(Seviyeli Tartışma) - Kara Çarşaflı Kadınlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

sen hala ne yaptığının farkında değilsin. hala iyi bisey yaptığını sanıyorsun kürtler ile peçelerin pek farkı yok. ikisi de bir gurup bunlar hakkında ne düşünüyorsun dersen bu ırkçılığa girer.

Kimse bir şey diyemez, dememeli bence. Çıplak gezmediği sürece kimsenin giyimine karışmak doğru değil bana göre.
Tamamen kapanan kara çarşaflıya laf yok çıplak gezene lafın var neden bu çelişki ?
Bir şey demiyorsan, kimse bir şey diyemez diyorsan çıplak gezene de kimse bir şey dememeli, kendi tercihi sonuçta.

orasını burasını açanlardan çok daha iyi oldukları kesin hangi erkek dönüp kara çarşaflı birine bakar bakmaz olay bitmiştir
mini etekli bi kıza ise kim bakmaz
O insanın kendi iradesiyle ilgili bir yerde full türbanlı, kapalı kapalı giyinsin orada mini etekli biri geçsin ağzı açık bakarlar ama askılı giyinen, mini giyen bir yer olsun burada da kapalı, kara çarşaflı birine bakılır. Çünkü farklısındır.

@BesaleT Çarşaflı biriyle mini etekli birine aynı duygularla mı bakılır ?
İnsanına göre değişir İzmir'de Konak'a bi gel çoğu öyle giyiniyor kızların hiç kızların ardından bakan da yok - İzmir'e tatile gelen böyle giyinmelere alışkın olmayan kişiler dışında - kaldı ki bu kişiler plaja da gitse kendini belli eden kimseler.

Tamamen kapanan kara çarşaflıya laf yok çıplak gezene lafın var neden bu çelişki ?
Bir şey demiyorsan, kimse bir şey diyemez diyorsan çıplak gezene de kimse bir şey dememeli, kendi tercihi sonuçta.
Tamamen çıplak olmaktan söz ediyorum ben. Evinde nasıl duruyorsa durabilir ama halk arasında ya da toplum arasında öyle gezemez. İş taciz boyutuna girer.

Tamamen çıplak olmaktan söz ediyorum ben. Evinde nasıl duruyorsa durabilir ama halk arasında ya da toplum arasında öyle gezemez. İş taciz boyutuna girer.
Kendi tercihi ama onlarda kara çarşafla gezemez belki iş dayak boyutuna girer. Bilemeyiz ki bunu böyle giyinenler açık ya da kapalı kendi görüşleri ve bunları göze alarak giyiniyorlardır biz karışamayız her iki durumda da.

Toplumun belli kuralları var sonuç olarak. Belirli bölgelerin sonuçta kapalı olması gerekir. Çıplak gezmek istiyorsan bunu toplum arasında yapamazsın, linç ederler. İlk çağlarda bile insanlar belli bölgelerini sonuçta hayvan postlarıyla örtmüşler. Bu toplumda ahlakın gerektirdiği bir şey. Anadan doğma gezemez aklı olan insanlar...

Herkes dilediğini giysin lakin ben hoş bulmuyorum ne bu kadar körü körüne kapanmak iyidir nede sonuna kadar açılmak orta yolu bulucan arkadaş!!!

Sen olayı anlamadın sanırım zaten çıplak gezen gördün mü Türkiye'de ? Gezen yok ki ama gezseler bile senin onlara bir şey deme hakkın olmamalı kapalı insanlara bir şey demediğin gibi. Toplumun belli kuralları var evet kara çarşafta bu toplumun kurallarındandı kaldırıldı o yüzden o da giyillemez çıplak nasıl gezilmiyorsa... Ama gördüğün üzere giyenler var bi şey söyleyen de yok çünkü bu onların kararları saygı duymak gerekiyor. Senin demen gerekende bir insan çıplak da gezse kara çarşafa da bürünse kendi bileceği iş demek olmalıydı.

