Showtime Shameless 5. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5x8

Yine güzel bir Shameless bölümüydü. Bölümde beklediğimden daha az olay oldu ama yine de sıkıcı bir bölüm değildi.
Bu bölüm yine Sammi'den nefret ettim ama Frank'in yaptığı da az değil. Ama geçen sezonlarda Frank'in yaptıklarını düşününce insan şaşırmıyor.

Veronica'nın Fiona'nın çektiği nutuk karşılığında verdiği "Sen de evlisin" ayarı çok iyiydi.

Bu bölüm favori karakterlerim Mickey ve Svetlana. Mickey bu bölüm çok fazla gözükmedi ama.

Debbie'de son iki bölümdür sempatikleşmeye başladı. Kız ilaç alabilmek için bipolar taklidi bile yaptı.

Carl'ı da mahkeme günleri bekliyor gelecek bölüm fragmanından anladığım kadarıyla.

7.5/10

5x8

Kimse söylememiş ama benim en çok Carl'ı polisler kovalarken "Vurmayın, ben beyazım" demesi dikkatimi çekti. Öldürülen zencilere gönderme yapmışlar herhal? Kovalama sahnesi iyiydi Ian ve Lip'in koştuğu sahne geldi. Çünkü Gallagher olmak bunu gerektirir :D
Debby mesajlaşacağına azcık etrafa baksaydı boşu boşuna ilaç derdine düşmeyecekti.
Artık Gus ve Fiona evliliği bitti diyebiliriz. :):)
Frank'ten bir kez daha nefret ettim :T:
8/10

5x9
Frank ve Doktor'un geçirdiği zamanlar bölümün en iyi yanıydı :) Muhtemelen sonraki bölümde olmaz doktor ama iyiydi yani en azından raporlar karışmış gibi bir klişeye girmediler :D
Sammi'nin Chuckie'ye öğütleri güldürdü :F Bu Chuck'ın IQ'sunun 71 olduğuna inanmıyorum ben. Taş çatlasa 5 falandır.ss
Carl yürek yemiş gibi hey maşallah :D Bir yıl aldı bakalım hapis günleri nasıl geçecek :X
Ian sonunda hastalığını kabullendi en azından bu da bir gelişme. : ):)
Lip ve hocasının son sahneleri de komikti :D Adam çok normal karşıladı karısının öğrencisiyle çıplak halde yatakta yatıyor olmasını işte aranılan rahatlık :))
Kevin ve V barışsın artık.
8/10

5x9

Bu bölüm bence biraz daha durağandı.

Frank ile doktorun sahneleri çok hoştu. Frank her ne kadar kendi çıkarı için de olsa, son anlarını yaşayan birisine yardım etmiş oldu.

Sammi açıkçası gıcık falan ama bu bölüm yaptıkları herhangi bir annenin yapacağı türdendi. Şu çavuşu tokatlama ve gamalı haç kısmında bitirdi beni ama. :D

Kev'e çok kızdım bu bölüm ama sonradan aklı başına geldi. V ile Kev 4 sezon boyunca benim favori çiftimdi, ayrı görmek hoşuma gitmiyor.

Lip'in parasını veren adamın, birlikte olduğu hocasının kocası olduğunu düşünmüştüm ama değilmiş.

Mickey ile Ian'ın rolü yine çok azdı. Gelecek bölüm daha fazla olacak ama sanırım, fragmandan öyle anlaşılıyordu. Aynı şekilde Debbie de çok az gözüktü.

Fiona da Carl için koşturdu ama Carl herkesi çok şaşırttı.

Dizinin son sahnesinde Chuckie ile Carl'ın otobüsteki halleri çok iyiydi. :D Bu ikili hapiste ne yapacak merak ediyorum.

