Shakira Kürtçe şarkı söyleyecek!

primavera

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
527
Puanı
234
[h=2]Shakira Kürtçe şarkı söyleyecek![/h]
66270.jpg
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, Kürtler arasında Doşke ismiyle tanınan ve Amerika- da yaşayan Hemin Xalid ilebirlikte Kürtçe şarkı söyleyecek.

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, Halepçe katliamını kınamak için albümünde 2 Kürtçe şarkıya yer verecek.Aslen Lübnanlı olan Shakira Kürtler arasında Doşke ismiyle tanınan ve Amerika- da yaşayan Hemin Xalid ile düet yapacak Bugün gazetesinin haberine göre; Halepçe ve kanlı operasyonun adı Enfal'i protesto amacıyla düzenlenen şarkıları Shakira ve Kürt sanatçı Hemin Xalid Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca okuyacak.Saddam yönetiminin Enfal adını verdiği kanlı operasyonda kimyasal gaz kullanılmış ve binlerce Kürt katledilmişti. Kimyasal gazların en etkili olduğu yerlerden biri olan Halepçe dünyaya yürek burkan fotoğraflarla yansımıştı.HEMİN XALİD İLE DÜET YAPACAKErbil ajanslarına düşen habere göre aslen Lübnanlı olan Shakira Kürtler arasında Doşke ismiyle tanınan ve Amerika- 'da yaşayan Hemin Xalid ile düet yapacak. Xalid, Kürtler'e karşı yapılan katliamları kınamak için Shakira'nın düeti kabul ettiğini söyledi.Xalid, Halepçe üzerine seslendirecekleri Kürtçe parçanın isminin 'Helepçe'y' Gul', Enfal üzerine seslendirecekleri parçanın İngilizcesinin ise 'This Time For Kurdistan' olduğunu açıkladı. Irak Kürtlerinin yaşadığı trajedileri ele alan eserler Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca okunacak.

Arkadaşlar kürtçe konuşan yada her kürt kişi terörist değildir.Yani söylesinde benim için değişmez.Benim sülalemde anneannemin annesi kürtmüş.O zaman terörist miyim ben.

insanların insanlara bakışı değişmiş.. bin yıldır aynı toprakları paylaşan aynı dine mensup aynı gelenek ve görenekleri paylaşan iki halkın birbirinin diline tahammülü kalmamış .. her kürt her ermeni her yunanlı kardeşimdir.. kendi dilinden konuşmaları şarkı söylemeleri en doğal haklarıdır.. shakirayıda halepçedeki katliamdan dolayı ordaki halkla dayanışma içine girmesini takdir ediyorum her duyarlı sanatçının yapacağı şeyi yapmış..

insanların insanlara bakışı değişmiş.. bin yıldır aynı toprakları paylaşan aynı dine mensup aynı gelenek ve görenekleri paylaşan iki halkın birbirinin diline tahammülü kalmamış .. her kürt her ermeni her yunanlı kardeşimdir.. kendi dilinden konuşmaları şarkı söylemeleri en doğal haklarıdır.. shakirayıda halepçedeki katliamdan dolayı ordaki halkla dayanışma içine girmesini takdir ediyorum her duyarlı sanatçının yapacağı şeyi yapmış..

Yanlış anlamanı istemem ama her yunanlı her ermeni bizim kardeşimiz değildir bence :)

o zaman karadeniz bölümündeki vatandaşlarda laz şivesi ile konuşuyor onları da kınayalım :D bu ne böyle Ahmet Kaya Kürtçe Söyledi Diye Almadınız Adamı Yurda Şimdi Kürtçe TV açtınız :) Her Kürt PKK'lı değildir millet bi bunu anlamıyor... Her Kürt Türkiye'yi bölmek istemiyor ...

Amerika'ya birini meşhur edip yollamamız lazım.Shakira onlada Türkçe düet yapabilir.Bence Serdar Ortaç'ı mason localarına kaydettirelim.Sonra meşhur olsun.Shakira'yla beraber Falım'ın sakız falı jingle'larını yazarlar.

Cenation ve BesaleT helal olsun sizlere bende onu anlatmak istemiştim.

kürtleri dışlayanları anlamıyorum benim çok kürt arkadaşım var. hepsi de iyi insanlardır. Bir kürt kötü diye hepsine kötü diyemeyiz. Bu Türkler içinde geçerli. :5: Ama yunan ve Ermenileri sevmem, ırçılık yapar mıyım yapmam ama sevmem de. kimseye ırk için kötü söz söylemem ya da dışlamam. :)