2021 Parallel Mothers / Paralel Anneler - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



madres_paralelas.jpg



Parallel Mothers


Tür:
Dram
Süre: 123 dakika

Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senaryo: Pedro Almodóvar

Oyuncular:
Penélope Cruz
Rossy de Palma
Aitana Sánchez-Gijón

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 7.0/10
Rotten Tomatoes: 97%
Metacritic: 87/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,917
Reaksiyon puanı
62,496
Puanı
1,060
Hastanede bebekleri karışan iki annenin hikayesi konu alınıyor.

Hiç dramatize etmeden çok saf ve başarılı bir senaryoya imza atmışlar. Hem duygusaldı hem değildi, her şey dozundaydı. Sanki yüzeyselmiş, detaya girilmiyormuş gibi görünse de aslında sündürmeden gayet net bir şekilde anlatılmak istenilen anlatılmış. Ben senaryoyu da işleyişi de çok beğendim.

Dizinin diğer bir değindiği konu da Janis karakterinin geçmişine sahip çıkmaya çalışması. Zaten bu sayede gelişiyor olaylar ve hamile kalıyor. O son sahne neydi öyle. Küçük kızın gözünden tüm yanındakileri mezarda yatarken gördük ve film bitti, çok ince bir detay yakalanıp seyirciye yansıtılmış, çok başarılı buldum.

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: Parallel Mothers

Almodovar, klişelik abidesi bir konudan ilgi çekici bir senaryo yakalamayı başarmış. Onun filmdeki etkisi çok net hissediliyor.

İlk kez (en azından benim hatırladığım ve izlediğim kadarıyla) politik meselelere de değinmeye çalışan bir Almodovar görüyoruz bu filmde. Fakat hikayenin o kısmı pek işlenememiş. O konuyu çok daha iyi işleyen filmler gördük. Yine benzer şekilde eşcinsellik konusu da bu filmde pek de iyi işlemeyen bir yan hikayeydi.

6.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock and Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Parallel Mothers, İspanyol sinemasının usta yönetmeni Pedro Almodovar'ın yazıp yönettiği son filmi. Usta yönetmen, kaza sonucu hamile kalan Janis ile Ana'nın yaşadıklarını anlatıyor. Doğum esnasında tanışıyorlar, birbirleriyle iletişim kuruyorlar ve iki karakterin hayatı üzerinden dönmeye başlıyor sahneler.

Daha çok Janis odaklı bir film. Janis'in, Antropolog Arturo ile tanışmasıyla başlıyor ve buradan başka bir konu çıkıyor, o bölgedeki kimliği belirsiz mezarlıklar ve yönetmen aslında İspanya'daki kanayan yaraya parmak basmak istemiş. Janis odaklı filmde konu biraz dağınık bir şekilde ilerliyor, Ana'nın geçmişe dayalı sahneleri daha çok anlatım üzerin ve aslında böyle kalması daha iyi. Aslında klişe bir konusu var ama içindeki dram iyi. Kimliği belirsiz mezar meselesi de belgesel havalarında. Annelik meselesi üzerine de düşündüren sahneleri var.

Janis ile Ana arasındaki bebek karışma meselesi biraz klişe. Hatta bu konuyu birçok kez görmüşüzdür. Hatta Japon sinemasında "Like Father Like Son" filminde de bu konu vardı ama içindeki hikayesi etkileyiciydi. Araya eşcinsel ögeler sıkıştırılmış ama bu da filmin bütününe yayılmamış, filmin Janis ile Ana yönünden bir parçası haline gelmiş. Ana'nın geçmişe dönük sahnelerinin anlatımı da çok derin değil ama bir yandan da etkileyiciydi. Janis ile Ana karakteri daha derinlemesine işlenmiş olsa çok daha iyi bir film olabilirdi. Yine de izlenebilir düzeyde bir film.

6/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Birçok şey anlatmaya çalışan ama hiçbirini tam olarak anlatamayan bir film olmuş, bu kadar şeyi bir arada işlemeye ve anlatmaya çalışmak yerine daha az konuya odaklansa çok daha iyi bir şey ortaya çıkarmış. Almadovar'ın senaryoyu yazarken kafası biraz karışıktı herhalde. :A

Yine de başarılı yönetmenliğin etkisiyle ortaya eli yüzü düzgün, izlenebilir ve bir şekilde ilgili üzerinde tutmayı başarabilen bir film ortaya çıkmış. Almadovar'ın mahareti de bu noktada ortaya çıkmış zaten.

Puan: 7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Değişik bir işleyişi olan keyif alarak izlediğim kaliteli bir filmdi. Almodovar çok fazla şey anlatmış, çok fazla konuya değinmiş. Bunu biraz da farklı bir kurgu ile ele alınca izlemesi keyifli bir film ortaya çıktı. Müzikleri, atmosferi, sanki gerilim filmi gibi bir hava vermesi ama sonra olayların daha farklı yerlere gitmesi filmin izleyişini keyifli kıldı diyebilirim. Ama sert bir draması vardı bunu net söylemek lazım.

Tarihsel ve politik konuları İspanya'nın geçmişindeki spesifik olaylara selam gönderip bir saygı duruşunda bulunması büyük ihtimal onlar açısından da değerli bir şeydir. Olayı arkeoloji açısından işleyip, içindeki trajik bir hikayeyi ilgi çekici de bir ilişki dramasıyla perçinleyip, böylesine sert biçimde ele alıp kaliteli bir film yapmış abim... Bu bana göre net bir şekilde üst düzey bir yönetmenlik başarısıdır...

Penelope Cruz filmde baştan sona şov yapıyor resmen... Büyük oynamış ve neden adaylık aldığını göstermiş... Belki de kazanabilirdi bile ama yarışta geride kalmış olabilir tabi... Özellikle filmin finaline doğru bir nevi olayın çözüldüğü kısımda inanılmaz oynamış... Pek oyunculuk tecrübesi olmayan Ana karakterini oynayan Milena Smit de epey iyi eşlik etmiş Cruz'a..

Eli yüzü düzgün, farklı ve orjinal bir işleyişe sahip üst düzey bir Avrupa sineması diyebiliriz Parallel Mothers'a...

7.5/10
 

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Yılın en sevdiğim filmlerinden biriyle. Konu çok çekici gelmediğinden çok bir beklentiye girmeden açmıştım filmi fakat son derece sürükleyici bir filmle karşılaştım. Konu çok iyi işlenmiş bence. İzlerken zaman zaman empati yaparken buldum kendimi. Filme dair sevmediğim tek şey, ana konunun içine tarihi bir olayı dahil etme çabası oldu. Filmin geneliyle çok alakasız olmuş o kısımlar, üstelik final de o konu üzerine bitti.

Penelope Cruz'u da çok beğendim ayrıca. Ana hikayenin dışına çıkmasalardı gönül rahatlığıyla 8.5 puanı verirdim ama o kısımlar filmi 1 tık düşürmüş maalesef...

8/10