7.5/10

5x9

İyi bölümdü yine, aynı tempoda gidiyor pek değişen bir şey yok bence. Genel olarak bakacak olursak ise sanki geçen sezonun biraz altında gibi. Gerçi geçen sezonun ilk yarısını pek beğenmeyip ikinci yarısını çok beğenmiştim ortalaması bu sezona denk geliyor yine. :):)

Frank ve doktorun sahneleri bence de çok hoştu, bölümün en güzel yanıydı. :)

Kev ve V barışacaklar bence sezon finalinde. İkisi de doğru yola yakın. :):)

Carl tuhaf çocuk. Kendi isteğiyle hapishaneye gidecek resmen. Hapishane maceraları da eğlenceli olacak gibi Chuckie'yi de hesaba katacak olursak. :D

Lip ve profesörün ilişkisi de bir hayli tuhaf. Bakalım nereye gidecek o işin sonu. :)

8/10

5x10

Çok fazla sevmedim bu bölümü. Tempo fazla düşüktü. :)

Frank'in doktorla yeniden buluşması güzel oldu. :)

Fiona cephesi tamamen boş geçiyor. Bence bu sezonun en büyük sorunu Fiona'nın hikayesinin çok zayıf oluşu. Fiona hiç gözükmese bile pek eksikliğini hissetmeyeceğiz neredeyse?

Lip'in uyuşturucu ile ilgili işleri de pek ilgimi çekmedi oralarda da sıkıldım.

Ian tam düzeldi derken bölümün sonunda bomba geldi. Sammi'ye kızdım başta ama en son dediğinde sonuna kadar haklıydı? Chuckie hiç uğruna hapse girdi. Fiona dahil kimse de ses çıkarmadı Carl'ı koruma uğruna?

Carl ve Chuckie'yi hiç göremedik bu arada, sonraki bölüm görürüz umarım. :)

7/10

5x10

Bu bölüm de tıpkı geçen bölüm gibi biraz daha durgundu ama her şey bölüm sonunda değişti tabii.
Sammi'yi geçen bölüm Carl'ı hapse attırdığında biraz haklı bulmuştum, ama ne bitmez bir intikam isteği ise kadın Ian'ın da başını yaktı. Zaten sevmediğim bir karakterdi, iyice nefret etmeye başladım. Gelecek bölüm Fiona ve Mickey büyük ihtimalle Sammi'nin yakasına yapışırlar.

Debbie de büyük ihtimalle hamile kalıp Derek'in ailesine kapağı atmaya çalışacak. Derek'in yengesiyle ettiği sohbetten sonra böyle bir tahminde bulundum.

Bianca çok sevimli bir karakter, keşke ölmese.

Veronica ile Kev de barışacak gibiler sanki.

8/10

5x10

Bu bölüm de tıpkı geçen bölüm gibi biraz daha durgundu ama her şey bölüm sonunda değişti tabii.
Sammi'yi geçen bölüm Carl'ı hapse attırdığında biraz haklı bulmuştum, ama ne bitmez bir intikam isteği ise kadın Ian'ın da başını yaktı. Zaten sevmediğim bir karakterdi, iyice nefret etmeye başladım. Gelecek bölüm Fiona ve Mickey büyük ihtimalle Sammi'nin yakasına yapışırlar.

Debbie de büyük ihtimalle hamile kalıp Derek'in ailesine kapağı atmaya çalışacak. Derek'in yengesiyle ettiği sohbetten sonra böyle bir tahminde bulundum.

Bianca çok sevimli bir karakter, keşke ölmese.

Veronica ile Kev de barışacak gibiler sanki.

