2016 Silence / Sessizlik - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,849
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
0490215.jpg

Silence (2016)

Türü: Dram, Tarihi
Yönetmen: Martin Scorsese
Senaryo: Jay Cocks (screenplay), Martin Scorsese (screenplay), Shûsaku Endô (based on the novel by)

Oyuncular:
Andrew Garfield
Adam Driver
Liam Neeson
Tadanobu Asano
Ciarán Hinds

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Sebastiano Rodrigues ve Francis Garrpe adındaki iki rahip, Katolikliğin ve neredeyse tüm uluslarla irtibata geçmenin menedildiği Tokugawa Şogunluğu egemenliği altındaki 17. yy Japonyası'nı ziyaret eder. Ziyaretleri sırasında Japonya'dan Batı tesirini silmeye çalışan Japon hükümetinin Hristiyanlığı kabul eden Japonlara yaptığı zulme şahit olurlar. Sonunda iki rahibin yolları ayrılır. Rodrigues kırsal bölgelere seyahat eder ve Tanrı'nın, evlatları acı çekerken neden sükût içinde kaldığını merak eder.

Filmin Fragmanı

Tam yorum: http://izleryazar.com/silence-2016/

Çok ağır bir film olmuş.

İnançları üzerine baskı yapan insanların durumunu iyi anlatmış falan diyeceğim ama bu konuya 2 saat 40 dakika cidden aşırı uzun. Film kendini tekrar ediyor ve sıkıyor. Son 1 saati baya iyiydi ama kurtarmaya yetmiyor.

Oyunculuklar sağlamdı. Liam Neeson'ı özellikle beğendim. Az sahnede olmasına rağmen her sahnesinde ilgiyi çekti. Andrew Garfield da iyiydi ama filmin çoğunda uykumun gelmesine engel olamadığı için muhtemelen ödüllerimde adaylık vermeyeceğim. :)

5.5/10

başları gerçekten sıkıcıydı ortalara doğru birazda konuyu kafamızda netleştirince daha bir akıcı hale geldi film , başroldeki andrew garfield, rodrigez rolüyle çok iyi oyunculuk sergilemişti, liam neeson fazla bir rolü olmamasına rağmen iyiydi.. ama ben daha çok japon oyuncuları sevdim.. özellikle bin kez töbe edip tekrar günah işleyen yosuke kubozuka nın oynadığı kichijiro karakteri muhteşemdi :) japon engizisyon başkanı inoue yu canlandıran issei ogata çok başarılı bir japon amcamızdı :)
bu filmi , acı çeken işkence gören hristiyanlara üzülmekle birlikte, sonunda onları pes ettirmeyi başaran japonlara saygı duyduğum bir film olarak hatırlayacağım :)

7 Puan