Sadece Maddi Gelişim Yeterli Mi?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
142,013
Puanı
1,061
bildiğiniz gibi akp iktidara geldikten sorna ekonmoi 3 kat büyüdü
ancak bu son olayları durduramadı.

aynı şekilde türkiye ile birlikte son dönemin en hızlı büyüyen ekonomisi olanve bizim gibi artık imf den borç alan değil borç veren konuma gelen brezilya da da spora ayrılan pay yüzünden oalylar büyüdü.

geçtiğimiz yıl devletin sağaldığı ekonomik imkanlar olarak en önde gelen ülkelerden biri olan libya da kaddafi devrildi.
bosna da yanlış ameliyat sonucu ölen bebek için protestolar başladı.

tüm bu ülkeler ekonomik gelişme halinde olan ülkeler ancak oalyların sonu gelmiyor sizce bunun nedenleri neler?

Ekonomi nereye büyüyor? Kitapları açın bakın ekonomi daha da dengesizleşiyor, insani değerlere verilen önem ve özgürlükler küçülüyor.

ekonomiden fazla anlamıyorum rakamsal olarak büyümeyi kastettim :)

Büyüdüğü falan yok, açın iktisat, ülke ekonomisi kitaplarına bakın.. Topluma böyle lense ettiriliyor yoksa şuan inşaat sektörü hariç tüm ekonomi grupları çamur deryası.

- - - Ekleme - - -

Emre atarım sana değil hükümete :d

Büyüdüğü falan yok, açın iktisat, ülke ekonomisi kitaplarına bakın.. Topluma böyle lense ettiriliyor yoksa şuan inşaat sektörü hariç tüm ekonomi grupları çamur deryası.

- - - Ekleme - - -

Emre atarım sana değil hükümete :d

:D basit oalyları ben de biliyorum ticaret dengesi-dış borç falan :)

Zamlarla doğru orantılı olarak büyümesi normal çünkü dakika başı zam + özelleştirmeyle Türkiye'de bi sürü marka, şirket satıldı haa ama borçlar ödendi, ödenmesi için yapılıyordur tamam doğru bi şey ama sadece ekonomiyle devlet yürütülmez...

Maddi gelişim yeterli değil tabiiki, ama en önemli faktör bu sonuçta. Para olmadan hiç bir şey olmaz.

Para olmadan, 10 yıl içinde yapılan icraatların hiç biri olmazdı maalesef.
Eğitim dışında hemen hemen her şey düzeldi, eğitimin de bir an önce hallolması temennisiyle 😱

Ulaşım, sağlık, Ordu, Yargı, faiz, enflasyon, IMF, ekonomi, ihracat, üretim...
her şey düzemiş işte. İyi bakmak lazım :mmm:

Ulaşım düzeldi diyorsun İstanbulda yol çalışmaları yüzünden oluşan izdihamı çok çabuk unutuyorsun. (Şerit kapatmalar falan filan.)
Ordu diyorsun Tüm Rütbesi yüksek askerleri Eski Genel Kurmay Başkanı falan hepsini içeri aldılar.
Yargı diyorsun AKP himayesine girdi direk onların sözünden çıkmıyor.
Üretim diyorsun her şeyi dışardan alır olduk örnek olarak;

- Türkiye ilk defa AKP döneminde kurbanlık hayvan ithal etmiştir.

- AKP iktidarında Türkiye saman ithalatı yapmıştır.
- 50 milyonolan koyun sayısı AKP iktidarında 22 milyonlara inerken, bir milyon olan manda sayısı ise 80 binlere düşmüştür. 
- 2008'de sıfır olan kasaplık canlı et ithalatı, üç yılda 3 milyar dolar seviyesine gelmiştir.
- 2002 yılında 51 milyon dolar dış ticaret fazlası veren tarım, 2012 yılının ilk 11 ayında 2,2 milyar dolar dış açık verir duruma gelmiştir.

Bunlar sadece küçük örnekler hatırlaman için.

Ulaşım düzeldi diyorsun İstanbulda yol çalışmaları yüzünden oluşan izdihamı çok çabuk unutuyorsun. (Şerit kapatmalar falan filan.)
Ordu diyorsun Tüm Rütbesi yüksek askerleri Eski Genel Kurmay Başkanı falan hepsini içeri aldılar.
Yargı diyorsun AKP himayesine girdi direk onların sözünden çıkmıyor.
Üretim diyorsun her şeyi dışardan alır olduk örnek olarak;

- Türkiye ilk defa AKP döneminde kurbanlık hayvan ithal etmiştir.

- AKP iktidarında Türkiye saman ithalatı yapmıştır.
- 50 milyonolan koyun sayısı AKP iktidarında 22 milyonlara inerken, bir milyon olan manda sayısı ise 80 binlere düşmüştür. 
- 2008'de sıfır olan kasaplık canlı et ithalatı, üç yılda 3 milyar dolar seviyesine gelmiştir.
- 2002 yılında 51 milyon dolar dış ticaret fazlası veren tarım, 2012 yılının ilk 11 ayında 2,2 milyar dolar dış açık verir duruma gelmiştir.

Bunlar sadece küçük örnekler hatırlaman için.

Doğru, eskiden devlet fakir olduğu için yol çalışması bile yapamıyodu belediyeler, şimdi sürekli çalışma var.
Ordu'dan şu anda içerde olanlar darbe döneminde darbeye karşı çıkan, bu yüzden de ordudan ihraç edilen subayların yerine kendi getirdikleri askerler, şu anda içerde olanlar.
Evet, yargı düzeldi, Ak Parti 2002'de iktidara geldi ama 2010'dan öncesine kadar CHP sağolsun, AK Parti'ye göz açtırmıyodu. Her şeyi Anayasa Mahkemesine şikayet :) 87 yıllık CHP iktidarını bitirdi AK Parti.
İhracat geliri genel olarak her yıl %8-10 artıyor. Angus'un gelme sebebi tamamen kamuoyu,
Koyun sayısı AK Parti geldiğinde 28 milyonmuş zaten, 50 değil. Azalma var ama ek önemli sayılmaz.
Hayvancılık da olmasa da tarımda gayet başarılı Türkiye.