Sıla ~ Mürekkep (2016) Albüm Kapağı ve Şarkı Listesi

Günaydın Sevgilim güzel bence de ama fazla ağır bir şarkı, klip geleceğini pek sanmıyorum. :)

Yan Benimle ve Can Dostum (olmadı Ziyan) klip gelecek slowlar olabilir.

Hareketlilerden Müstehcen'i hemen herkes beğenmiş kliplenir herhalde. Sıla herhalde Engerek'i iddialı görüp iki versiyon koydu ama şarkı gördüğüm kadarıyla pek beğenilmemiş klip gelir mi bu şartlarda bilemiyorum. :):)
Engerek şarkısını ben çok beğendim. Nakarat kısmı özellikle dile yapışacak cinsten :)

Benim favorim bu ara Bırak şarkısı ya sözler ve müzik harika. :D

aa münferit şarkısının güçlü bir nakaratı olsa onuda sayardım ben giriş kısmının bitmesini bekliyorum nakarat gelsin diye ve şarkı bitip müziğe geçiyor nakaratı varmı yokmu anlayamadım otür şarkıları sevmiyorum geriye kalanlarda öyle biraz:F:F

4 tane yeter zaten günydım sevgilim hariç yan benimle ve müstehcene kesin klib gelicektir albümünün 3 klibli şarkısını sevmem fazlasıyla yeter sılaya :F:F:F
Buna da şükür :A

Bırak ve Engerek'i tek sen beğendin herhalde. :A

Ben de beğenebilirim tabii belli olmaz daha. :D
İşte bu benim etkili bir dinleyici olduğumu gösterir. Müziğin içindeki geçişler ve sözleriyle vermiş olduğu duyguyu yakalamak hissiyat isteyen bir şey. Sıkı dinlemek lazım Bırak şarkısını sıradan bir slow değil. Sapı mercan kanlı hançer anadan üryan yatırırım mermer diyor bakar mısın şu sözlere ne kadar vurucu.

:A

İşte bu benim etkili bir dinleyici olduğumu gösterir. Müziğin içindeki geçişler ve sözleriyle vermiş olduğu duyguyu yakalamak hissiyat isteyen bir şey. Sıkı dinlemek lazım Bırak şarkısını sıradan bir slow değil. Sapı mercan kanlı hançer anadan üryan yatırırım mermer diyor bakar mısın şu sözlere ne kadar vurucu.

:A
Saydığın kelimeleri bir araya getirince anlamlı bir cümle üretemedim ben. :A

Albümdeki bazı şarkıları dinledim ama daha hepsini dinleyemedim sabah tamamını dinleyeceğim:)

Saydığın kelimeleri bir araya getirince anlamlı bir cümle üretemedim ben. :A
Canım benim dediğim gibi dinleyerek anlamlaştırman lazım. Burada çok ince bir çizgi var ve ben şunu anladım. Anadan üryan yatırırım mermer diyor ya insanlar öldüklerinde yıkanırlar ve mermerin üzerine yatırılırlar yıkanırken. Bu manayı çıkardım ben. :)

Ben albümü beğendim genel olarak. Benim için şimdilik Can Dostum ve Ziyan geride kalan şarkılar oldu. Ama Ziyan'ı kesin seveceğim ileride. :D

Sıralama yapamayacağım ama Kurşun, Müstehcen, Yan Benimle ve atağa kalkan Günaydın Sevgilim biraz daha öndeler. Ama diğerleriyle aralarında çok bir fark yok. :D

Edit: Engerek ve Bırak'ı ben de sevdim. Engerek'in remixi de iyi olmuş. :D

Son düzenleme:
Ben albümü beğendim genel olarak. Benim için şimdilik Can Dostum ve Ziyan geride kalan şarkılar oldu. Ama Ziyan'ı kesin seveceğim ileride. :D

