Sıcak Çikolata

Bi ben sevmiyorum&çekici bulmuyorum galiba.

Yarın bir deniyip yorum yapayım, okadar uzağım konudan.

Soğuk havaların boğaz dostu içeceklerinden ancak marketlerde satılan Nestle ya da Dr.Otker toz sıcak çikolatalarına muhtaç kaldığımız için esas kalitesini hissedemiyor ve kalitesiz, sadece kakaolu sıcak su deneyimi yaşıyoruz. Zaten onların da paketinde büyük fontlarda Sıcak Çikolata yazarken hemen altında küçük fontlarda "tadında" yazmaktadır, yani "Sıcak Çikolata, mesela yaniii." olayı.

Hakiki sıcak çikolata ise gerçek çikolatanın eritilmesi yoluyla yapılır fakat hem pahalı hem de meşgaletlidir.

Hazır satılanları değil de çikolatayla yapılanı çok güzel oluyor, krema da eklenince ortaya muhteşem bir içecek çıkıyor. Fakat yapması, cezveyi yıkaması falan uğraştırıcı olduğu için nadiren yaptığım içecek.

Aslı çok güzel çikolata sevmeme rağmen hazırları sevmiyorum kardeşim içer bazen bazıları aşırı şekerli bile oluyor. O yüzden daha çok salep tercih ediyorum.

Reactions: Tolstoyevski
Üşenmeyip sıcak çikolata yapmış ve şu an içiyor olsam ekrana püskürtecektim, bu fotoyu en iyi kullanımlarından biriydi.
Valla ne yalan söyleyeyim fotoyu kullanırken ben de baya bir güldüm.
Bir gün "Old Sheldon" dizisi yapılırsa ve biz bunu görürsek, bu foto duruyorsa kıyas yapacağım...

Reactions: 12.Adam and bazinga
Ben aslını da hazırlarını da çok seviyorum. Kış aylsrının en iyi içeceği bence.

Overrated bulduğum bir içecek. Tadı fazla ağır geliyor bana...

Son zamanlarda hiç bir yerde bulamadığım (Getir, BanaBi dahil) içecek yada her neyse. Satmayı mı bıraktılar anlamadım gitti.