Pınar Deniz"Aşk 101" hakkında konuştu!
Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği dizinin başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Kubilay Aka, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Yazıcı, Selahattin Paşalı, Bade İşçil ve Tuba Ünsal gibi isimlerin yer aldığı dizide Burcu Öğretmen karakterine hayat veren Pınar Deniz, Sözcü gazetesinden Sercan Meriç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Eğlenceli sohbetin ardından kalan Pınar Deniz'in bazı açıklamaları şöyle:
Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği dizinin başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Kubilay Aka, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Yazıcı, Selahattin Paşalı, Bade İşçil ve Tuba Ünsal gibi isimlerin yer aldığı dizide Burcu Öğretmen karakterine hayat veren Pınar Deniz, Sözcü gazetesinden Sercan Meriç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Eğlenceli sohbetin ardından kalan Pınar Deniz'in bazı açıklamaları şöyle:
Neflix’in ilk Türk gençlik dizisi Aşk 101’de Burcu Hoca karakterini canlandırıyorsunuz. Kariyerinizde nasıl bir önemi var bu dizinin?
Pınar Deniz:
Dijital ortamda ilk işim. Netflix gibi global bir platformda olduğu için de çok şanslıyım. Öğrencilik hayatım çok uzak bir tarih değilken öğretmeni oynamak farklı bir deneyimdi. Ben lisedeyken Burcu gibi genç, arkadaş gibi olduğum öğretmenlerim vardı. Yer değiştirip onların penceresinden bakmak bana farklı duygular hissettirdi. Bir de beraber oynadığım arkadaşlarımın enerjisi gerçekten çok iyi ve diziye yansıdığını düşünüyorum. Aradan zaman geçse bile kendimi iyi hissetmek için dönüp açıp izleyebileceğim, umutlu bir işim oldu.
Burcu Hoca vicdanlı, merhametli, yanlış da yapsalar gençlerin yanında olmaya çalışan bir karakter. Sizin için Burcu Hoca ile benzerlik var mı?
Pınar Deniz:Saydığınız karakteristik özellikler bazında örtüşüyor ama bütününe baktığımızda çok benzediğimizi düşünmüyorum. Benim de hayatta en önem verdiğim şey vicdan. Burcu'nun durumunda olsam ben de aynı kararları verebilirim ama onun kadar çekimser olmayabilirdim. Tavrımı daha farklı ve net gösterirdim. Burcu kendi bile bilmediği bir yerden savunuyor çocukları. Hayatta daha fazla korkuları olan daha sıradan yaşamayı tercih eden bir karakter. Kemal ile karşılaştığında asıl içinde var olan Burcu'yla tanışıyor. Korkularıyla yüzleşmek zorunda kalıyor yani.
Burcu Hoca’nın dikkat çeken yönlerinden birisi de aksi koç Kemal ile yakınlaşması… İki karakter arasındaki enerji nasıl seyredecek, ipucu verebilir misiniz?
Pınar Deniz:Hayatı bildiğini düşünüyor Burcu. Kendi doğruları ve hataları olan bir karakter. Karakterin kurduğu bir cümle var ‘Bildiğimi sandığım her şey yanlışmış diyorsun'. Aşk ile tanışınca tam olarak bunu hissediyor. Kemal ile karşılaştığında bildiğini sandığı her şeyin yanlış olduğunu fark ediyor. Kaçmaya çalıştıkça bocalayan ve gittikçe birbirine daha çok kapılan bir ilişki izleyeceğiz.
Türk dizi tarihinde birçok sevilen gençlik dizisi var. Koçum Benim, Lise Defteri, Hayat Bilgisi, Kampüsistan, 7 Numara ve Çılgın Bediş gibi… Aşk 101, bu listede nasıl bir yer edinir sizce?
Pınar Deniz: İzleyicinin ayni samimiyeti hissedeceğini düşünsem de bizim işimizin bu örneklerden daha farklı olduğuna inanıyorum. Bir kere öncelikle bizim dizinin başrolünde aşk var. Aşkın dönüştürdüğü karakterleri izliyor olacağız. Özellikle gençlerin hayatla ilgili mücadeleleri, eğer inanmıyorsak sistemin dayattığı normlara ne kadar boyun eğmemiz gerektiği ve arka fonunda özlediğimiz dönemin akması, herkesin kendi dünyasından bir şeyler bulacağını düşünüyorum.