bir tane var benim en yakın arkadaşım kendisi doğrusunu bildiğim konuyu bile bana hayır senin ki değil benim ki doğru diyen
bir tane var benim en yakın arkadaşım kendisi doğrusunu bildiğim konuyu bile bana hayır senin ki değil benim ki doğru diyen
Her şeyi bilirim diyen yalan söylüyordur. Nasıl her konu hakkında bilgin olabilir ki? Sağ ol bu arada.Ne okuduğuna bağlı. Sadece okumakla da olmaz. Bu arada seni böyle bir konu açarken görmek güzel oldu.
Çok doğru.Olmaz mı hani bir söz var okumuşsun ama adam olamamışsın diye maalesef her okuyan bilgili olamıyor
Yetmiyor okumak her şey demek değil ki. İnsan hem okumalı hem de kitap okumalı. Ve her şeyi ben bilirim dememeli.Demek ki okumakta yetmiyor artık desenize..
Her şeyi bilirim diyen cahilin ta kendisidir. Sokrates ne diyor "Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir."Her şeyi bilirim diyen yalan söylüyordur. Nasıl her konu hakkında bilgin olabilir ki? Sağ ol bu arada.
Sokrates süperdir.Her şeyi bilirim diyen cahilin ta kendisidir. Sokrates ne diyor "Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir."
Aynen vallahi.Cevabım hayır
Artı kitap okuyan kişilerden zarar gelmez derler ama bu da maalesef doğru değil.
Aynen abi hala fen liselerine gidenler sanki süperim muhteşem bilgi birikimim var havasındalar yalnız 1 sınavla giriyorlar. (Bu arada her fen lisesine giden de böyle olmuyor tabiki) bir de bu arada artık düşük alan fen liseleri de var onlar daha da havalılar.Çok okumak ,herşeyi bildiğin anlamına gelmez. Sadece bir adım önde olabilirsin fikir beyan ederken.
Fazla bilgide seni cahil edebilir.
Okadar çok düşünürsün ki aslında çok basit birşeyi çözemezin,arkadan gelen itekler seni,tek hamle ile çözer.
Fen Liseleri vardı benim zamanımda;yüksek puanla girilirdi. Ordan mezun arkadaşlarım böyleydi; kafa farklı çalışırdı ama en ufak şeylerde armut gibi kalırlardı.