Net Bergen. Kaynağım sağlam.İkiside ya ikisi arasında seçim yapamıyorum
Net Bergen. Kaynağım sağlam.İkiside ya ikisi arasında seçim yapamıyorum
Net Bergen. Kaynağım sağlam.
Hayret bu kez sormadın ?Hım hadi bakalım
Ne soracaktımHayret bu kez sormadın ?
Bilmem soracak olan sensin.Ne soracaktım
O sırada Çin ve Kuzey Kore: "Gel Rusya gardaşım, sarılalım."Birçok uluslararası turnuva ve yarışmadan men neysede son gelen Swift yasağı ekonomik açıdan önemli bir yaptırım gidi duruyor.... (gerçi kriptolara gün doğdu)
@Yakamoz-Asi @Araf @bazinga @Forumdash @Tolstoyevski @Sherlock @MEnes @BARON男爵
Birçok uluslararası turnuva ve yarışmadan men neysede son gelen Swift yasağı ekonomik açıdan önemli bir yaptırım gidi duruyor.... (gerçi kriptolara gün doğdu)
Onlarda bu karmaşada birşeyler deniyor..Biri Suni Füze diğeri Tayvanda tatbikat.O sırada Çin ve Kuzey Kore: "Gel Rusya gardaşım, sarılalım."
Tıra koyacak parayı yollaycak...Yasal olarak nasıl muhasebe olur; nasıl gösterirler o kısmını bilmiyorum.Abi sana soru.. bu swift olayı yasaklandı diyelim. Rusya da müşterisi var x kişinin, ve açıkta faturası. Bu Rusyadaki adam bu faturayı nasıl ödeyecek ve bunun bedel olarak x kişiye bir etkisi olacak mı?
Onlarda bu karmaşada birşeyler deniyor..Biri Suni Füze diğeri Tayvanda tatbikat.
------
Tıra koyacak parayı yollaycak...Yasal olarak nasıl muhasebe olur; nasıl gösterirler o kısmını bilmiyorum.
Asya ile Avrupa arasında ciddi şeyler olacak gibi görünüyor. Rusya muhtemelen Asya tarafına daha yakın olacaktır daha fazla, Çin ve Kuzey Kore ile daha fazla yakın olacaktır şimdi. ABD ile Çin arasındaki rekabeti daha fazla göreceğiz, Rusya geri planda kalmaya başlayacak gibi görünüyor zaman içerisinde, Çin yükselecek. Rusya, Ukrayna'ya savaş açarak aslında şu anda tamamen topuğuna sıkıyor. Gerçi Ukrayna'nın ABD'ye yakınlaşması üzerine böyle bir savaş çıktı ya da işin bahanesi buydu. Kısacası Rusya'dan çok tuhaf hamleler gelmeye devam edecektir. Bu daha başlangıç. Üçüncü bir dünya savaşı çıksa, Rusya'nın yanında olacak birçok ülke de var şimdi düşününce ve bu bize de patlar. İran, Suriye gibi ülkeler Rusya'nın yanında yer alır. Biden mesela "üçüncü dünya savaşı" sözünü bile söyledi sırf laf olsun diye bile olsa. Rusya kesinlikle zararlı çıkacak, bu da bir gerçek tabii.Onlarda bu karmaşada birşeyler deniyor..Biri Suni Füze diğeri Tayvanda tatbikat.
Asya ile Avrupa arasında ciddi şeyler olacak gibi görünüyor. Rusya muhtemelen Asya tarafına daha yakın olacaktır daha fazla, Çin ve Kuzey Kore ile daha fazla yakın olacaktır şimdi. ABD ile Çin arasındaki rekabeti daha fazla göreceğiz, Rusya geri planda kalmaya başlayacak gibi görünüyor zaman içerisinde, Çin yükselecek. Rusya, Ukrayna'ya savaş açarak aslında şu anda tamamen topuğuna sıkıyor. Gerçi Ukrayna'nın ABD'ye yakınlaşması üzerine böyle bir savaş çıktı ya da işin bahanesi buydu. Kısacası Rusya'dan çok tuhaf hamleler gelmeye devam edecektir. Bu daha başlangıç. Üçüncü bir dünya savaşı çıksa, Rusya'nın yanında olacak birçok ülke de var şimdi düşününce ve bu bize de patlar. İran, Suriye gibi ülkeler Rusya'nın yanında yer alır. Biden mesela "üçüncü dünya savaşı" sözünü bile söyledi sırf laf olsun diye bile olsa. Rusya kesinlikle zararlı çıkacak, bu da bir gerçek tabii.
