FK1 Princess Mononoke (1997) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0119698.jpg


Prenses Mononoke - Mononoke-hime (1997)

Türü: Animasyon, Macera, Fantastik
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senaryo: Hayao Miyazaki

Seslendirmenler:
Billy Crudup
Billy Bob Thornton
Minnie Driver
John DiMaggio
Claire Danes

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir.Bu lanetten kurtulmak için bir yol aramak üzere köyden ayrılan Ashitaka, kendisine yardım edebileceğini umduğu Ormanın Ruhu'nu aramaya başlar. Ancak Ormanın Ruhu'nu arayan başkaları da vardır: Lady Eboshi ve Irontown sakinleri. Lady Eboshi ve Prenses Mononoke arasındaki savaşta kazanan olmadığını ve hem insanların hem de doğanın zarar gördüğünü fark eden Ashitaka, onları durdurmaya çalışacaktır.


Filmin Fragmanı

 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
İzlediğim ilk anime filmi oldu. Bu filmle başlamak doğru tercihmiş.

Bir kere film çok iyi bir başlangıç yapıyor. Başından dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Senaryo gayet güzeldi. Mitolojik ögeler hoşuma gitti. Verdiği mesaj, göndermeler de güzeldi.

Ayrıca
orman ruhunun kafasının, orman ruhunu çağırması yüzüğü hatırlatmadı değil. Zaten konu, ambiyans olarak da Lotr'a benzerlik vardı.

Görsellik olarak çok farklı bir şey yoktu. Ama
orman ruhunun geceleri yürüme sahnesi güzeldi.
Bir de Japonlar çekik gözlü değil mi? Neden karakterleri de çekik gözlü değil?

Müzikler filme oldukça yakışmıştı.

Sıkılmayacağınızı düşündüğüm, eğlenceli ve ilginç olarak nitelendirebileceğim bir filmdi. Animelerin devamı geleceği kesinleşti bu filmle.

8,5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Hayao Miyazaki ile Spirited Away filmiyle tanışmıştım ve hayal dünyasına hayran kalmıştım. Filmi o kadar çok beğenmiştim ki direkt hayran olduğum yönetmenler arasına girmişti Miyazaki. Fakat bir türlü başka bir filmini izlemek nasip olmamıştı. Bu film de izlemeyi en çok istediğim filmlerindendi ve etkinlikte en çok seveceğimi tahmin ettiğim filmlerdendi ama ne yazık ki beklediğim kadar beğenemedim filmi.

Üstad yine müthiş bir hayal gücüyle harika bir dünya inşa etmiş fakat ne yazık ki pek akıcı olmayan, ağır bir iş çıkmış ortaya.

Spirited Away'da filme daha ilk dakikalardan kolayca bağlanmıştım. Bu filme ise bağlanmak hiç kolay olmadı Olayları, karakterleri oturtana kadar epey zaman geçti. Gelişme kısmı gerçekten başarılıydı ve o kısımda kendine bağlamayı başardı fakat sonlara doğru film uzadıkça kopukluklar ortaya çıkmaya başladı ve sıkıcı hale geldi.

Saydığım olumsuzluklara rağmen geriye baktığımda pek çok akılda kalıcı sahne ve olay görüyorum. İzlerken sıkılabilirsiniz yer yer ama izledikten sonra pişman olacağınızı hiç sanmam. Miyazaki'den animeler izlemeye devam. Daha da izlemediğim çok filmi olup, farklı hayal dünyalarına yolculuk etme şansım olduğu için şanslıyım. :):)

7/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Beğenmemene şaşırdım. :( @OzaN

Son zamanlarda ne çok farklı puanlar veriyoruz. :(