Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Spartacus 4. Sezon (Final - War of the Damned)

Ve final sezonuna geldik. :) Dizi için oldukça iyi bir sezondu bence. Fazla uzatmadan yerinde bitirmişler. Gerçi bir bu kadar daha olsa yine izlenirdi orası da ayrı mesele. :D

Final sezonunu elimden geldiğince ağırdan izlemeye çalıştım. Çünkü bitirdikten sonra çok arayacağımın farkındaydım. :( Buna rağmen sanırım 4 gün sürdü bitmesi. :D Her bölümü ayrı keyif veren, sürükleyici bir diziydi.

Oyunculuklar gayet iyiydi. Dizide gerçekten karakter zenginliği çoktu. Karakterleri canlandıran oyuncu seçimleri de gerçekten çok iyiydi. Sırıtan hiçbir oyuncu yoktu. Liam McIntyre seçimi başta pek olmamış gibi gelse de ilerleyen bölümlerde beni haksız çıkardı. Özellikle final bölümündeki performansı harikaydı.

Bu sezon yaşanan olaylara gelecek olursak;

Spartacus'ün öleceğini biliyordum, zaten tahmin etmesi de zor değil. Gerçi ölümünü bilmeyenler savaşı kazanabileceğini de düşünebilirler bu da gayet makul bir seçenek. :D Final sahnesinde gözlerim doldu, gerçekten çok etkileyici bir sahneydi. :(

Gannicus. :( Ölümünün bu şekilde olmasına baya üzüldüm. Çarmıha gerili bir haldeyken kendini arenada, seyircilerin arasında görmesi falan tam Gannicus'lık bir olaydı. Adam resmen gladyatör olmak için doğmuş.

Açıkçası ana karakterler arasında ölümüne en az üzüldüğüm Crixus oldu. Bir türlü sevememiştim zaten. Her sezon illa ki gıcık bir şeyler yapıyordu. Yine de bu şekilde ölmeseydi iyiydi.

Agron'ın ölmemesine sevindim. Dizinin en esaslı karakterlerinden birisiydi. :)

Roma tarafına geçecek olursak, Crassus'ın ölmemesine şaşırdım hikayesini bilmediğim için. Ama en azından ergen oğlunun ölmesi yüreğimizi biraz da olsa ferahlattı. :D

Ceaser zaten ölemezdi doğal olarak ama 8. bölümde ne yaptılar adama ya. :D Koskoca Ceaser'ın bir ergen tarafından tecavüze uğraması sadece sezonun değil dizinin de en sansasyonel olayıydı herhalde. :)

Daha birçok olay oldu elbette ama en akılda kalıcı olaylar bunlardı sanırım. Kısacası, diziye yakışır bir final sezonuydu. Dizinin finali de efsaneydi gerçekten. Unutulmayacak bir dizi Spartacus. Emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık. :)

Sezona Puanım: 10/10
Diziye Puanım: 10/10

Spartacus-War-of-the-damned-New-Poster.jpg
Spartacus gibisi de gelmedi...

Dexter, Breaking Bad, Spartacus, Lost, Prison Break... Hiçbirinin yeri dolmadı maalesef. :( Ortalık Mr. Robot, True Detective gibi dizilere kaldı. Neyse ki Game of Thrones var. :)

Spartacus gibisi de gelmedi...

Dexter, Breaking Bad, Spartacus, Lost, Prison Break... Hiçbirinin yeri dolmadı maalesef. :( Ortalık Mr. Robot, True Detective gibi dizilere kaldı. Neyse ki Game of Thrones var. :)
Maalesef haklısın. Bu yaz döneminde 2 tane güncel diziye başlamıştım -Orphan Black ve Outlander- ama 3. bölümden sonrası gelmedi iki dizinin de. Belki pek benlik değildi diziler ama yani düşününce Spartacus falan da pek benlik gibi durmuyordu fakat şimdi en sevdiğim dizilerden birisi oldu. Lost'ta da öyle oldu. Normalde fantastik olayların büyük karşıtıyım ama dizi onu kabullendirmişti bana.

