- Reaksiyon puanı
- 39,954
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Embriyoloji dersi almış biri olarak söylüyorum kuranda bire bir embriyoloji dersinde yazıldığı gibi insanın nasıl oluştuğu yazıyor..
Ve andolsun ki Biz, insanı balçığın (nemli organik ve inorganik toprağın) özünden yarattık.Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
(Müminun Suresi, 12-14)
Yukarıda ayette tek hücrenin çoğaldığı hücre topluluğunu oluşturduğu sonra et oluştuğu sonra etten kemik oluştuğu sonra kemiğe et giydirildiği açıkça yazıyor modern tıpta bunu aynı şekilde söyler.
Ayrıca ilk yaratış olarak sadece çamur denmez organik ve inorganik minarellerin olduğu bir balçık denir. Zaten insan vücudu incelendiğinde balçıktaki minare llerin hepsi bulunur
Maymundan gel ister gelme kuranda yazdığı üzere insanı direk balçıktan yarattığı yazıyor ayet yukarıda şimdi bu nasıl evrim olacak.. Allah derki insanı değil önce hayvanı yarattım sonra insani ondan yarattığını anlatır hz adem ve Havva'nin yaratılışında da önce ademi yarattım sonra Ademin ege kemiğinden hz Havvayı yarattım der bu böyleyken hala evrimden bahsetmek komedi ötesi
Hadi evrim kanıtlanmış kanun olsa hadi neyse derim de bu bir evrim TEORİSİ daha kanun olmadı ve günumuzde hala ara formlar bulunamadı evrim olması için illa ara formlar olmalı eğer evrim teorisi olmasi için insanın da evrimleşmesi lazım o da yok..
Hadi evrim olması için yararlı mutasyonların olması lazim(değişimlerin DNA'ya işlenmemesi).. Şuana kadar tek ispat edilen tek hücrede yararlı mutasyon olduğu bir glikozun atp (enerjiye) dönüşmesi için 30tane enzim gerekli bu enzimlerin tek tek bakterilerde mutasyona uğramasi lazım bu sadece gilikozun yıkımı Için insan vücudunda binlerce enzim çeşitli hücre Hormon var..bu enzimlerin yararlı mutasyonla ve birbirini tamlayarak oluştuğu savunmak komedi ötesi. Akciğer hadi tesadüfen oluştu karaciğer olmadan insan yaşamaz ne olacak şimdi)))
Çağdaş gözükmek için gereksiz şeyleri kurana sokmak anlamsız.. Cübbeli ile Caner Taslaman arasında çok dar yok biri geleneğe ayıp olmasın diye uydurdukları hadis diye getiriyor diğeri modernizim diye kürdana yeni şeyler uyduruyor
Hayır Taslaman Evrimci diyordun da, maymundan geldiğimizi iddia ettiğine dair tek bir kanıt göstermen yeterli? yoksa embriyodan gelişme olayının da binevi evrim olduğunu kimse inkar etmiyor.