Operasyon - FavoriForumum Yeni Dizi - 18 Ekim 20.15

bu bölüme puanınız

• 1

Oy: 0 0.0%
  • 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

Oy: 1 16.7%
  • 9

Oy: 1 16.7%
  • 10

Oy: 4 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    6

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
21
Puanı
259
Önemli Not: Dizi "Vatan" olarak duyuruldu ama senaryo değişince isim de değişti bilginize. Diziye puan vermeyi de unutmayınız.

12 Aralık 1965, A.B.D.,Pentagon, Gizli Oda

(Başkan Kennedy: A.B.D. başkanı)

Başkan Kennedy: Sana çok önemli bir görev vereceğim. Elimizdeki en iyi adam senmişsin... Göster kendini!

Towson: Görevim tam olarak nedir başkan?

Başkan Kennedy: Düşman Rusya'daki en büyük tehlikelerden biri olan Dr. Dimitrov ve onun tüm ekibini öldürmek... Seninle birlikte Çavuş Simson da gelecek Başçavuş Towson. Bitirin şu işi, göreyim sizi!

Towson: Tamam başkan... Olmuş bilin bu işi.

Başkan Kennedy: Sana güveniyorum, hoşça kal.

(Başçavuş Towson çıkar. Yolda Pentagon çalışanı Maria'yı görür. Maria onun sırtına elini koyar. )

Maria: Gelsene yakışıklı şu odaya.

(Towson cevap vermeden odaya gelir.)

Towson: Çok güzelsin.

(Maria, Towson'ı öpmeye başlar. Towson da ona katılır... 2-3 saat geçer.)

Maria: Gidiyor musun?

Towson: Evet.

Maria: Tekrar görüşelim, özletme kendini...

(Towson çıkar. Pentagonun önünde onu bir araba beklemektedir. İçine geçer.)

Towson: Siz Çavuş Simson olmalısınız.

Simson: Evet, sizinle tanışmak büyük bir şereftir Towson, gidip şu işi bitirelim.

Towson: Tamamdır, gidelim.

(Araba hareket eder.)

15 Aralık 1965, Rusya

Towson: Şu helikoptere bakın! Çavuş Simson geliyor.

(Helikopter iner. )

Towson: Sizi görmek güzel Simson.

Simson: Sizi de görmek çok güzel Towson.

Towson: Amerika için savaşmaya gidiyoruz! Amerika için! Amerika için! Sovyetleri buralardan silmeliyiz!

Simson: Hadi bitirin şu işi! İlk görev buradan 500 metre ötedeki Sovyet barınağına girmek Dr. Dimitrov'un orada olduğunu sanıyoruz.

Towson: Hadi gidelim! Her şey Amerika için!

Askerler: Her şey Amerika için!

Simson: 4'e bölüneceğiz sığınağın 4 kapısı var.

Towson: İçeri giriyoruz!

1.Bölümün Sonu

Son düzenleme:
güzel olmuş 10 puan verecektim ama yanlışlıkla 9 puan verdim

Vayy beklediğimden de güzel olmuş
10 puan

Güzel Olmuş ama bazı dialoglar gerçekçi olmamış hepsi için demiyorum bazıları

Bana göre hiçbir dialog gerçekçi olmamış.

Ama yinede emek var.Teşekkür ederim.Puan vermeyeceğim verirsem düşük veriririm.Ortalamayı düşürmeyeyim şimdi

Ortalama önemli değil ver puanını

Bu hikayeyi yazarken bir oyundan esinlendim ve oyun da yaşanmış bir olaydan alıntıydı bunu da belirteyim yalnız

Gerçekçi olmamış, derken açar mısınız bir de

Ya seninle tartışmaya girmeyeceğim

Gerçekçi olmamış, diyorsun aç, diyoruz açmıyorsun yorumunu dikkate almadım bundan dolayı

1-) ya mesela komutanın kendinden düşük rütbeli veya görev verdiği birine hoşça kal demez askeriyede en azından 😉

2-) Gelsene yakışıklı şu odaya. olaya yeni başlamışsın maria mıdır nedir onun kim olduğunu bilmiyoz hemen gelesene yakışıklı nereden tanıyor maria bu adamı ? gibi....

3-)
Evet, sizinle tanışmak büyük bir şereftir Towson, gidip şu işi bitirelim. Seninle tanışmak şereftir diyor ama emiri bu veriyor oysa karşısında ki emiri vermeliydi
bunlar gibi yazmıyım hepsini

1-) Der niye demesin sen askere gittin mi gittiğin zaman anlarsın der mi demez mi bizde denmese bile buralarda deniyor

2-) Maria denilen kadın bu adama sarkıntılık yapıyor adam da istiyor demek ki bir şey yaşamaya gidiyor ilişki yaşamaları için tanışmaları gerekmez, anlık duygularına yenik düşüyorlar

3-) Gidip şu işi bitirelim, derken emir vermiyor orada grup çalışması var, sen rütbe olayına fazla takmışsın. Birisi çavuş birisi başçavuş birisi general diğeri er değil

Kötü eleştiri yapanlar onlarıda gördük dizilerini hiç bir senaryo kusursuz değildir
Kanıttan alıntı

1-) Askere gitmedim ama hiç zannetmiyorum komutanın hoşça kal evladım diyeceğini

2-) Maria denen kadından artık kalmadı pek gördüğü erkeği odaya çekecek kadınlardan... haa öyle kadınlar yok mu az da olsa var onlarda belli evlerde yaşıyorlar...
3-) başçavuşa çavuş bile olsa rütbedir sözünü dinlemen lazım askerde böyle rütbeye takma değil gerçekler 😉