Raci Şaşmaz, Hürriyet'e Konuştu!

ömer karataş

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Mart 2015
Mesajlar
2,569
Reaksiyon puanı
2,481
Puanı
280
Raci Şaşmaz: Abimi 7 senedir görmüyorum


Ünlü iş adamı ve yapımcı Raci Şaşmaz, Hürriyet'ten Tülay Demir'e röportaj verdi.

İşta röportajın öne çıkan kısımları...

Neredeyse görünmeyen adam gibisiniz. Neden gözlerden uzaksınız? Neden hiç röportaj vermiyorsunuz?

- 800’ün üzerinde bölümü gözler önünde yazamıyorsunuz çünkü. Her yazar gibi izole bir hayatım var. Açıkçası fikri üretimin başka türlü gerçekleştirilebileceğini de düşünmüyorum. Yani ömrüm masa başında 18 saat çalışarak geçiyor diyebilirim. Neden röportaj vermediğime gelince, kendi duygu ve düşüncelerini yazarak ifade eden bir adamım. Konuşmak pek bana göre değil.

Ben Hollanda’da küçük bir kasabada yaşadım. Perşembe günleri ben de dahil Avrupa’da yaşayan milyonlarca kişi için “Kurtlar Vadisi” günüydü. O yapımın milyonlara vatan sevgisi aşıladığını düşünüyorum. Bunu nasıl başardınız?

- Vatanımı ve milletimi seven bir adamım. Türkiye’nin güçlü ve tam bağımsız olması yolunda söylenebilecek ne varsa söyledim. Ve izleyenler de bu samimiyeti önce hissetti, sonra gördü, sonra da benimsedi. Dolayısıyla “Kurtlar Vadisi” diyorsa doğrudur gibi bir düşünce oluştu.

Necati Bey bir röportajında en büyük hayalinin sizinle bir bayram sofrasında buluşmak, barışmak olduğunu söylemişti. Bu bayram, o bayram mı?

- O bayram, önümüzdeki bayram inşallah. (Gülüyor)

Küslük devam ediyor mu?

- Aramıza girenlerin bazıları içeride (cezaevinde), bazıları dışarıda. Dışarıdakiler de hak ettikleri yere gittiğinde aramızda küslük olması için bir sebep kalmayacak.

Kaç yıldır Necati Şaşmaz’ı görmediniz?

- 7 sene. (Hüzünleniyor)

Çok yakın mıydınız önceden?

- Çok yakın iki kardeştik. 2 yaş büyük o benden. Abi kardeşten çok iki yakın arkadaş gibiydik. 10 yıl süren “Kurtlar Vadisi” sürecinde de hiçbir geçimsizliğimiz olmadı. Ben masa başında, o sahada canla başla mücadele ettik. Ama işte gelin görün ki ayrılık da varmış kaderimizde.

Aileniz masaya yumruğu vurup da bu küslüğü bitiremedi mi?

- Babam da, annem de, kardeşim de çok üzüldüler tabii. Ama müdahaleci yapıları yoktur. Dua ettiler, kalplerin ısınması için ellerinden geleni yaptılar. Sadece onlar değil, tüm sevenlerimiz bunun için uğraştılar.

Başardılar diyebilir miyiz?

- (Gülerek) Başardılar, başardılar. Kendi başıma gelenlere üzüldüğümden daha çok abimin başına gelenlere üzülüyorum, yuvasını yıktılar adamın. İki çocuk var, masum. Onların ne günahı vardı?

Güzel sohbetiniz için teşekkür ederim. Ama şunu sormadan röportajı bitirmek olmaz. Benim gibi çok sayıda izleyiciniz de merak ediyor. Bundan sonra yeni dizi veya film projeleriniz olacak mı?

- Harika bir şey üstünde çalışıyorum. Herkese büyük sürpriz olacak. Ümit ediyorum ki yine çok ses getirecek, yine çok beğenilecek bir proje olacaktır.
 

Gerekli24

Favori Üye
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
11,880
Reaksiyon puanı
10,393
Puanı
710
Yaş
21
Konum
Bursa
Özel hayatları beni ilgilendirmez ancak dizi yarım kaldı. En azından bir finali olmalı. Bir veda sezonu veya en kötü film yapılsa iyi olur. Araları bozulunca vadide bozuldu. Kendileri de bozuldu.
 

Polat Şaşmaz

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,271
Reaksiyon puanı
33,495
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
Cahit ne zaman diziye karıştı dizi mahvoldu.
Aynen bu aileyi ayıran Kayıoğlu ailesi oldu bi kısmı Racinin tarafındaydı diğeri Necati abinin. Olma olasılığı yüksek.

Eğer böyle birşey varsa biri Racinin ekmeğini yedi diğeri Vadiyi rezil edip Vadiyi bitirtti.