Organ Bağışı

Organ Bağışı ?

• Hayır,kesin olarak düşünmüyorum.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
33,330
Puanı
1,060

organ-bagisi-nedir-nasil-gerceklestirilir.jpg

18 Yaşından büyük,akli dengesi yerinde her bireyin gönüllük esasına bağlı başvuru yapabileceği bir sistem.

Vefat sonrası aile kararı ilede alınabilecek bir durumdur.

2020 itibariyle yaklaşık olarak 27 bin hasta organ bağışı için sıra beklemeye devam etmektedir. Bu sayının büyük bir çoğunluğunu böbrek nakli bekleyen hastalar oluşturmaktadır.

Hayattayken yada vefat sonrası bir başkasının hayatına dokunmak,dokunduğunuz kişi ile birlikte can bulmak tamamen bireylerin elindedir.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Vücudundaki organların çıkarılması fikri ürkütücü, ama bir çocuğa, bir gence, bir yetişkine umut olma duygusuda çok güzel açıkçası düşünülmesi ve fazlası ile araştırılması gereken bir durum benim için :bilmem:

Harika konu tercihin için teşekkürler emeğine, fikrine sağlık @The_Erinch :ok:

Kesinlikle karşı değilim özellikle 23 yıl falan oldu abim lösemi olunca biz çok aramadık ilk kardeşlere bakıldığı için kızkardeşimin ki tutmuş o vermişti iliğini vermişti ondan beridir organ bağışının olması gerektiğine inananlardanım

Al @The_Erinch kendin konunu uplatabilirdin. Bunun için bize laf atmana gerek yok. Birebir aynı anketten iki tane açılmasını kabul edemezdik.

Daha önce defalarca anketlerinize süre sınırı koymayın. İlerde üye olacak kişilerde katılım sağlasın demiştim ama sen genelde kendi bildiğini okuyup önerilere pek açık olmadığın için şimdi kapanmış diye büyük olasılıkla yeni açmaya çalıştın. Anketin süresini kaldırdım. Oylama açık

Bu konu ülkeden ülkeye farklilik gösteriyor. Örnek vermem gerekirse, Isvicre'de bu durum 2026 veya 2027'den itibaren degisiyor. Simdiye kadar bagislamak isteyenler, bunu resmi bir kagit ile yazmalari gerekiyordu. Artik is tam tersine dönüyor. Bagislamak istemeyenler bunu resmi bir kagida yazmalari gerekiyor. Eger yazmazlar ise, öldükten sonra yakinlarina soruluyor ve onlar karar verebiliyor. Eger yazmadiysa veya yakinlari yoksa, organlar alinmiyor.

Bu konu ülkeden ülkeye farklilik gösteriyor. Örnek vermem gerekirse, Isvicre'de bu durum 2026 veya 2027'den itibaren degisiyor. Simdiye kadar bagislamak isteyenler, bunu resmi bir kagit ile yazmalari gerekiyordu. Artik is tam tersine dönüyor. Bagislamak istemeyenler bunu resmi bir kagida yazmalari gerekiyor. Eger yazmazlar ise, öldükten sonra yakinlarina soruluyor ve onlar karar verebiliyor. Eger yazmadiysa veya yakinlari yoksa, organlar alinmiyor.
Bizde artık direk e devlet üzerinden yapılıyor.

@RüzgarGülü @Zeyno @RoyalHighness @xemrexxx @BerzzAnn @Dante @HollyDemon666 @mrt-06 @bazinga

Toprak altında çürüyüp gitmeleri yerine birilerine yaşam vermeleri daha mantıklı geliyor bana.