Düşününce söylediğin dizilerin hepsi izlenmeden efsane olduğunu az buçuk bildiğimiz diziler. Şimdi bakınca öyle olup da izlemediğim uzun soluklu bir dizi yok gibi. Gelecek sene House M.D. ve Six Feet Under ile idare edeceğiz gibi görünüyor artık. :(

Maalesef haklısın. Bu yaz döneminde 2 tane güncel diziye başlamıştım -Orphan Black ve Outlander- ama 3. bölümden sonrası gelmedi iki dizinin de. Belki pek benlik değildi diziler ama yani düşününce Spartacus falan da pek benlik gibi durmuyordu fakat şimdi en sevdiğim dizilerden birisi oldu. Lost'ta da öyle oldu. Normalde fantastik olayların büyük karşıtıyım ama dizi onu kabullendirmişti bana.

Düşününce söylediğin dizilerin hepsi izlenmeden efsane olduğunu az buçuk bildiğimiz diziler. Şimdi bakınca öyle olup da izlemediğim uzun soluklu bir dizi yok gibi. Gelecek sene House M.D. ve Six Feet Under ile idare edeceğiz gibi görünüyor artık. :(
Benim de pek beklentim olan dizim kalmadı, aslında uzun süredir yok. Birkaç tane daha kenarda beklettiğim, forumda etkinliğini yapmak istediğim dizi var ama. :)

Bu arada bu dediğim komedi için geçerli değil, komedide uzun süre sıkıntım olmaz. Olur da biterlerse The Big Bang Theory, Friends, How I Met Your Mother gibi dizileri tekrar tekrar izlemekten sıkıntı duymam. :):)

Misfits 1-2-3-4-5. (Bütün Sezonlar)

1. ve 2. sezon Nathan'ın da katkılarıyla efsane sezonlardı. Hem dizi daha komik hemde konuya yeni yeni alışdığımız için ilgi çekici geliyordu. Karakterlerin hepsinide seviyordum :D

3.sezon Nathan'ın gidişi komedi anlamında eksiklik olsa da Rudy reyiz kapattı o açığı :D Rudy'yi izleyince keşke Nathan'la birlikte oynasalardı dedim, ikisi her bölüm komedinin dibine vururlardı :D Bu sezonda konu olarak iyiydi ama diğer karakterler tek tek diziden ayrılınca dizinin tadı kaçı biraz.

4. ve 5. sezonlar vasattı. Konu olarak saçma bölümler vardı ama komedi yönünden yine iyiydi.

Sonuç olarak izlediğime pişman olmadığım ilginç ve komik bir diziydi. İlk 3 sezon benim için efsane oldu. Nathan ve Rudy gibi karakterleri izlemekte çok keyifliydi :D

10359519-1324473195-52421.jpg

PRİSON BREAK 1. SEZON

Dizinin yorum konusu olmadığı için tek tek bölüm yorumlarını yazmama kararı aldım. O sebeple sezonluk yorum yapacağım. :)

Özellikle dizinin sezon finali müthişti. Soluk soluğa izledim, ağzımın açık kaldığı kısımlar da oldu. Bazı sahnelere çok şaşırdım. :(

Sara öldü mü yani? :( Ben pek öldüğünü sanmıyorum, bir şey çıkar o işten ya bakalım ne olacak..

Bizimkiler umutsuzca kaçıyorlardı, etrafında helikopter destekli bir yığın polis var. Uçak da kaçtı zaten, ne yapabilirler bilmiyorum..

Sezona puanım: 9/10

PRİSON BREAK 2. SEZON

Vay be ne sezondu, bitirdik bunu da. :D

Valla dizinin her bölümünde 1-2 kişi garanti ölüyor. :F

Sezon boyunca çokça kişi öldü: Sara'nın babası, John, Haywire, O Asyalı adam ooo daha sayamadığım birçok isim)

T-Bag hapse düştü, Micheal sonda hapse düştü, Bellick hapse düştü. :(

Bu Panama'nın hapisanesi bir garip, orası nasıl yer lan. :F Genelev gibi, töbe ya. :D