Sıralama yapamayacağım ama Kurşun, Müstehcen, Yan Benimle ve atağa kalkan Günaydın Sevgilim biraz daha öndeler. Ama diğerleriyle aralarında çok bir fark yok. :D

Edit: Engerek ve Bırak'ı ben de sevdim. Engerek'in remixi de iyi olmuş. :D
Albüm Vaveyla vari bir albüm ama bir tık daha üstte bence. Ve bence albüm kalite kokuyor. Çok sağlam enstrümanlar kullanılmış. Bırak son günlerde dinlediğim en iyi şarkı. Albümün benim açımdan en as şarkısı. :)

Albüm Vaveyla vari bir albüm ama bir tık daha üstte bence. Ve bence albüm kalite kokuyor. Çok sağlam enstrümanlar kullanılmış. Bırak son günlerde dinlediğim en iyi şarkı. Albümün benim açımdan en as şarkısı. :)
Kurşun'u beğendin mi?

Kurşun'u beğendin mi?
Albümde beğenmediğim şarkı yok benim. Her şarkı çok derin anlama sahip. Kurşun şarkısı da çok güzel. Voltasında ilk gençliğin şahikasında kurşun dediği kısım özellikle çok hoş. Ayrıca bilmem fark ettin mi müziğin bazı kesitleri Oluruna Bırak gibi geliyor bana :D

Albümde beğenmediğim şarkı yok benim. Her şarkı çok derin anlama sahip. Kurşun şarkısı da çok güzel. Voltasında ilk gençliğin şahikasında kurşun dediği kısım özellikle çok hoş. Ayrıca bilmem fark ettin mi müziğin bazı kesitleri Oluruna Bırak gibi geliyor bana :D

Aynen o kurşun kelimesini çok iyi söylüyor. :( Müzikler hep birbirine benziyor bence Serdar Ortaç haklı. :D

Aynen o kurşun kelimesini çok iyi söylüyor. :( Müzikler hep birbirine benziyor bence Serdar Ortaç haklı. :D
Akustik şarkı yapıyor kadın normal yani benzeyebilir müzikler. Ama ben çok beğeniyorum bu tarzını. Umarım hep böyle kalır. :D Müstehcen de süper şıkıdım şarkı ama Münferit keza öyle :D

Akustik şarkı yapıyor kadın normal yani benzeyebilir müzikler. Ama ben çok beğeniyorum bu tarzını. Umarım hep böyle kalır. :D Müstehcen de süper şıkıdım şarkı ama Münferit keza öyle :D

Aynen ben de bu tarzını seviyorum Sıla'nın. Müstehcen'in sonu çok iyi ya bu arada. :D

Albüm içi sıralamayı sonra yaparız ama ben albüm dışı sıralama yapmak istiyorum. :D

Konuşmadığımız Şeyler Var > İmza > Sıla > Mürekkep > Yeni Ay > Vaveyla

Bence Konuşmadığımız Şeyler Var'ın üstüne hiç çıkamayacak Sıla ama en azından son iki albüme göre daha iyi bir albüm gibi gözüküyor.

Albüm içi sıralamayı sonra yaparız ama ben albüm dışı sıralama yapmak istiyorum. :D

Bence Konuşmadığımız Şeyler Var'ın üstüne hiç çıkamayacak Sıla ama en azından son iki albüme göre daha iyi bir albüm gibi gözüküyor.
:A Nasıl üzdün şimdi bizi :A

Konuşmadığımız Şeyler Var'ın üstüne Türkiye'de kimse çıkamaz zaten. :D Öyle bir albümden sonra düşüş olması çok normaldi.

Konuşmadığımız Şeyler Var'ın üstüne Türkiye'de kimse çıkamaz zaten. :D Öyle bir albümden sonra düşüş olması çok normaldi.
Yapma şimdi niye çıkamasın hatunum yetenek abidesi. Sadece yaşının elverdiği şekilde ruhunu yansıtan şarkıları yapıyor artık. Her dönemin şarkıları ayrıdır. :)