Parfüm Dünyası

Parfüm Kullanıyor Musunuz?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,923
Puanı
1,060

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,152
Reaksiyon puanı
16,027
Puanı
1,060
rica ederim.

tesekkurler.simdi gordum.
alinti icerisinde *sayfa_linki es gecmisim/fark edememisim.

< ''classic burbery'' kokusunu bende kullanmistim. kult bir kokudur. centilmen bir havasi var. ingiliz centilmen diyebilirim koku havzasina.
< bununla beraber, tiffany'nin classic kokusu ve hugo boss classic kokusu da kaliteli bir aura yayar bulut bazinda yakin cevresine. tarzlari duruslari olan kokular.



merhum paco rabanne (bu hafta aramizdan ayrildi malesef) nin -kult kokulari- agirlikli olarak classic paco kolonya'msi kokusunun disinda -ozellikle hit alan kokulari sekerimsi tatlimsi kokulari oldu. 1 million serileri disinda, paco rabanne ''black xs'' muthis bir kokudur. kanimca 1million' dan 2 tik daha albesini olan bir koku aurasi oldugunu dusunuyorum. yillar oncesinden kullanirim. erkek kokusu olmasina ragmen, kullanan kadin kullanicilari da bayagi var gibi. ayrica koku aurasi dolayli iltifat bazli bayagi hit aldigi da bilinen bir durum gecmisten bugune. ozellikle sonbahar ve kis aylari cok uygun olan bu koku gece cikmalari clubbing vs icin de cok uygun.
zamanla black xs'in de serileri cikti, xs vsvs diye. bu saydiklarim kanimca hepsi iyi kokulardir.kaliteli kokulardir. bunda markanin sahibinin vizyonunun etkisi de buyuk etkendi. merhum , modaya cigir acan demirbaslardandi. futuristic bir bakisi vardi. parfume ilgisi ve ciddi bakisi dolayli marka bugune kadar koku sunmaya devam etti. legacy dolayli merhum dan sonra da bu seruven devam edecek gibi. velhasil, paco rabanne hem parfum hem genel moda baglaminda cok saygin bir nokta da markadir, bazi donemler duraksama yasamis olsalar da, son donemlerde tekrardan eski sasali donemlerini yakalamislardir.

reputasyon dolayli muadilleri ise benim gozumde; balanciaga, givenchy, yves saint laurent, eskinin pier cardin'i... hem giyim hem koku dolayli.

son olarak, genel markalar ozelinde, sekerimsi vurgusun dan dolayi,
''rochas man'' kokusunu ozellikle tavsiye ederim. yanik pamuk sekeri ve kahve aromasinin mukemmel birlikteligi ile ortaya immortal bir kult koku cikmis. yillardir kullanirim. kadin erkek genc yasli , bir cok kez kokuyu soranlar olurdu surekli kullandigim donemler.

zamanla baska parfumleri de alinca, degisimli kullanir oldu. eski den nokta atisi tek koku dan ilerlerdim. mevsimine ve gunluk nerede bulunacagima gore.gibi gibi.


valentino nun kokularini bulabilirseniz, ozelliklee tavsiye ederim. cok kaliteli parfum uretiyorlar. kanimca sunulan fiyatindan fazla bir kalitesi mevcut.
uomo, intense,roma. marka ozelinde onerebilecegim cok klas kokulari.

simdilik bu kadar . . .

iyi kokular herkese.
------


dogal ve veya organik bazli kokular (antiparfum) kokulari onerebilirim.
fransizlar ve ingilizler bu baglamda cok iyiler. fakat fiyat olarak kimyasal kullanilmadigindan biraz tuzlu olabiliyorlar.

diger alternatif ; custom made. kisiye ozel koku tasarimi.
bu da tuzlu olabilitesi yuksek.

yerli kaliteli bir marka vardi, kolonyalari meshur. onlarin dogal urunleri var ise, deneyebilirsin.
Teşekkür ederim önerilerin için. :D
 
  • Beğendim
Reactions: Dante

Felon

Favori Üye
Katılım
22 Haziran 2012
Mesajlar
10,130
Reaksiyon puanı
3,122
Puanı
560
orjinal parfümleri şu şartlarda kullanmak delilik o yüzden doldurma parfüm kullanıyorum
 
  • Okudum
Reactions: Dante

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,222
Reaksiyon puanı
29,153
Puanı
1,061
Eskiden Ykm de çalışıyordum...eski kız arkadaşımda kozmetik reyonundaydı 🤭🤭🤭
Birde o zamanlar hayat daha ucuzdu.. Orjinal parfüme gücümüz yetiyordu.. Çoğunun orijinali kullandım.. Ama günümüz de doldurmalar bile 130 150 tl arasında... Orjinallerine el değmiyor..

Artık @kerem @Yakamoz-Asi @Dosi @BARON
gibi değerli yurtdışı kökenli üyelerimizden hediye olarak bekleyeceğiz 🤭🤭🤭🤭

Sen geç parfümü bu mesajda bir olay var. :A demek ykm de çalışıp orada kız arkadaşın vardı :A
------


Bundan sonra o da yok :A
 

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,339
Reaksiyon puanı
31,270
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Sen geç parfümü bu mesajda bir olay var. :A demek ykm de çalışıp orada kız arkadaşın vardı :A
------



Bundan sonra o da yok :A
Gitmiş konunun dedikodu kısmını yakalamış...buda çok fenaa heee... yaşlandıkça gözü magazin görür oldu :F :F :F :F. @12.Adam