2021 Passing - Film Yorumları

Ben şu ana kadar 2 puan vermedim yalnız, örnek bile olsa örnek havada kaldı.
Sen bilirsin de, filmlerin ortalamalarını aşırı düşürüyorsun. Hani bu kadar düşükse filmler, sebebi sen olacaksın muhtemelen.

Başlarsın da, @Yiğitt ile birlikte artık.
Gerçi @Yiğitt yaz aylarında başlar muhtemelen.

Reactions: Yiğitt and serhatt
E sende ver sahtekarlık yapma ortalama yüksek olsun diye.
Hem bana ne onlarda adam akıllı filmler yapsın ve alsınlar yüksek puanı.

Yazın daha iyi gider gibi, bende o zaman izlerim @Yiğitt ile.

Reactions: Araf and Yiğitt

Hayırlısı bakalım.

Reactions: serhatt and Araf

@serhatt düşük puan verdi diye mi düşük puan vereyim?

Yazın nasıl iyi gider, tam kışlık dizi. Kışın hem mod da düşük, yazın mod yükseliyor biraz. O modu da söndürüyor bu dizi.
@Yiğitt bir tur daha Medcezir atar yazın başlayasıya kadar.

Reactions: serhatt and Yiğitt
Ben öyle bir şey mi dedim be lafı tersinden anlama.

Aaaa öyle mod düşüren bir diziyse ne yaz ne kış izlerim.

Reactions: Araf
Tam yorum: https://izleryazar.com/passing-2021/

İlginç bir konusu var filmin. Amerika'da siyahlarla beyazlar arasında ayrımcılığın had safhada olduğu yıllarda dış görünüş olarak ortada olan iki karakterimiz var. Bunlardan biri siyahi tarafı kabullenip aktivist olmayı tercih ediyor, diğeri ise kendini tamamen beyaz olarak gösterip eşinden bile saklı ama rahat bir hayat yaşıyor. Sonra yıllar sonra birbiriyle karşılan bu iki arkadaş kendi hayatlarını sorguluyorlar...

Konu çok şahane olsa da işlenişi epey zayıf olmuş. Siyah beyaz oluşu da filmin gücünü zayıflatmış. Ruth Negga epey iyi oynamış, Oscar adaylığı alması olası. Müzikler de başarılıydı.

5/10

Reactions: mesmeso and serhatt
2021 yılında oyunculuğuyla tanıdığımız Maggie Gyllenhaal, The Lost Daughter ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atmıştı. Aynı yıl içerisinde oyunculuğuyla tanıdığımız Rebecca Hall da, Passing ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atıyor. İki filmin ortak noktaları: Kitap uyarlama olması, dağıtımcısının Netflix olması, kadını odak noktasına olması ve kadın psikolojisini anlatması.

Filmde "siyah beyaz" anlatılıyor. 1920'lerin sonlarında Harlem bölgesinde geçen hikayede Irene ile Brian siyah tarafta; Clare ile John beyaz tarafta. Clare, eski arkadaşı Irene ile tanışır ve hayatına dahil olmaya başlar. Dahil olmaya başladıkça işin içine Brian da dahil olmaya başlar, hatta John da.

Daha çok filmde ırkçılık meselesinin yanı sıra, Irene'nin psikolojisi üzerinde duruluyor. Aslında filmin odak noktası kadın psikolojisi. Aynı zamanda Clare ve Irene'nin ten zıtlığı dışında, karakter zıtlığı üzerinde de duruluyor; birisi uzak durmak isteyen ama kırmak istemeyen, birisi de inatla yaklaşmak isteyen. Renksiz ve dar ekranıyla, 2021 yılından çok uzak bir görüntü çiziyor, konseptin başarılı olduğunu söyleyebilirim ama birçok anlamda da havada kalıyor.

Her ne kadar doğrudan ırkçılık anlamında mesaj verilmeye çalışılmasa da, iki karakterin de derinliği yoktu, film boşluk doluydu. Hele bir sonu var ki, bence iyi bir son da değidli. Ortalama bir film havasında boşluklu giden film, son sahnelerdeki ilginç bitirişiyle bence ortalamanın altına düştü.

5/10

Reactions: mesmeso and bazinga
Filmi sevmemem için tüm elementler bir araya gelmiş gibi. Siyah beyaz olmasıyla zaten baştan beni kaybetmişti. Üstüne bir şeyde anlatmayınca tamamen benim için zaman kaybı olan bir film oldu. Siyah beyaz çekişmelerini işlemişler ama pek ilgimi çekmedi. Temposu da oldukça ağırdı.

3/10

Reactions: Araf