- Reaksiyon puanı
- 50,349
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Spartacus gibisi de gelmedi...Spartacus 4. Sezon (Final - War of the Damned)
Ve final sezonuna geldik.Dizi için oldukça iyi bir sezondu bence. Fazla uzatmadan yerinde bitirmişler. Gerçi bir bu kadar daha olsa yine izlenirdi orası da ayrı mesele.
Final sezonunu elimden geldiğince ağırdan izlemeye çalıştım. Çünkü bitirdikten sonra çok arayacağımın farkındaydım.Buna rağmen sanırım 4 gün sürdü bitmesi.Her bölümü ayrı keyif veren, sürükleyici bir diziydi.
Oyunculuklar gayet iyiydi. Dizide gerçekten karakter zenginliği çoktu. Karakterleri canlandıran oyuncu seçimleri de gerçekten çok iyiydi. Sırıtan hiçbir oyuncu yoktu. Liam McIntyre seçimi başta pek olmamış gibi gelse de ilerleyen bölümlerde beni haksız çıkardı. Özellikle final bölümündeki performansı harikaydı.
Bu sezon yaşanan olaylara gelecek olursak;
Spartacus'ün öleceğini biliyordum, zaten tahmin etmesi de zor değil. Gerçi ölümünü bilmeyenler savaşı kazanabileceğini de düşünebilirler bu da gayet makul bir seçenek.Final sahnesinde gözlerim doldu, gerçekten çok etkileyici bir sahneydi.
Gannicus.Ölümünün bu şekilde olmasına baya üzüldüm. Çarmıha gerili bir haldeyken kendini arenada, seyircilerin arasında görmesi falan tam Gannicus'lık bir olaydı. Adam resmen gladyatör olmak için doğmuş.
Açıkçası ana karakterler arasında ölümüne en az üzüldüğüm Crixus oldu. Bir türlü sevememiştim zaten. Her sezon illa ki gıcık bir şeyler yapıyordu. Yine de bu şekilde ölmeseydi iyiydi.
Agron'ın ölmemesine sevindim. Dizinin en esaslı karakterlerinden birisiydi.
Roma tarafına geçecek olursak, Crassus'ın ölmemesine şaşırdım hikayesini bilmediğim için. Ama en azından ergen oğlunun ölmesi yüreğimizi biraz da olsa ferahlattı.
Ceaser zaten ölemezdi doğal olarak ama 8. bölümde ne yaptılar adama ya.Koskoca Ceaser'ın bir ergen tarafından tecavüze uğraması sadece sezonun değil dizinin de en sansasyonel olayıydı herhalde.
Daha birçok olay oldu elbette ama en akılda kalıcı olaylar bunlardı sanırım. Kısacası, diziye yakışır bir final sezonuydu. Dizinin finali de efsaneydi gerçekten. Unutulmayacak bir dizi Spartacus. Emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık.
Sezona Puanım: 10/10
Diziye Puanım: 10/10
Dexter, Breaking Bad, Spartacus, Lost, Prison Break... Hiçbirinin yeri dolmadı maalesef.