O Ses'te Büyük Kavga! Yıldız - Gökhan Birbirine Girdi!

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
10,058
Puanı
1,061
O Ses Türkiye yarışmasının yeni jürisi Yıldız Tilbe, yeni bir polemiğe neden oldu.

Irkçı söylemleriyle uzun süre konuşulan ünlü şarkıcı geçtiğimiz gün çekimde sevilen O Ses jürisi Athena solisti Gökhan'la kavga etti.

Yıldız Tilbe, Balkan müziği söyleyen bir yarışmacıya perfromans sonrası “Aaa sen Türkmüşsün... Ben seni yabancısın sandım. Türk olduğunu bilsem dönerdim” dedi.

Bu söze sinirlenen Gökhan “Bu yarışmaya yabancılar da geliyor, niye dönmezdin ki” diyerek Yıldız’a itiraz etti. Bu itiraza ise Yıldız "Burası O Ses Türkiye, ben Türk arıyorum. Burası O Ses İngiltere değil, öyle olsaydı İngiliz arardım” diye cevap verince ipler tamamen koptu. Çok sinirlenen Gökhan "“Sen o zaman Kürtlerin yarışmasına da itiraz edersin” diye sesini yükseltince olanlar oldu.

Kavga hararetlenmesinden sonra mikrofonlar susturuldu. Çekimler iptal edildi. Kavga kuliste de dveam etti.

Yapımcı-sunucu Acun Ilıcalı'nın devreye girmesiyle olay şimdilik kapandı. Konuyla ilgili nasıl bir yol izleneceği henüz bilinmiyor.

Saçma bir konu. İnsanlar bir tartışma yaşadığında küçük de olsa hemen pencelerini çıkarıyorlar.
Yıldızın hareketi kesinlikle yanlış. Yani ne demek türk olduğunu bilsem dönerim?
Ama ben Gokhana şaşırdım. Bir olay olduğunda hemen çıkarmış baklayı. Yani ne demek sen Kürtlerin yarismasina da itiraz edersin? Yıldızın kürt konusundaki hassasiyetini biliyor ve bunun üzerine gidiyor. Yanlış.

Reytingler düşünce ortaya atılan yalan haberlere benziyor. Anlaşılan bu yıl Survivor'dada yine hep kavga olacak.

Sabah TT listesinde gördüm acaba kim açacak konusunu dedim

şunuda izleyin ve Yıldız Tilbe'nin açıklaması dikkattimi cekmişti izlerken, 3.38 dakika

@S.G.A.T.

ilk aklıma gelen reklam ama şu videodaki sözlerden sonra bir acaba oluşmadı değil

Reklam oldugunu dusunmuyorum, ciddi bir durum gibi. Yasanmasi mümkün

Yıldız'ı da Gökhan'ı da severim. Fakat bu konuda Yıldız haklı. Eğer programın adı O Ses ''Türkiye'' ise yarışmayı Türk pasaportu olan veya Türki Cumhuriyetlerinde yaşayan biri kazanmalı. Elin ingilizi, japonu almanı iranlısı niye geliyor anlamıyorum. Gidin kendi ülkenizdeki yarışmalara. Tamam müzik evrenseldir ama bizim ülkemizdeki insanların da kendini ispatlamaya, yeteneklerini sergilemeye ihtiyacı var. Bu konuda muhafazakar yaklaşıyorum olaya.

İkisinin tarzları başka o acidan aslında bu tarz tartışmalar olabiliyor,yabancı yada yerli parçalar ikisi içinde juri açısından tercih durumudur

Türk pasaportlu dedinya ama işte başka dilde şarkı da söyleyebilir Türkiye'de yaşayan biri. Nedemek istediğini anlıyorum ve bende o ses de türkçe şarkı dinlemekten daha fazla keyif alıyorum.
Gökhan eğerki kürtçe olayını katmışsa ayıp etmiş çünkü kavgaya davet veren bir detay. Yıldız Tilbe'nin tavrıda doğru değil. Çok güzel türkçe konuşması gerekiyor dediği için, o paylaştığım videoda onu belirtiyor.
Evet bencede türkçe bilmeyen kişilerin buradaki yarışmaya gelmeleri doğru değil ama Türkiye'de kalan biri başka dialekten şarkı söyleyebilir.
Ikiside bazı konukarda haklı olduğu gibi haksız davranışta da bulunmuş

Saçma bir kavga. Ama yabancıların O Ses'e katılmaları bana göre de doğru değil, The Voice dünyada her yerde var.

Gökhan'ın zaten olaya Kürt kardeşlerimizi dahil etmesi saçma olmuş. Yıldız Tilbe'yi resmen ateşe atmış. Hiç yakıştıramadım kendisine. Benim demek istediğim şu. Türkiye'de yaşayan, Türk pasaportu taşıyan, veya Türkiye'de yaşayıp burayı benimseyip Türkçeyi az çok bilen yabancı kardeşlerimiz gelip yarışmalı. Sıfır Türkçe ile hiçbir şey bilmeden, sadece turistik seyahat esnasında gelip başvuru yapıp kabul edilen ve turu geçen tipler beni rahatsız ediyor. Bizim kardeşlerimizin hakkını gasp ediyormuş gibi geliyor bana. Katılırsınız katılmazsınız ama ben böyle düşünüyorum. Irkçı diyebilirsiniz fakat içimden gelen bu yani. Programın adı O Ses Türkiye ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarışmalı sadece.

Biraz abartı bir haber olduğunu düşünüyorum. İki söylem de pek tutarlı gelmedi bana. Ama program O Ses Türkiye ise Türklerden birinin kazanması elbette daha doğru ancak Türk değilsen dönmem gibi bir söylem çok da mantıklı değil. Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi bir programda o kadar insan arasında bir köpeğin kazanması kadar trajik bir olay.

Gökhan yine Kürt meselesini öne sürmüş. Şimdi orada Kürt ne alaka ? Yıldız TC Vatandaşı demek istedi ama söyleminde bunu doğru ifade edemedi diye düşünüyorum.

İşte merak ettiğim konu da buydu. @xemrexxx in Yildizinin ne kadar programda olay çıkarmadan kalacağı konusu. Tamam kadın dobra da yani her konuda her şeyi ben doğru bilirim diyenler de itici be. Gökhan da yanlış ama bu yapılan tuzu biberi değil tamamı.

Gökhan haklı. Sen o yarışmaya jüri olarak girerken yabancıların da katıldığını bilmiyor musun? Ne demek ben sadece Türkleri istiyorum takımımda. Yarışmanın şartları sana uymuyorsa katılmazsın bu kadar basit.

Yalnız kürt meselesini karıştırması olmamış Gökhan'ın o ayrı konu.

aynı şeyleri yazmışız aslında

Bir yarışma yapılıyorsa o ülkeyle bağı olanlar yarışmalı kesinlikle

Gökhan kayıtsız şartsız haklı, Yıldız kendince şov yapmaya kalkmış. Ne demek "Türk olduğunu bilseydim dönerdim?" yarışmanın adı O Ses Türkiye, O Ses Türkler değil.
ikiside hatalı, kürtleri katmak doğru bir hareket olmamış