Sezona Puanım: 9.5/10

PRİSON BREAK 3. SEZON

İlk iki sezona göre biraz daha altta da kalsa yine çok iyiydi. :)
Bu sezon da Michael'i hapisaneden çıkarmaya çalıştık, neyseki amaca ulaştık. Sara'nın ölmemesine sevindim, sezon boyunca görememek üzdü tabi. :( Son bölüm görünce çok mutlu oldum aynı Michael gibi :bhr: (Bu 4. sezonun ilk bölümü de olabilir, 4. sezona geçtim çünkü hatırlayamadım :A )

Fernando reyiz valla ser verdi, sır vermedi. En baştan beri onu gözüm kesti zaten, adam gibi adam. :Z

Sezona o Susan damga vurdu, rolüne de çok yakışmış kendisi. :D

Sezona Puanım: 8.5/10

PRİSON BREAK 3. SEZON

İlk iki sezona göre biraz daha altta da kalsa yine çok iyiydi. :)
Bu sezon da Michael'i hapisaneden çıkarmaya çalıştık, neyseki amaca ulaştık. Sara'nın ölmemesine sevindim, sezon boyunca görememek üzdü tabi. :( Son bölüm görünce çok mutlu oldum aynı Michael gibi :bhr: (Bu 4. sezonun ilk bölümü de olabilir, 4. sezona geçtim çünkü hatırlayamadım :A )

Fernando reyiz valla ser verdi, sır vermedi. En baştan beri onu gözüm kesti zaten, adam gibi adam. :Z

Sezona o Susan damga vurdu, rolüne de çok yakışmış kendisi. :D

Sezona Puanım: 8.5/10

Sarah gerçek hayatta hamileymiş o yüzden 3.sezonda yapımcı ile anlaşarak rol almamış. :D 4.sezonda geri dönmüş. :D

Senarist o zaman çok iyi çevirmiş olayı valla, çok iyi kapattı. :D

4. sezonun 5. bölümündeyim. :A
Aynen birde bilgi veriyim bu sezon niye 13 bölüm diye aklında geçmiş olabilir. Normalde 22 bölüm her sezon ya. O yıl ABD'de senarist grevi çıkmış. Ülkede bütün diziler ara vermiş. Lost'tan tuttu en düşük bütçeli diziye kadar her dizi grev bitene kadar yayınlanmamış. PB'de sezonu 13.bölümde bitirelim demiş. :D

Aynen birde bilgi veriyim bu sezon niye 13 bölüm diye aklında geçmiş olabilir. Normalde 22 bölüm her sezon ya. O yıl ABD'de senarist grevi çıkmış. Ülkede bütün diziler ara vermiş. Lost'tan tuttu en düşük bütçeli diziye kadar her dizi grev bitene kadar yayınlanmamış. PB'de sezonu 13.bölümde bitirelim demiş. :D
Helal olsun o grevi çıkaranlara, ne güzel her sezon böyle sürseydi keşke. :F

Mildred Pierce - Mini Dizi (5 bölüm)
940x403f

Aslında bitireli bir hafta oldu, ama yorum yazmaya üşendim. Ama konuyu görmüşken birkaç cümle yazmadan geçmek de istemedim.

Konudan biraz bahsedecek olursam, diziye adını veren kahramanımızın Büyük Buhran döneminde ayakta durma mücadelesi olarak özetleyebiliriz. Önce Mildred'ın bir kafede garson olarak başlamasını izliyoruz. Ardından kendi restoranını açmak için kolları sıvıyor ve bu işte gitgide başarılı oluyor. Hele Veda isimli cadı bir kızı var ki, evlerden ırak. Ardından 3. bölümde tanıştığı Wally isimli bir adam ile gün geçtikçe çok farklı bir ilişkiye girerken hayatındaki çalkantılar da bitmiyor. Neyse, çok anlatıp sıkmak istemiyorum.

Uyarlandığı 1945 yapımı filmi izlemedim, ama başrolündeki Joan Fontaine'ye Oscar kazandırdığını düşünürsek Mildred'ın ne kadar kapsamlı bir karakter olduğu ortada. Burada da Kate Winslet muhteşem oyunculuğuyla adeta parlıyor ki, zamanında bu rolle Emmy ve Altın Küre'yi cebine koymuştu. Onun yanı sıra Guy Pearce, Evan Rachel Wood ve Melissa Leo gibi tanıdık yüzleri de görmek mümkün.

