Obsesif Takıntılarınız Var Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hhaha ayy bende sitelerde okumamak için soedum zaten cnm neyse yok dyeyim en iyisi iyi birşey olmasa gerek ozaman yoktur :A :A :A
Ablacım mesela bir şeyi birkaç defa kontrol etme atıyorum ocağı 4, 5 defa kapalı mı diye kontrol ediyorsun ya da kapıyı kapadım mi diye gidip gelip kontol ediyorsun ya da eşyaların hepsini iki de bir düzenleyip hizalıyorsun işte bu ve benzeri şeyler takıntı oluyor. :A

Sen de bendensin bence kesin birkaç takıntın vardır. :A Hissediyorum. :F
Cinsel içerikli obsesyonlar
16 yaşında lise öğrencisi erkek hasta, “Kontrolümü kaybedip de elimde olmadan bayan öğret-menlerime ve kız arkadaşlarıma sarkıntılık yapar mıyım ya da yanlış anlaşılabilecek davranış-larda bulunur muyum?” şeklinde cinsel içerikli obsesyonlara sahipti.

bak bu bende var :)

Bir şeyin gerçekleşmesi için totem yapıyorum. Ama elimde olmadan. Mesela 10 saniye nefesimi tutarsam x şeyi gerçekleşecek diyorum. 10 saniye nefesimi tuttmuşsam mutlu oluyorum, tutamamışsam da "hıı bu gerçek değil ki" diyorum. Bir işe yaramadığının farkındayım ama beyin otomatik olarak yapıyor bunu. :/

Bir de başıma kötü şeyler geldiğini hayal ediyorum. Baya kötü şeyler ama.

Maalesef var

Bir şeyin gerçekleşmesi için totem yapıyorum. Ama elimde olmadan. Mesela 10 saniye nefesimi tutarsam x şeyi gerçekleşecek diyorum. 10 saniye nefesimi tuttmuşsam mutlu oluyorum, tutamamışsam da "hıı bu gerçek değil ki" diyorum. Bir işe yaramadığının farkındayım ama beyin otomatik olarak yapıyor bunu. :/

Bir de başıma kötü şeyler geldiğini hayal ediyorum. Baya kötü şeyler ama.
Sen eşittir ben. :D

Cinsel içerikli obsesyonlar
16 yaşında lise öğrencisi erkek hasta, “Kontrolümü kaybedip de elimde olmadan bayan öğret-menlerime ve kız arkadaşlarıma sarkıntılık yapar mıyım ya da yanlış anlaşılabilecek davranış-larda bulunur muyum?” şeklinde cinsel içerikli obsesyonlara sahipti.

bak bu bende var :)
konuyu açan @mrt-06 cevaplasın bunu görmüştür inş soru sormayı :A :A :A

Eskiden çok vardı da şükürler olsun şimdi yendim ama yine kafa gidiyor bu aralar mesela ocak konusunda takınrılıyım nedense 2, 3 defa kapalı mı diye yoklama ihtiyacı hissediyorum. Birde kilit konusunda geçerli bu. :A

Benimde yoktur ama ocak meselesinde bende rahat edemem evden çıkarken mutlaka ocağa bir bakarım:D

• Beğendim
  • İlginç
Reactions: NES and mrt-06
Sizde de mi aklınıza gelen takıntıyı yapmazsam başıma ve sevdiklerime türlü kötülükler gelecek şeyleri aklınıza geliyor. :A Aynısı bende var da. .ss
Tam olarak öyle değil de felaket senaryoları yazıyorum sürekli kafamda. Sonra onları düşünmekten hayattan zevk alamıyorum. :(

Çatal kaşık için var mesela yemekte salata var bir de ana yemek var salata karıştırılmış, salataya bulaşmış kaşığı, çatalı ana yemekte kullanamam veya tam tersi yemekte kullanılmışı salata da kullanamam gibi saçma bir mevzu. :D

Sizde de mi aklınıza gelen takıntıyı yapmazsam başıma ve sevdiklerime türlü kötülükler gelecek şeyleri aklınıza geliyor. :A Aynısı bende var da. .ss
Yok benimki de öyle sayılmaz pek. Genelde takıntıyı yapmazsam benim takıntıyı yapmadan önce dediğim şeyin gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Mesela zil çalıyor. İkinci kez çalmadan açabilirsem denemeyi iyi yapacam diyorum. Yani direkt benim başıma geliyor kötü şeyler. :d

Kötü şeyleri hayal etme ise hem beni hem sevdiklerimi etkiliyor. Mesela kanser olduğumu hayal ediyorum. Abi niye bir insan bunu hayal eder? Deli miyim neyim? :D

Ellerimi çok fazla yıkıyorum abartarak,bir bardağı yıkarken çok yıkıyorum,bir mekanda arkadaşımla oturduğuğumda çay,su yada başka bir içecek içtiğimde yada o bardağa dikkat ediyorum temiz olmasına bu tarz abartılı durumlar oluyor

Son düzenleme:
Lütfen OKB sorunu yaşayan forumdaki dostlarım ve misafir canlar, hemen psikiyatriden randevu alın. Bunda çekinilecek ya da üzülecek bir durum yok. Çevrenizde "sen deli doktoruna mı gidiyorsun" gibi laflar eden cahillere aldanmayın. Çünkü bu durum ilerleyen ve önlemi alınmazsa daha ciddi sorunlar oluşturan bir durum. Lütfen...