Bu aralar o bölgeden müşteri almayın bana göre;Rusya da müşterimiz var, adama mal daha gitmedi ama fatura belli. Acaba parayı önce mi tahsil etsem.. bende bir ambargo koyayım
Çin mesela daha rahat, Asya sahası olduğu için o kadar da gündem olmuyor yaptıkları. "Doğu Türkistan" adını mesela bu yüzden çok fazla duyamıyoruz. Batı anlamında da izole bir şekilde hareket ediyor Çin, sağlık sektörü bile şu anda yükseltiyor. Şu pandemi en çok Çin'e yaramıştır muhtemelen. Rusya'nın Ukrayna'ya yüklenmesi hata, Ukrayna kendini gösteren bir ülke çünkü. Rusya'nın coğrafi açıdan da böyle bir şanssızlığı var. İşgal etmeye kalktığında bir ülkeyi, o işgal etmeye çalıştığı ülke göz önünde bulunan bir ülke oluyor. Çin'in yaptıkları bu kadar gündem olmuyor. Zaten bu olaylardan sonra muhtemelen Asya'da daha çok görünür Rusya. Teker teker bütün kapılar kapanmaya başladı.Birçok ekonomik yaptırım;
Ticari yaptırım...
Kendi ülkesinde ki ayaklanma savaş karşıtı
Fiziksel yaptırım olmasada Batının Pskolojik yaptırımı ve
Dünyanın çoğunun Rusyadan nefret emesi bence Rusyayı zararlı çıkarıyor
Dediğin gibi Batı ve Asya arasında bir durum olsa Rusya Asyaya döner.
Ve Türkiye heraçıdan köprü hem hava sahası hem deniz hem karayolu......
------
Bu aralar o bölgeden müşteri almayın bana göre;
Her banka değil bazı bankalar çıkartılacakmış diye okudum.
Muhakkak Putin kolahy kolay yas tahtaya basmaz ama beklediği gibi geçtiğini düşünmüyorum özellikle Ukraynanın direnişi dişli çıktı bana göre.Ben Rusya'yı değil Çin'i merak ediyorum son 10 yılda dünyada en çok yatırım yapan ülke Çin'dir Afrikaya ve Latin Amerikaya bakın Çinin el değmediği devlet kalmadı.
Doğu Türkisanda Naziler gibi soykırım yapıyor kimsenin sesi çıkmıyor Tayvana istediği zaman girip çıkıyor herkes suspus, bir yıl önce bir kaç hindistanlı askeri öldürdüler yine kimse bir şey diyemedi.
Yaptırımlara gelince Putin 20+ yıldır devlet yönetiyor üstelik KGB ajanı bence bunları düşünerek planlayarak harekete geçti eminim Çin arkasında duracak ki zaten bu bir işgal değil diyerek safını belirtti. @The_Erinch @Araf
Birçok uluslararası turnuva ve yarışmadan men neysede son gelen Swift yasağı ekonomik açıdan önemli bir yaptırım gidi duruyor.... (gerçi kriptolara gün doğdu)
Abi sana soru.. bu swift olayı yasaklandı diyelim. Rusya da müşterisi var x kişinin, ve açıkta faturası. Bu Rusyadaki adam bu faturayı nasıl ödeyecek ve bunun bedel olarak x kişiye bir etkisi olacak mı?
Rusyanın üzerinde çaliştiği kendi swift programı varmiş. Çin de uzun zamandır varmiş kendine ait swift çalişması. Rusya sayesinde Çinin swift programı yaygınlaşabilir diyorlar.Onlarda bu karmaşada birşeyler deniyor..Biri Suni Füze diğeri Tayvanda tatbikat.
------
Tıra koyacak parayı yollaycak...Yasal olarak nasıl muhasebe olur; nasıl gösterirler o kısmını bilmiyorum.
Çin bildiğin yükselen devlet, hemen hemen herkes Çin'in ABD ile birlikte yeni dünya düzeninde zamanında ABD ile Sovyetler Birliği'nin rekabet etmesi gibi rekabet edeceğini biliyor. İşin ilginci ise, şu anda Çin'de komünizm var, Çin Komünist Partisi başta. Mao'nun komünizmi var biraz da yanlış hatırlamıyorsam, apayrı dünyalar. Kamboçya'ya gelen komünizm vardı bir belgesel izlemiştim "The Missing Picture" diye, Kızıl Kmerleri anlatıyor. Çin'in bu konuda etkisi büyük. Mao ile başladı, Kültür Devrimi yaptılar ve daha neler neler. Hepsinden öte Çin, aslında bu noktaya kolay gelmedi. Fakir bir ülkeydi aşırı şekilde, Japonya bildiğin ezip geçiyordu, hatta işgal ediyordu. Zaten komünizm ile birlikte Çin'in adını sık sık duymaya başladık.Ben Rusya'yı değil Çin'i merak ediyorum son 10 yılda dünyada en çok yatırım yapan ülke Çin'dir Afrikaya ve Latin Amerikaya bakın Çinin el değmediği devlet kalmadı.
Doğu Türkisanda Naziler gibi soykırım yapıyor kimsenin sesi çıkmıyor Tayvana istediği zaman girip çıkıyor herkes suspus, bir yıl önce bir kaç hindistanlı askeri öldürdüler yine kimse bir şey diyemedi.
Yaptırımlara gelince Putin 20+ yıldır devlet yönetiyor üstelik KGB ajanı bence bunları düşünerek planlayarak harekete geçti eminim Çin arkasında duracak ki zaten bu bir işgal değil diyerek safını belirtti. @The_Erinch @Araf
Onlarda bu karmaşada birşeyler deniyor..Biri Suni Füze diğeri Tayvanda tatbikat.
------