RTÜK'den Sungurlar'a Büyük Ceza!

tekkol

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
65
Puanı
130
RTÜK'den Sungurlar'a Büyük Ceza!

sungurlar_619x348_KURETV_yeni6.jpg

Türkiye’yi sarsan medyaya darbe soruşturmasında gözaltına alınan yapımcı Salih Asan ve yönetmen Engin Koç ile gündeme gelen ‘Sungurlar’ dizisine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ceza verdi.

Şiddet sahneleri gerekçe gösterilerek verilen para cezası STV’nin önceki ay beyan ettiği reklam gelirine göre hesaplanacak.

Ayrıca dizinin +18 koruyucu sembol ile gece yarısından sonra yayınlanması gerektiği kararına varıldı. Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, ‘+7, şiddet/korku, olumsuz davranış’ koruyucu sembolleri ile yayınlanan dizinin, +18 sembolü ile gece yarısından sonra yayınlanması gerektiği de kaydedildi.

RTÜK üyeleri de, şiddet ve koruyucu sembolle ilgili dizide iki ayrı ihlal olduğuna hükmederek, şiddet için para cezası verilmesini kararlaştırdı. Koruyucu sembolle ilgili de uyarı cezası verildi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/aktuel_sungurlar-dizisine-rtukten-cifte-ceza_2265475.html

sungurlar gece yarısından sonramı yayınlansın diyor rtük orasını anlayamadım ben (b)

Ayrıca dizinin +18 koruyucu sembol ile gece yarısından sonra yayınlanması gerektiği kararına varıldı. Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, ‘+7, şiddet/korku, olumsuz davranış’ koruyucu sembolleri ile yayınlanan dizinin, +18 sembolü ile gece yarısından sonra yayınlanması gerektiği de kaydedildi.
Oha yok artık 😱 Diziyi yayınlatmamak için ellerinden geleni yapacaklar.

Bence de komik olmuş. 23.00 civarında yayınlanma ihtimali başlı başına mantıksız bir şey zaten. Neyse, geçmiş olsun diziye... :)

rtük rezaleti devam ediyi o ka şiddet arka sokaklar,kvp ve diriliş gibi dizilerde de var:))

İyi saçmalamışlar. Diziyi izlemiyorum ama bariz yandaşlık var. Böyle kurula yazıklar olsun.

Medyaya darbe mi yok artık arkadaş ya sırf gazeteci diye suç işlemeyecek mi yabancı ülkelerde gazeticileri gözaltına alıyorlar birşey yok Türkiye de darbe falan diyorlar.Objektiflik nerde ?