Paralel Evrenler

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Kararlarımız sonucunda oluşan başka evrenler. Çok ilginç bir teori. Bazen oldukça mantıklı geliyor.

Filmlerde farklı versiyonlarının işlenmesini sevdiğim evrenlerdir.

The Butterfly Effect, Source Code, Back to the Future gibi pek çok filmde bu konuya değinilmiştir.

Türkiye'de ise şüphesiz akla ilk gelen G.O.R.A. ve A.R.O.G. ile Cem Yılmaz'dır.

Son düzenleme:
Back to the Future filmiyle ilgimi çekmiş bir teori...

Paralel evren diyince artık akla sadece "FRINGE" gelir
Muhteşem dizidir ve bi Walter Bishop efsanesidir.

Belki de yazıyordur ama anlam verememişizdir. Ya da insanoğlunun bilmemesi gerekiyordur.
Ben pek ihtimal veremiyorum böyle birşeye güzel bir senaryo ama gerçeklik ihtimali yok.

Paralel evrende her şey farklıysa tövbe haşa örnek veriyorum oradaki peygamberler de mi farklı dinde mi farklı?

Ben pek ihtimal veremiyorum böyle birşeye güzel bir senaryo ama gerçeklik ihtimali yok.

Paralel evrende her şey farklıysa tövbe haşa örnek veriyorum oradaki peygamberler de mi farklı dinde mi farklı?

Allah'ın seçtiği peygamberler bütün evrenlerde aynıdır bence. Bu daha çok insanlara yönelik bir şey. Sonuçta teori, gerçek olsa bile biz bilmiyoruz ve bilemeyiz de.

. @berkann kısa bir araştırma yaptığımızda bu teoremin ateistler tarafından uydurulduğunu görebilriiz.

. @berkann kısa bir araştırma yaptığımızda bu teoremin ateistler tarafından uydurulduğunu görebilriiz.
İyi de bu teoride Allah'ın varlığını inkar edecek ne var ki? Birisi ateist diye söylediği her şeyi "Sen ateistsin, dediğin her şey yanlıştır." diye reddetmem.

İyi de bu teoride Allah'ın varlığını inkar edecek ne var ki? Birisi ateist diye söylediği her şeyi "Sen ateistsin, dediğin her şey yanlıştır." diye reddetmem.
Öyle birşey yok tabii ki ama araştırma yaptım zamanında bu konuda ve çoğu kişi bu paralel evren doğrudur kesinlikle vardır diyen ateist kısım Tanrı'nın olmadığını Tanrı olmadan da herşey yolunda gidebilir tezini öne sürüyorlar.

Ben kesinlikle vardır demiyorum ama teorinin gerçekliğini yok etmek için mantıklı bir sebep gerekli. İyi de bir insanın her dediği doğrudur ya da yanlıştır diye bir şey yok ki.

Ben kesinlikle vardır demiyorum ama teorinin gerçekliğini yok etmek için mantıklı bir sebep gerekli. İyi de bir insanın her dediği doğrudur ya da yanlıştır diye bir şey yok ki.
Mantıklı sebebim Tanrı tanımaz kısmın böyle şeyler uydurarak insanların kafasını karıştırmak.

Yanlış anlaşılmasın ateist düşmanı falan değilim herkesin günahı boynuna ateist arkadaşım bile var.

konu açılmış zaten. up'latayım bari
@mrt-06 bekliyoruz yorumlarını

Dershanede fizik hocamız bu kadar büyük evrende yanlız olmamız çok mantıksız demişti.

Zaten en yakın yere dahi gitmemiz seneler(?) ile tarif ediliyor. Ozaman kadar çok var. Teleport kısmı olayın mantıksızlığı en azından benim zihniyetim için, daha gençiz tabi. 😎

bilirse walter bishop amca bilir paralel evrene gitmeyi bırak cep evren yaratmış adam neticede

en yakın yerden kastın neresi