Ramazan Davulcusu

Diyanetin kurumsallaştırmasını yapacağını düşündüğüm meslek, görev her neyse. Yapsın bence yoksa halk ödeyip duruyor parasını. Bilmem kaç milyarlık bütçesi olan diyanet bunu yapabilir.:A

Bu mudur yani mantık, ciddi ciddi ciddi misin? :) Sınav gecesinde uykunun bölünmesi kadar doğal bir şey yok diyorsun yani, belki uykuyu kaçıracak o gürülteden sonra uyutmyacak ya da bölük pörçük uyutacak bir olay.

Hayır yani yalnızca 2 haftanın sadece cuma ve cumartesi gecelerinde yani toplam 4 gece çalmasalar ölürler mi onu sormak lazım değil mi asıl? :) Hoşgörü medeniyetinin yadigar geleneğinden söz ediyoruz, böyle yaptıkları sürece sonunda gelenektanımaz çıkacağım ondan korkuyorum. :D
Genelde birinciler doğudan çıkıyor ve bu birinciler fakir kimselerdir gün boyu çalışıp yorgun argın yatağa girip belki birkaç saat uyuyabildikten sonra sınava giren kimseler.. Doğru düzgün dinlenmeden ve uyuyamadan sınava girip girdikten sonra da yine çalışmaya dönen kimseler.. Demek istediğim herkes eşit şartlarda sınava girmiyor kimisi uykusuz, kimisi hiç uyumadan kimisi deli dolu uyuyarak. Yani hayat herkese hoşgörülü davranmıyor..

Benim hayat felsefelerimden biri de şudur kötü de olsa hayatta insanın başına gelebilecek her türlü aksaklık, iyi/kötü olaylar insanın kaderini oluşturur, mesela geçen sene bir türlü uyuyamadan sınava girdin ve kötü geçti bunun sonucunda gelecek sene sınava girmeye karar verdin ve bu seneki gireceğin sınav da geçen seninkinden belki de çok daha kolay olacak ve sen bu "kötü" olaya şükredeceksin.. Güzel tarafından bakmak önemli, daha önce de konuştuğumuz gibi. :)

Genelde birinciler doğudan çıkıyor ve bu birinciler fakir kimselerdir gün boyu çalışıp yorgun argın yatağa girip belki birkaç saat uyuyabildikten sonra sınava giren kimseler.. Doğru düzgün dinlenmeden ve uyuyamadan sınava girip girdikten sonra da yine çalışmaya dönen kimseler.. Demek istediğim herkes eşit şartlarda sınava girmiyor kimisi uykusuz, kimisi hiç uyumadan kimisi deli dolu uyuyarak. Yani hayat herkese hoşgörülü davranmıyor..

Benim hayat felsefelerimden biri de şudur kötü de olsa hayatta insanın başına gelebilecek her türlü aksaklık, iyi/kötü olaylar insanın kaderini oluşturur, mesela geçen sene bir türlü uyuyamadan sınava girdin ve kötü geçti bunun sonucunda gelecek sene sınava girmeye karar verdin ve bu seneki gireceğin sınav da geçen seninkinden belki de çok daha kolay olacak ve sen bu "kötü" olaya şükredeceksin.. Güzel tarafından bakmak önemli, daha önce de konuştuğumuz gibi. :)
Okumayın iyimser oldum. :A

Saygı duyuyorum düşüncene ama asla katılmıyorum. Bence mesele tamamen hoşgörüyle alakalı, bak kimi yerlerde bunu düşünmüşler, "MİLYONLARCA KİŞİNİN GİRECEĞİ SINAV" söz konusu ve adamlar emeklere saygı duymuşlar
http://www.milliyet.com.tr/ramazan-davuluna-lys-molasi-elazig-yerelhaber-1442566/

Aynı şekilde sınav anında korna çalmak, gürültü çıkarmak vb de yasaklanır, ama senin bu tepkinden anladığım, "Sanki korna gürültüleri olmasaydı ODTÜ ye kazanacaktın." Bence eğer o gecelerde davulların susması mümkünken, onu konuşmak yerine aman canım nolacak demek, ne bileyim...