlayacaktım ama buna da şükür.

Jack bu rolü çok iyi oynamış. Bu film aslında daha çok konuşulmalıydı. Bence underdog kalması hiç iyi değil.

9/10

@mesmeso61

İnanırmısın hala açıp bakıyorum arada bazı sahnelerine, duyguları çok fazla ön plana çıkartan bir yapımdı. 8.5 vermişim az vermişim zamanında. :D

Vasat konusuna rağmen yönetmen-oyunculuk kalitesiyle izlenebilecek,iyi,etkili film.Duygusal yönü bazı sahnelerde çok ağır basıyor.Normalde bilinen,klişe etkilenmem diyeceğim sahnelerde etki etmişti.Puanım 7.7

Forum İstatistikleri

Konular
172,094
Üyeler
8,465
Son Üye
bonusssimo