Starz Outlander 1. Sezon Yorumları

Hiç sorma ya yastayım. 7.8 bile bu diziye çokken...
beklemediğin olay gerçekleşiyor ama bence aldığı puanları hak ediyor
ilk başlarda bende çok ümitli değildim sonra claire e bir ısındık bir ısındık sorma
biz ısındıkça claire in performansıda arttı dizinin puanıda ..
bu dizideki yükselişide çözmek zor, downton abbey dizisindeki yüksek puanı ve izlenme oranlarındaki yüksekliğide anlamak bayağı güç
iki dizininde popüler oluşunu uzaktan bakınca çözmek zor yaklaştıkça anlıyorsun hararet yapıyor
ikisinide severek izliyorum ..
bence yol yakınken izlemeye başla ? ikinci sezonda imdb puanı 10 a çıkarsa, ben nasıl kaçırdım diziyi diye dizini döversin
?

Tekrar deneyeceğim, belki gerçekten geç açılanlardandır.

Tekrar deneyeceğim, belki gerçekten geç açılanlardandır.
açılma konusunda hala tatmin edici değil
bekliyoruz istediğimiz duruma gelmedi daha
zaten o konudada tam istediğimiz kıvama gelirse 10 üstü 12 puan garanti alır

S01B07 izledim

Bu bölümde iyiydi yine su gibi aktı gitti ama dikkat +18 sahnelerle doluydu

Claire ile Jamie'nin düğün gecesinden başldılar
Düğünün başlangıcını göstermeden gerdek olacaği sahneleri gösterdiler

Düğün hazırlıklarını, birbirini tanımayan çiftin birbirini tanısın diye flashback olarak göstermeleri seyir acısından oldukça eğlenceliydi
Jamie bulmuş Claire gibi girdiği odayı asaletle donatan kadını kaçirmak istemediğinden, düğünü şartlı şurtlu 4/4lük yaptırmiş

Bu arada Claire'in gerdekten kaçaçağini hiç düşünmemiştim zaten cinselliğe aç kadın
Anlamadiğim olay Jamie'ye tecrubesiz bakir muamelesi yaptılar
Claire sargı bezini değiştirirken kızı öpmeye yeltenen o, bilmem zart zurt kutlamalarında Claire nispet olsun diye karı kız kaldıran o değilmiydi?

Sex'i sadece atlar gibi arkadan yapma düşüncesi güldürdü
Eskiler cinselliği nasıl keşfetmiş
şimdini çocukları internet sayesinde aramasa bile "buna benzer videolar" sayesinde yolunu kaybediyor

Dougle reyiz Claire'e resmen abayı yakmiş

Edit: aklıma gelmişken;

Claire'in gelinliği oldukça iyiymiş

8.5/10

1x7. bölüm

sonunda clairein her bir yeteneğini görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum sadece bir yeri göremedim çok dikkatli baktığım halde göremedim
sanırım onuda göztermezler o kadar açılacaklarını sanmam claire bir harikaydı konu olarak
bir gerdek gecesini anlattılar boydan boya bu gecede en az 4 kez çiftleşme durumu yaşandı
arka plan ön plan derken claire i tüm dikkatimle izliyordumki arada james in totoyuda kazayla görmüş olduk

gecenin sonuna doğru aşağı inen claire i dougal ın rahatsız etmesi hoş olmadı insan yeğeninin karısına kötü gözle bakarmı
ama sözkonusu claire olunca gelenek görenek vız geliyor? dedim bunca güreşten sonra claire bir macera daha yaşamaya izin verirmi acaba şüpheye düştüm ama kadın dougal ı tersledi artık yorulmuştu epeycene
sanırım başka bir gün dougal şansını tekrar dener ..
bahsettiğin o at pozisyonun da sevişme kısmı komikti @Forumdash
demekki jamie kestanesi daha önce devamlı at pozisynunda iş görüyormuş
o yüzden bakir diyorlarmış oğlancığa

kısaca claire i hep böyle görmek isteriz harikaydı herşeyiyle

Bu 8.bölümüyle ara veriyor ilk sezona
@BesaleT

TWD gibi yayın akışına sahip senede 2 kere izleyeceğiz 4-5 ay arayla

1x8. bölüm

Yarı sezon finali harikaydı muhteşemdi, claire i doyasıya izlemekten sarhoş oldum

