RTÜK'ten 'Şakir Paşa Ailesi'ne Yeni Ceza!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,683
Puanı
1,061
maxresdefault.jpg

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) yine ceza yağdırdı.

NOW'da ekrana gelen 'Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar' dizisinde Şakir Paşa ve Aniesi sahnelerini "manevi değerlere, genel ahlaka ve ailenin korunması" ilkesine aykırı bulan RTÜK, kanala yüzde 3 idari para cezası ve 3 kez program durdurma yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

Star TV'de yayınlanan 'Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak' programındaki ailenin korunması ve genel ahlaka aykırı içerikler ve yayınlarda yer verilmesi yasak olan eş arama sahneleri de kanala yüzde 3 idari para cezası yaptırımı getirdi. Öte yandan NOW, Halk TV, SZC TV ve Tele1 için de haber bültenlerindeki ifadeler nedeniyle yüzde 3 para cezası uygulandı.

Kaynak: Medyaradar

"Özellikle muhalif kanallar üzerinde büyük bir tahakküm kurmasıyla gündeme gelen RTÜK"

Muhalif kanallar üzerinde öyle bir tahakküm kuruyor ki Kızıl Goncalar, Kızılcık Şerbeti gibi İslam'ı başörtüsünü gericilik gibi gösterip her türlü hakaretler eden dizilere ceza gelmiyor vay be.. yetmedi bu gibi dizilerin sayısı her gün çoğalırken sinema sektörüne de taşınıyor...

Şöyle bir istatistik var mı, araştırılır mı?

Kanalların bugüne kadar aldığı ceza sayısı?
Mesela atv ve trt 1 ne kadar ceza almış yada hiç almışlar mı, çok merak ediyorum.

• Aynen
Reactions: Royal_Highness

Mesela atv ve trt 1 ne kadar ceza almış yada hiç almışlar mı, çok merak ediyorum.
ATV, Trt 1'in yayın tarzı RTÜK'ün tam da istediği gibi. Yemişse atv yemiştir, TRT, hiç ceza yememiştir muhtemelen. Yese bile vergilerle ayakta kalan kanal için devlet bütçesine ceza ödemek garip bi durum olur. :D

ATV, Trt 1'in yayın tarzı RTÜK'ün tam da istediği gibi. Yemişse atv yemiştir, TRT, hiç ceza yememiştir muhtemelen. Yese bile vergilerle ayakta kalan kanal için devlet bütçesine ceza ödemek garip bi durum olur. :D

2023'e ait bir haber var bu konu ile ilgili.

1739973198523.png

Diger detaylari haberde okuyabilirsiniz:

Kaynak: https://expressioninterrupted.com/t...yılında yaklaşık,TL idari para cezası kesildi.

Ramazan ayı geliyor. Dizi, ceza almaya devam edecektir bence. Umarım mali açıdan etkilenmezler, cezalar yüzünden senaryo revizyona uğramaz.

İrlanda’dan dizi uyarlama yapmamız lazım
Yoksa 2 bölümde yayından kalkar @S.G.A.T.

"Özellikle muhalif kanallar üzerinde büyük bir tahakküm kurmasıyla gündeme gelen RTÜK"

Muhalif kanallar üzerinde öyle bir tahakküm kuruyor ki Kızıl Goncalar, Kızılcık Şerbeti gibi İslam'ı başörtüsünü gericilik gibi gösterip her türlü hakaretler eden dizilere ceza gelmiyor vay be.. yetmedi bu gibi dizilerin sayısı her gün çoğalırken sinema sektörüne de taşınıyor...
Çünkü dertleri muhalefeti bitirmek.. dinin küçük düşürülmesini umursamıyorlar.
------

Şakir Paşa’nın bu hafta reytingleri yükselecek yani. Sevindim.

• Harika
Reactions: Royal_Highness
O malum sahneyi izledim, aslinda hic bir sey görünmüyor, sadece bir seyler düsüyor yere, kiriliyor. Aslinda bu yönden bakacak olursak cok abarti bir ceza. Gel gelelim ki, vuku bulan sey gercekten ahlak disi yani. :D

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
Zamanında Şakir Paşa gelinine yan gözle bakmış mı, bakmış.. Osmanlı zamanında bu olay yaşanmış mı, yaşanmış.. Tarihte olmuş olan bir olayı direkt göstermeden, sinemasal tekniklerle anlattıkları için ceza alıyorlar. Komedi.. Tek gösterilen 10 saniyelik bir öpüşme.. Diğer dizilerde daha fazlası gösteriliyor..

• Beğendim
Reactions: Gizmen