Ben olayı gayet iyi anladım aslında ama sen benim demek istediğimi anlayamadın. Ben diyorum ki belirli bölgelerin toplum ahlakından dolayı kapalı olması gerekir. Ama sen çıplak da olsa tamamen kapalı da olsa saygı göstermen lazım diyorsun. Kara Çarşaf bu toplumun kuralı değildi, dini mezheplerin getirdiği bir şeydi. Her müslüman geçmişte de kara çarşafla gezmiyordu. Onlar dininin daha doğrusu mezhepinin gerektirdiği şeyi yerine getiriyor. Çıplaklık neyin getirdiği bir şey? Taciz'den başka bir şey değilse söyle ki bende bileyim, anadan doğma gezenlere bir şey demeyeyim.

Ya ben varsayım yaptım sokakta çıplak gezen varda biz mi bilmiyoruz.
"Anadan doğma gezenlere bir şey demeyeyim" diyorsun ama öyle gezen zaten yok Türkiye'de.
Ben örnek verdim 2 uç nokta arasında biz Türkiye olarak tam ortasındayız değil mi ? Çoğunluk olarak sokakta gördüğün kişiler yani ne kara kara çarşaflı çok var ne de çıplak gezen var. 2 uç örnek vermemin nedeni ise sen Kuzey Kutbunu kabul ediyorsan Güney Kutbunu da kabul etmen gerektiğini savunduğum için.

Ben kabul etsem bile toplum kabul edecek mi? Benim açıklamak isteiğim nokta da o zaten.
Ayrıca çıplak gezmek tacizdir. Biraz önce verdiğim örnekte olduğu gibi ilk çağda bile insanlar belli bölgelerini hayvan postuyla veya başka şeylerle örtmeye çalışmışlar.

Onunla onu nasıl bağdaştırdın sen şimdi. O zaman bütün peçeliler kürt mü oluyor. Ayrıca kürtlerle ne sorunun var senin araya kattın şimdi. Siyesi etnik kökenlileri herşeye katmak bölücülüktür.

Ayrıca senin yaşadığın kafayı yaşamak için günlük dünyanın parasını veriyoruz, verenler var

Bende anlamadım arkadaş nasıl bağdaştırdı onları

Sen kabul etsen bir yerden başlanmış olacak sonuçta o zaman Küresel Isınmayı da sallayalım ben deodorant sıkmasam ne olacak toplum sıkıyor ? gibilerinden şeylerle bir yere varamayız ki bir yerden başlamak lazım değil mi.

Ya tamam sen ilk çağları örnek veriyorsun bu Adem ile Havva'ya kadar gider onlarda örtmüştü mahrem yerlerini onları demiyorum ki ben. Benim demek istediğim ne olursa olsun ortada 2 uç nokta varsa birine saygı gösteriyorsan birini kabul ediyorsan diğerine de aynı hassasiyeti göstermelisin.

Gerçekten konuyu çok dağıtıyorsun. Sen eğer öyle bir şeye saygı göstermeyi düşünüyorsan amenna ama ben gösteremem ve toplumda bunun yerinin olmadığını düşünüyorum. Taciz olarak görüyorum öyle bir şey olursa...

İnsanları gerizekalı yerinde neden koyuyorsun ? Biraz doğru güzel konuş umarım anlamışsındır ama benim umudum yok ne demektir ? Herkesin düşüncesine saygı duymak zorundasın Kara çarşaflılar hakkında düşünceniz nedir diye sormuş sen geçmiş kürtler türkler bilmem ne diyorsun ne alaka ? Laflarına lütfen dikkat et kimse burda enayi değil insanları enayi yerine koyuyorsun !! @denizz19 da @RüzgarGülü de @KayıpSehir de gayet yerinde ve doğru konuşuyorlar 😉 Burası bir forum ve herkesin düşüncesine saygı duymak zorundasın !! Konuyu başka taraflara çekiyorsun çok ayıp ediyosun !

Konuyu dağıtmıyorum sadece durumu anlaman için çeşitli örnekler veriyorum. Tacizin kelime anlamı başkadır ama sen öyle inanıyorsan yapcak bi şey yok.