2. bölümde Mildred'ın kızı Ray'in ölümü çok etkileyiciydi, ama Mildred'ın bu kadar soğukkanlı karşılaması garibime gitmedi değil. Ayrıca Mildred'ın final bölümünde kızı Veda ve evlendiği adam tarafından ihanete uğraması da sinirlerimi bozdu.
Kısacası izlemeyenler varsa tavsiye ediyorum. Bazen sıkıldığım anlar olsa da HBO yine kalitesini hissettirmiş. Aslında Türkiye'ye uyarlansa bayağı bir izlenir, yapımcılar düşünsün bunu. :X

@OzaN, @destere ve yabancı dizi seven diğer üyelerin sevebileceğini düşünüyorum, ama yine de bir izlemek lazım. Bu arada bu yılın öne çıkan filmlerinden Carol'ın yönetmeni Todd Haynes'in ve yine aynı filmin müziklerini yapan Carter Burwell'ın olması da belki dikkatinizi çeker. Bu arada 1-2 ve 4-5. bölümler bir arada olduğu için süreleri uzun; ama izlediğinize değecektir. :)

9/10

Son düzenleme:
PRİSON BREAK TÜM SEZONLAR (1,2,3 VE 4)
prison-break_q8pf.jpg

Vay be ne diziydi, iki hafta içerisinde zar zor bitirdim. :D @Harunnn60 @OzaN

Aslında ilk iki sezonu çok iyiydi, sadece ilk iki sezonu 3-4 günde bitirdim. Sonra üçüncü sezon da fena değildi, yine iyiydi. Son sezonu biraz sıkıcı bulsam da yine izledim. Sezona göre sıralarsak:
1 > 2 > 3 > 4

Finale yorum yapayım biraz:
Vay be Paul geri döndü finalde ve pir döndü. :D Finalde bizimkilerin ifadesini aldı ve hepsini serbest bıraktırdı. :bhr:

Bu dizide kimi sevmediysem sonradan hepsini çok sevdim: Alex ve Paul. (En önemli iki örneği) Bellick de yine iyiydi, ölmesi üzmüştü. :(

T Bag'in geri hapise dönmesi de iyi oldu, adamdan ne çektik tüm sezonlar. :D

Final sahnesi hüzünlendirdi, Michael reyiz ölmüştü. :( Her şeyi atlattık derken tümöre yenilmesi kötü oldu,
üzüldüm. :(

Diziye Puanım: 9/10

PRİSON BREAK TÜM SEZONLAR (1,2,3 VE 4)
Ekli dosyayı görüntüle 48634

Vay be ne diziydi, iki hafta içerisinde zar zor bitirdim. :D @Harunnn60 @OzaN

Aslında ilk iki sezonu çok iyiydi, sadece ilk iki sezonu 3-4 günde bitirdim. Sonra üçüncü sezon da fena değildi, yine iyiydi. Son sezonu biraz sıkıcı bulsam da yine izledim. Sezona göre sıralarsak:
1 > 2 > 3 > 4

Finale yorum yapayım biraz:
Vay be Paul geri döndü finalde ve pir döndü. :D Finalde bizimkilerin ifadesini aldı ve hepsini serbest bıraktırdı. :bhr:

Bu dizide kimi sevmediysem sonradan hepsini çok sevdim: Alex ve Paul. (En önemli iki örneği) Bellick de yine iyiydi, ölmesi üzmüştü. :(

T Bag'in geri hapise dönmesi de iyi oldu, adamdan ne çektik tüm sezonlar. :D

Final sahnesi hüzünlendirdi, Michael reyiz ölmüştü. :( Her şeyi atlattık derken tümöre yenilmesi kötü oldu,
üzüldüm. :(

Diziye Puanım: 9/10
Iyi ki başlamısın diziye. :)
Sezon sıralamana katılıyorum. :D Benimde sıralamam öyle.

Sen tv filmini izledin mi? Spoiler kutuna baktımda izlememişsin gibi duruyor. (b)Bu dizinin bir tv filmide varda. :D