bu bölümde hem 1950 lerdeki frank randall dönemini hemde geçmişle alakalı sahneleri izledik , frank randall claire i aramaktan bir hal olmuş, tabi öyle değerli bir şeyi kaybetsem ben kafamı duvarlara vura vura intihar ederim
frank çok soğukkanlı bana kıyasla
birde kadını bulana 1500 paund veriyor ödül olarak ona değil bin beşyüz bir milyon beş yüz milyor! paund ödül dökse yinede azdır

claire cephesinde ise neler oldu neler, tam jamie ile ormanlık arazide çayır çimen sefası yapıyorlardı iş üstündeyken ingiliz kertenkeleleri bütün keyiflerinin içine etti , ama claire e daha önceden verdikleri ufak bıçakla kız namusunu korumayı başardı
aferin claire e her önüne gelene he demiyor
ordan kurtuldu dedik gitti beklemesi gereken yerde, craigh na dun kayalıklarına rastladı diğer taraftan frank da aynı mekanda karşılıklı bağrışıyorlardıki hatta birbirlerinin sesini dahi duydular ama şansızlık? tam kayayı elleyecekti kadın, yine ingiliz dallamalar kadını kolundan tutup black jack in sandalyesine oturttular ama iyiki oturttular son sahnelerde claire i her türlü ayrıntısıyla görmek bizi mutlu etti

jamie acaba kurtaracakmı ? claire taşlardan bu zamana geçecekmi ? frank aynı taşlara dokunup kimbilir hangi zamana gidecek hepsi 4 nisanı bekliyor,
uzun süre ara veriyorlar o zamana kim öle kim kala
?
hugh moran adlı dilsiz adamı meğer türkler o hale getirmiş müslümanlığa geçirmek için bayağı bir işlem yapmışlar vatandaşın üstünde, onlardaki bize bakış açısı bayağı ilginçmiş

@Forumdash

Ula @destere sakin kafa izlicem dedin ben de sandım senden önce izlerim
Spoiye basmamk için zor duruyorum.

S01B08 izledim ( yarı sezon finali)

Çok heycanlı yerde bitti
Bölümde güzeldi özellikle;
1945'i tekrardan gösterip Frank'in ne hallerde oldugu kısımlar iyiydi. Frank'in kadına inanıp taşlara gitmesi ama taşa dokunmaması ilgimi çekti.O sinirli haliyle neden refleks olarak da olsa dokunmadı?

Neyse o sahnenin en güzel yanı Claire'in o taşa doğru koşarak gelmesi Frank'in sesini duyması filan heycanı hat safhaya cıkardı

Claire ilk cinayetini @destere 'nin demesi gibi namusu için işledi
Helal
Son sahnelerde Randal pisliği cıktı yine ortaya yine
Frank gelse Randall'ı görse nolurdu acaba? Jamie'de bi kızı koruyamadı
Kızı tek mutlu ettiği an şey anlari
Kız evlendiğinden beridir kıza sarkmayan kalmadı
Jamie'nin amcasından tut, en son Randall'a kadar herkes elledi kızı nerdeyse

Şu dilsiz olayı güzeldi bence
Güzeldi derken Starz yine Türkleri işin içine soktu
Spartacus'te varmıydı türkler hatırlayamadım ama Da Vinci'den beridir iyice Türkleri dizilerine konu ediyor.X Starz keşke burda bi kanal açsa zirve onundur

8.5/10

claire i bir ellemeyen ben kaldım
ama harika kadın ya? yani ellenmeyecek gibide değil

zaten japon balığı kılıklı jamie, kadını korumayı geçtik kendisini koruyamıyor

claire i bir ellemeyen ben kaldım
ama harika kadın ya? yani ellenmeyecek gibide değil

zaten japon balığı kılıklı jamie, kadını korumayı geçtik kendisini koruyamıyor
Senin de bi gün Claire'in olur
Kadını ilk bölümde beğenmemiştim ama sonraki bölümlerde çok klas bi kadın olduguna karar verdim

1.sezon finali;

İlk başlar dizinin ortaydı ama sonra 4-5 bölümle fena toparladılar ve muhteşem bi sezon finaliyle de bitirdiler.

8.5/10

1.sezon finali;

İlk başlar dizinin ortaydı ama sonra 4-5 bölümle fena toparladılar ve muhteşem bi sezon finaliyle de bitirdiler.

8.5/10
finalin ayrıntısına girmemişsin

o bölüm sonuna doğru randall ın claire i masada ağırladığı sahneyi bahsetmeden geçmek olmaz