Raci Şaşmaz'dan 'Darbe Girişimi'ne Sessiz Kalanlara Ambargo!

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,913
Puanı
1,061

'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz'dan sert açıklama!

Bu sezon ATV'de ekrana gelen ve reytinglerde gün birinciliğine oynayan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz, darbe girişimine karşı çıkmayan ve demokrasiden yana net tavır koymayan oyunculara ambargo koydu. Şaşmaz, bu tür oyuncularla çalışmayacağını ve diğer yapımcılarla da çalışmalarına engel olacağını açıkladı.

Şaşmaz'ın bu sert sözlerini dizinin senaristi Bahadır Özender duyurdu. İşte o sert açıklama:

Helal olsun başka ne denilir ki. Zaten konu vatan olunca gerisi TEFERRUATTIR. Umarım diğer yapımcı ve oyunculara ders olur.

Helal olsun iste beklenen hareket eğer halki biliçlendirmek istiyorsan Necati Şaşmazla barışıp Vadiye tekrar döneceksin otesi berisi yok

zaten herkes de sizinle çalışmaya can atıyordu tutturduğunuz diziler kurtlar vadisi 2003; edho 2016 bu başarıyla herkes sizin kucağınıza atlar kesin

Sektörün babası! Yine imzasını atmış! Yemin ederim O muhteşem kalemini o kadar özledim ki.. anlatamam. Dizi içinde yazdığı senaryoyla, dizi dışında Bahadır'la yaptıkları yazılı açıklamalarla verdikleri ayarlar unutulmaz! Tamda bugün sizin O dehşet senaryoya ihtiyac vardı.

Helal Olsun!

Son düzenleme:
helal olsun
keşke ustayla barışıp tekrar vadiye dönüş yapıp ortalığı dağıtsalar

Son düzenleme:
Darbeyi desteklemeyip aynı zamanda Erdoğan'ı ve hükümeti de desteklemeyen oyuncuları da “darbeci” diyerek kadrodan çıkarabilirler. Bana kalırsa o kadrodan çok kişi yeni sezonda olmayacak.

Pardon da Raci Şaşmaz kim yani? Darbeyi sokaklarda savunmamak darbeyi savunmaksa evet ben darbeyi savunuyorum o vakit. Böyle boş beleş sözlerle insanları kandırmasın bu insanlar. Kimse de meraklı değil Raci Şaşmaz ile çalışmaya.

Boş tenekeden çok ses çıkar.

"Darbeye açık şekilde karşı çıkmayan, [...] hiçbir oyuncu ile çalışmayacağımızı ve diğer yapımcılarla da çalışmalarına engel olacağımızı bildirmek istedim.
Raci Şaşmaz”

Son cümle tek kelimelyle dehset! Adam vurdu mu öldürüyor.. Klasik özlenen "Raci Sasmaz" ayari..

Necati Şaşmaz sokaklara çıkmayın dese ne derlerdi acaba
Lafı eğri böğrü söylemek yerine direk soruyorum. Hayırdır darbe engellendi diye moralin mi bozuldu? Yoksa sende ki bu değişimin nedeni ne?

İnsan biraz mantıklı konuşur. Soruna gelirsek adam dışarı çıkma dese tabiki eleştireceğiz özellikle senden beklemezdim. Biz kişilere bağlı konuşmayız düşüncelere karşı konuşuruz. Ki bu çok iyi bir davranıştır ama sen bunu antipatikleştirmişsin bu nasıl düşünce yapısıdır? İnsanların yanlış düşüncesine doğru dememizi mi bekliyorsun? Umarım mantıklı bir cevap verebilirsin.

Hayır niye moralim bozulsun ki ben darbe taraftarı değilim elbette ama ortada bir darbe olmadığı için saçma geliyor bana yapılan uygulamalar.

Sen belki kişiye bağlı konuşmuyorsun ama pek çok kişi bunu gerçekleştiriyor. Nitekim Tayyip Erdoğan eğer dışarı çıkmayın deseydi çıkmayacaktınız, çıkın dedi çıktınız yalansa yalan deyin. 4 saatte biten bir darbeye üzgünüm ama kuşlar bile inanmaz. Ayrıca daha düne kadar gezi parkındaki eylemler için dışarıya çıkmayın diyen bir cumhurbaşkanı, bugün halkına dışarı çıkın diyorsa üzgünüm ama ben burada bir bit yeniği ararım. Darbe dediğin medyayla tamamen ilişiğin kesildiği, direk hükümete el koyulan, değil ki hükümet üyelerinin televizyonlarda ve sosyal medyada gırla yapamayacağı kadar ağır bir mevzuudur. Bu sebeple bu girişimin sahtecilikten ibaret olduğu da aşikar. Ayrıca öldürülen yüzlerce polis ve askerin kanının yerde kalacağı oyunlardan biri olarak tarihe yazılacak. Bunun hesabını kimse veremeyecek ve hayat devam edecek. Söyler misin bana her konuda sosyal medyayı yavaşlatan biri, konu bu olunca sosyal medyayı hızlandırıp yetmedi telefonlara hem mesaj hem arama hem de internet hakkı vermesi sence de normal mi? Halkı galeyana getirebilmek amaçlı yapılan ve bakın yaptık ve demokrasiyi koruduk nidaları atabilmek adına bunu gerçekleştirdiler. O sebeple bence sen önce bir düşünmelisin.

Güzel kardeşim işte anlamak istemediğin konu tamda bu; Gezi ile Darbeyi bir tutman. Gezi ne ya ne? Önce ağaç, sonra Erdoğan iktidardan insin diye yapılan bir provokasyon. O kadar demokratik bir insansın sorarım sana hangi demokrasinin olduğu yerde İktidarı darbe ile indirmek var?

Dört saatlik darbe dedin anlaşılan detayları okumuyorsun veya algı yapmaya çalışanların gazına gelmişsin yoksa sen böyle yazmazdın. Adamlar Yüksek Askeri Şurasında (YAŞ) dan sonra darbe yapacaklardı lakin tasfiye olacaklarını anladıklarından hemen harekete geçtiler bu birincisi. İkincisi Erdoğan'a zaten operasyon yapılıyor lakin darbeciler İstanbul'daki Orgenerali (ismini unuttum netten bakarsan bulursun) arayıp safımıza geç deyince general düşünmek için zaman istiyor. Telefonu kapattığı gibi Erdoğan'ı arayıp Başkent olan Ankaraya değilde İstanbula gel diyor. Çünkü sana sahip çıkarım, çünkü darbeciler seni bekliyor diyor. Zaten Erdoğan otelden çıkınca da otele saldırı oluyor. Kaldı ki olay sadece bu da değil. Erdoğan'ın Atatürk havaalanına nasıl indiğini de okumanı tavsiye ederim. Buna ek olarak zaten Genel Kurmay Başkanı esir alınmış siz daha ne bekliyorsunuz ki bu darbecilerden? Operasyon yapmadıkları bir sen bir ben kaldık herhalde.

Gelelim halkı dışarı çıkarıp Demeokrasiye sahip çıkarmaya gerçekten muhteşem bir düşünceydi tebrik etmek lazım ama sen eleştiriyorsun. Bakar mısın Boğaz köprüsünde halkın yaptıklarına halbuki Polis ile Asker çatışsa daha kötü olabilir üstelik Asker halkı karşısına alamadı. Aynı şekilde MİT'e yapılan saldırıda da halk sokaktaydı. Halkın desteğini gören darbeciler hem bunu bir tepki olarak gördüler hemde korktular ve psikolojik olarak mağlup oldular.