2020 Nuh Tepesi - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
3580762.jpg


Nuh Tepesi

Tür:
Dram
Yönetmen: Cenk Ertürk

Oyuncular:
Haluk Bilginer
Ali Atay
Mehmet Özgür

Filmin Özeti:
Nuh Tepesi, bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalayan bir adamın hikayesini konu ediyor. Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul'dan memleketleri Bursa'ya doğru yola koyulur. Ömer'in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istemektedir. Ömer babasının isteğini kabul etse de, başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkar. Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısı olmuş, günde onlarca kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmiştir. Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken, bürokrasi engeline takılırlar. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğulun itiraflar silsilesine dönüşecektir.

Filmin Fragmanı:
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yeni bir Nuri Bilge Ceylan'ımız olmuş, vatana millete hayırlı olsun. :) NBC kendisi sağ olsun 5-10 yılda bir film çektiği için en azından onun yolunu izleyenlerle teselli bulmamız mümkün...

Filme gelirsek muhteşem bir görüntü yönetmenliği, çok iyi oyunculuklar ve senaryo da aslında kötü değil. Karakterler ve bazı diyaloglar çok iyi yazılmış. Fakat tüm bunlara karşın yeterince özgün hissettirmiyor, bir türlü bir üst seviyenin filmi olmayı başaramıyor. Küçük bir konunun, daha önce yüzlerce kez işlenmiş temaların etrafında dolaşmaktan öteye gidemiyor... Yine de iyi bir film tabii.

Tam yorum: nuh-tepesi-2020

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film gayet başarılı olmuş. Temposu ağır olmasına rağmen kendini sonuna kadar izletiyor.

Bence başlangıç sahneleri iyiydi ve bir süre de aynı şekilde devam etti. Sona doğru biraz bozuldu gibi. Daha iyi bir final olabilirdi. Yine de güzel ve izlenebilir bir iş olmuş.

Baba ve oğlu biraz Amerikan tarzı yazılmış. Oğul haddinden fazla küfür ediyordu ve bunu birde babasının yanında yapıyordu. İmam'ı çok beğendim. Onu daha fazla görmek isterdim.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,972
Reaksiyon puanı
62,578
Puanı
1,060
Çekirdek bir kadro ile beklediğimden güzel bir film çıkmış ortaya. Ali Atay, Haluk Bilginer ve İmam üçlüsü oyunculuklarıyla iyi iş çıkarmışlar fakat Hande Doğandemir çok görünmemesine rağmen yine buz gibiydi oyunculuğu.

Filmde diyalogsuz sahneler diyaloglulardan fazla olduğu için zaman ilerledikçe film sıkıcı bir hal almaya ve kasvetli gelmeye başladı. Çalan fon müziği hoştu, sonu beklediğim gibi olmadı daha farklı bir son bekliyordum. Süresi ideal seviyedeydi.

Tapu bulunacak, tüm köye ağacın kendilerinin olduğu ispatlanacak diye bekledim ama karakterin ölümüyle sonuçlandı. Keşke dediğim gibi daha farklı bir son olsaydı. Neyse en azından adamın son arzusu yerine getirildi.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

dreamy

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,069
Reaksiyon puanı
11,646
Puanı
710
Yönetmenliği, Ali Atay'ın muhteşem oyunculuğu ve kaliteli replikleriyle öne çıkan bir film olmuş.

Film sonlara doğru ana konudan kopmaya başlıyor ve ilk dakikalardaki ilgi çekiciliğini yitiriyor. Daha çok filme ismini veren hikaye üzerine yoğunlaşılsa daha iyi bir senaryo ile karşılaşabilirdik bence...

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Geçtiğimiz sene sinemada izlediğim son filmdi Nuh Tepesi. Şimdi bakıyorum da çok uzun zaman olmuş gerçekten. :( Yorum yapacaktım aslında ama unuttuğum bir çok yer vardı ve Netflix'ten bir kez daha izlemeyi tercih ettim.

Ali Atay'ın oyunculuğuna bir kez daha hayran olduğum bir film Nuh Tepesi. Role çok yakışmıştı. Küfürler de ağzına çok yakışıyor gerçekten sabaha kadar küfretse dinlerim. :A Yönetmenliğini de beğendim filmin. Bir ilk film olmasına rağmen Cenk Ertürk bence iyi bir iş çıkarmış. Karanlık, kasvetli bir hava yaratılmıştı. Yansıtılan köy görüntüleri çok iyiydi. Haluk Bilginer'e de sanırım böyle rolleri yakıştırıyorum. Birçok projesinde beğenmediğim Hande Doğandemir'i geçen sene ilk bu projede beğenmiştim (Sonrasında Kırmızı Oda'da da şaşırtmayı başarmıştı). Çok iyi değildi ama performans olarak iyiydi bence.

Baba-oğul hesaplaşmasının başarılı performanslarla yansıtıldığı, iyi diyalogların ve derinlikli karakterlerin yer aldığı, ara ara ana konudan sarkan yerlere girilse de benim beğendiğim bir film oldu.

Filmin sinematografisi gerçekten çok iyiydi. Şu sahneye mesela bayılmıştım.

1620126824169.png


7/10
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Nuri Bilge Ceylan filmi sandım ciddi ciddi, tam onun havasında bir film olmuş. Yönetmenliğe bayıldım, direkt dikkatleri üzerine çekiyor. Ali Atay ve Haluk Bilginer çok iyi ikili olmuş, baba-oğul diyalogları çok güzeldi ve ikili de kendini izlettirdi. Oyunculukları zaten ortada... Ali Atay'ın filmin ilk dakikalarındaki küfürleri biraz fazla geldi bana, rahatsız etti diyebilirim.

Filmin son dakikaları biraz ana konudan uzaklaştı gibi geldi, benim beklediğim ya da beklemediğim ama bir şekilde de olsa ana konu etrafında şekillenen bir son isterdim. Biraz boşluklar da kalmadı değil.

Filmin o fon müziği hoşuma gitti bu arada. :X

Ağır tempolu, kendini izlettiren, yer yer sıkıcı ve kasvetli bir hal alan, oyunculuklar ve yönetmenliğin çok iyi iş çıkardığı ama senaryonun tam da beklentiyi veremediği bir iş olmuş diyebilirim. Tüm ekibin emeklerine sağlık...

6.5/10