8/10
Debbie'den bahsetmeti unutmuşum, bence de hamile kalacak. :)

Sammy'yi ben de sevmiyorum genel olarak ve yaptığı abartılı da bir intikam oldu ama bizimkiler de kadına büyük haksızlık yaptılar yani. Bu yaptığı için çok da suçlayamam. :)

5x10
Tam Ian'ı sevmeye başlıyordum Sammy yaptı yapacağını :(
Şok oldum askerleri görünce.ss
Hey maşallah Fiona her bölüm başka erkeğin dudağındasın :F Gus ile yürümeyeceği belli gibi niye uzatıyorlar ki..
Debby bilerek almadı bence hapları hamile kalmak için.
Doktor ve Frank'in sahnelerini seviyorum. :)

Carl'dan hiç haber alamadık o taraflarda neler oluyor acaba :)
8/10

5x11
Monica ve Ian'ın konuşmasını izlerken bir tuhaf oldum, üzüldüm mü ne :) Galiba Monica bu yüzden terk etmiş ailesini.
Frank ve doktorun macerası tam bitti dediğimiz yerden yenide başlıyor :D Tren raylarında seks fikri çok ilginçti :F Costa Rica'da neler yaparlar kim bilir :D
8.5/10

5x11

Sezonun en iyi bölümü olabilir, baya güzeldi. :)

Bianca çok tatlı kadın ya Frank ile sahnelerini izlemesi büyük zevk. Yine büyük keyifle izledim ikisinin sahnelerini. :):) Büyük ihtimalle sezon finalinde ölecektir ama. :(

Sammi öldü diye üzülsem mi sevinsem mi derken meğer ölmemiş. :D

Monica'yı da yeniden gördüğüme sevindim. :)

Kevin ve V çifti de nihayet normale (?!?) dönmeye başladılar. Onların sahneleri de güzeldi. :D

Tek sıkıntı Fiona ve Lip'in ilişkileri. İkisinin de ilişki olaylarından bıktım artık iyice ama bu bölüm görmezden gelelim. :)

Bu sezon hiç 9 puana çıkmamışım, sezon finali yapmadan çıkalım bari. :)

9- /10

5x12 (Sezon Finali)

Bölümü beğenmedim. Ekşi'de hakkında baya olumlu yorum görünce çoğunluk sevdi sanıp şaşırmıştım ama IMDb'ye baktım 7.3 puanla dizinin açık ara en düşük puan alan bölümü olmuş. Dizinin en zayıf bölümü mü bilmem ama tatmin edici bir sezon finali olmadığı açık. :)

Fiona'nın sahnelerine artık tahammül etmekte zorlanıyorum. Artık kesin olarak bulsun birini de biz de rahatlayalım o da. :)

Lip dizideki en sevdiğim karakterlerdendir ama bu sezon onun ilişki hayatı da çok saçma bir noktaya geldi. Profesörle ilişkisini hiç beğenmediğim gibi bu dizide daha önce de benzer şeyler yaşamıştı ve artık inandırıcılığı kalmadı olayın? "Shameless acayip gerçekçi yaa" diyenlerin Lip'in ilişkilerine bir bakması yeter. :)

Debbie'nin hamile kalacağı barizdi. Fiona'dan önce evlenirse şaşırmam. :):) (Gerçi Fiona evli de sözde?)

Mickey ilk sezonlarda nefret ederken son sezonlarda sevmeye başladığım bir karakter oldu. Oynayan oyuncu da harika oynuyor, dizinin en iyi oyuncularından bence. Ian için o kadar yaptıklarından sonra Ian'ın o şekilde terslemesi hoş olmadı...

Sondaki Carl ve Chuckie'nin sahnesi harikaydı ama keşke 5-10 saniyeyle sınırlı kalmasaydı. :)

Bölümün ve sezonun en iyi yanı Frank - Bianca ilişkisiydi ki onun sonu tahmin ettiğim gibi oldu ama daha duygusal bir şekilde olmasını isterdim. Hele Frank'in "she is gone" dedikten sonra Lip'in dalga geçmesi sinirimi bozdu resmen.

Zaman zaman kızsam da Shameless hala ekrandaki izlemeye değer, iyi dramalardan (komediden çok drama bence) biri. 6. sezonda görüşmek üzere. :):)

7/10