Sevmediğiniz Bir İşte Çalışır mısınız?

AteşBöceği

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,666
Puanı
410
Çalıştığınız işten memnun musunuz sevmediğiniz bir işte çalışır mıydınız?

Ne kadar çalışmam desen de hayat işte, bazen mecbur çalışıyorsun :A

Geçim derdi olmasaydı elbette ki seveceğim işleri yapardım ileride ama öyle bir dünya yok ne yazık ki. Hele ki bu ortamda bize seçenek bile kalacağını düşünmüyorum hangisini daha az sevmiyoruz diye. O yüzden geçinmek adına sevsek de sevmesek de mecbur kalacağız. Zaten bir noktadan sonra afakanlar basıyor, insan bunalıyor ekonomik özgürlüğünün olmaması ve aileye karşı mahçup hissetmeye ister istemez. O yüzden en kötü iş bile o psikolojide olmaktan iyidir.

İşten işe değişir fakat hayat kalitemi etkileyecek raddedeyse çalışmam kesinlikle.

Maaşı iyiyse evet amma iyi değilse başka seçeneklere bakarım. Sonuçta binlerce seçenek var, neden kendimi sevmediğim yerde üzeyim.
Böyle işler zaten bir yerden sonra tükenmişlik sendromuna neden oluyor. Bu da hem psikolojik, hem fiziksel olarak irelide ciddi sorunlara neden oluyor ki, bir daha düzeltemiyoruz bunları...

Sevmediğimiz işlerde bile çalışamayacak duruma geldik geleceğiz ama şu gerçek ki artık sevilen işi yapmak bize göre değil, bu ülkeye göre değil. Yani fikrim değişti tamamen. Sevilen iş anca çalışma derdi olmayanların yapacağı rahatlıktadır...

Sevmediğimiz işlerde bile çalışamayacak duruma geldik geleceğiz ama şu gerçek ki artık sevilen işi yapmak bize göre değil, bu ülkeye göre değil. Yani fikrim değişti tamamen. Sevilen iş anca çalışma derdi olmayanların yapacağı rahatlıktadır..

Aslında tamamen imkansız değil ufak bir meslekse olabilir.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Her zaman iş bulmak zor o zaman çalışabilirdim ancak iş zaten sıkıcı bir durum benim için bir de sevmediğim işte çalışmak daha yıpratıcı olacaktır. Ama geçim derdi keyif dinlemez

Aslında tamamen imkansız değil ufak bir meslekse olabilir.
Tabii işini çok seven keyif alan bir doktor, mühendislik Ya da benzeri hem gelir açısından güzel hem de geleceği açık meslekler istisna. Ama küçük olsun sevdiğim olsun tarzı artık pek gerçekçi değil bu ülkede eğer zengin değilseniz…

• Beğendim
Reactions: Gerekli24